אסון המוקש בבאר אורה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אסון המוקש בבאר אורה
תאריך 18 במרץ 1968
תאריך עברי י"ח באדר ה'תשכ"ח
מקום נחל רחם, כיום אזור באר אורה
מטרה אוטובוס תלמידים של הגימנסיה העברית "הרצליה"
סוג מוקש
הרוגים 2
פצועים 26
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אסון המוקש בבאר אורה היה פיגוע טרור, שהתרחש ביום שני, 18 במרץ 1968, ובו הוטמן מוקש בדרך נחל רחם, כיום היציאה מהיישוב באר אורה. המוקש הונח על ידי מחבלים שהסתננו מירדן, והתפוצץ כאשר עלה עליו אוטובוס של תלמידי בית הספר גימנסיה הרצליה שטיילו במקום. בפיגוע נרצחו 2 אנשים ונפצעו 26.

הפיגוע[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-18 במרץ 1968 טיילו 150 תלמידי שמינית מבית הספר גימנסיה הרצליה במסגרת טיול שנתי להרי אילת והערבה, תלמידי בית הספר לנו ליד מלון על קו החוף באילת. יום לאחר מכן כאשר החלו לרדת מנחל רחם, אחד האוטובוסים עלה על המוקש שהונח והתפוצץ, וכתוצאה מהפיצוץ נפצעו 26 תלמידים ונרצחו ד"ר פסח מיילן ששימש רופא מלווה והחייל חנן כלב ששימש כמדריך ומאבטח, המוקש במשקל 10 ק"ג נפץ הונח על ידי מחבלים מירדן מארגון הטרור פת"ח שפעלו בשיתוף פעולה מלא עם צבא ירדן.

חקירת הפיגוע[עריכת קוד מקור | עריכה]

מחקירת הפיגוע עלה כי המוקש הונח על ידי מחבלים שחדרו מגבול ירדן, וכי מדובר במוקש מדגם מארק 7 שהכיל כ-10 ק"ג חומר נפץ. במקום נתגלו עקבות 3 אנשים שהוליכו לכיוון גבול ירדן המרוחק כ-2.5 ק"מ ממקום הפיגוע. הערכת גורמי הביטחון הייתה כי חוליית המחבלים של הפתח היא שהניחה את המוקש והיא פעלה בתיאום מלא עם הצבא הירדני וייתכן כי היא אותה חוליית מחבלים שביצעה פיגוע תופת כמה ימים לפני כן באילת בה נפצע קשה נהג המונית אלפונסו בר-אור בוארון שנפטר מפצעיו ב-2007.

תגובות[עריכת קוד מקור | עריכה]

דובר צה"ל והממשלה הכריזו שתגובה לפיגוע תבוא. יומיים לאחר הפיגוע יצא צה"ל לשני מבצעים מבצע אסותא ומבצע תופת.[1]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך זה הוא קצרמר בנושא טרור ובנושא ישראל. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.