משה סאבא

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף משה סבא)
משה סאבא מסרי
לידה 1963
מקסיקו סיטי, המדינות המקסיקניות המאוחדות עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 10 בינואר 2010 (בגיל 47 בערך)
Cuajimalpa, המדינות המקסיקניות המאוחדות עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה מקסיקו עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

משה סאבא מַסריאנגלית: Moisés Saba Masri;‏ 1963, מקסיקו סיטי10 בינואר 2010) היה איש עסקים ונדבן יהודי-מקסיקני ממוצא סורי.

קורות חיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

למד הנדסת תעשייה באוניברסיטת אנאוואק (אנ') במקסיקו. השתייך לשושלת של יזמים בעלי נוכחות בתחומים שונים.

ב-1993 רכש 50% מחברת התקשורת "רדיוטלוויזורה דל סנטרו" אשר רכשה את רשת הטלוויזיה הממשלתית "טלוויזיון אצטקה" שהופרטה. עד 1998 היה חבר מועצת המנהלים של גרופו טלוויזיון אצטקה והחברה לתפעול בתי קולנוע. כמו כן ניהל משא ומתן עסקי מול ערוץ 10 בישראל.

מיוני 1999 שימש יו"ר מועצת המנהלים, יועץ לבעלי השליטה ומנכ"ל של ספקית הסלולר המקסיקנית אונפון (Unefon). בנוסף שימש יו"ר מועצת המנהלים של קוסמופרקוונסיאס, ספקית אינטרנט אלחוטי מקסיקנית, והיה חבר במועצת המנהלים של חברות רבות נוספות. הוא יסד את דירקטוריון המנהלים של מספר חברות בתעשיות הטקסטיל והתקשורת, היה מנכ"ל "איוטלה תעשיות טקסטיל", "קבוצת אלסאוויסיון" ועסקים פרטיים אחרים שבבעלות משפחתו.

אחד מעיסוקיו העיקריים היה בנדל"ן: בשנת 2006 רכש 5,000 נכסי מקרקעין מקרן IPAB. בין השאר, היה גם נשיא קבוצת Celha - מקימת מרכזים מסחריים וקניונים והגה את הרעיון של בניית שטחי מסחר בתחנות רכבת תחתית ואוטובוס - מקומות בהם ההמונים עוברים כל יום.

ב-18 באוקטובר 2007 ניסה ביחד עם אביו אלברטו סאבא מסרי רפול לקנות את חברת אארומקסיקו, אך במכרז זכתה קבוצת אנשי עסקים בגיבוי "באנאמקס".

ב-10 בינואר 2010 מת סאבא מסרי בהתרסקות מסוק ברובע קוואחימאלפה (Cuajimalpa) של מקסיקו סיטי, יחד עם 3 מבני משפחתו בהם אשתו אדלה בנו אלברטו וכלתו יהודית.[1][2]

משה סאבא מסרי ניהל אורח חיים חרדי והקפיד על שמירת מצוות, בניו התחנכו במוסדות חרדים ובנו שנותר למד בישיבת קול תורה בירושלים. כמו כן סאבא מסרי היה פילנתרופ שתרם מדי שנה מיליוני דולרים למוסדות מקורבים לש"ס לזק"א ולארגונים להנצחת מורשת חלב (עיר).

סאבא מסרי היה מקורב מאוד לרבנים הרב שלמה משה עמאר הרב יצחק יוסף, והרב עובדיה יוסף שבחלק מספרי יביע אומר מופיעה 'הקדשה' על סיועו בהוצאת הספר. בספרו האחרון של הרב חזון עובדיה על הלכות אבלות שיצא חודש אחרי פטירתו, ישנה הקדשה ודברי הספד לזכרו.

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.