קוברה מימית מפוספסת

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןקוברה מימית מפוספסת
מצב שימור
conservation status: least concernנכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חשש
conservation status: least concern
ללא חשש (LC)‏[1]
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: בעלי ארבע רגליים
מחלקה: זוחלים
סדרה: קשקשאים
תת־סדרה: נחשים
משפחה: פתניים
סוג: קוברה
מין: קוברה מימית מפוספסת
שם מדעי
Naja annulata
פטרס, 1876
תחום תפוצה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
קוברה בגן חיות.

קוברה מימית מפוספסת (שם מדעי: Naja annulata) הוא מין של קוברה אפריקנית ממשפחת הפתניים החיה סביב אגן הקונגו. זו אחת משתי הקוברות המכונות "קוברות מים", לצד המין קוברה מימית קונגולזית (Naja christyi), החי באותו אזור.

קוברה זו גדולה למדי באורך ממוצע של 1.4-2.2 מטר אך נמצאו פרטים באורך של 2.7 מטר. צבע קשקשי הקוברה חום-זית עד חום-כתום מוקף ברצועות פסים שחורות שבאמצעם פס דק בהיר. הזנב שחור לחלוטין והראש עבה וצבעו ירוק-חום ואזור העיניים והשפתיים בהיר. הבטן צהובה עד לבנה ומוקפת ברצועות פסים. העיניים גדולות וצבעם אפור.

הקוברה שוכנת כשמה בקרבת מקווי מים לאורך יערות הגשם או סוואנות מיוערות במרכז ומערב אפריקה המשוונית במדינות הבאות: בורונדי, קמרון, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, הרפובליקה של קונגו, הרפובליקה המרכז-אפריקאית, גינאה המשוונית, רואנדה, גבון ואנגולה. הקוברה חיה גם באגם טנגניקה ולעיתים מגיעה לחופיה בטנזניה, זמביה בנוסף לבורונדי.

מין קוברה זו היא שחיינית לעיתים קרובות והיא יכולה לצלול עד עומק 25 מטר למשך 10 דקות. הקוברה פעילת יום ולילה, אך יותר פעילה ביום. היא כמעט ולא יוצאת מהמים והיא איטית ביבשה. אם היא מרגישה מאוימת במים היא תתרחק לעומק. ביבשה היא תאיים באמצעות ניפוח צווארה ואם זה לא יעזור היא תכיש.

ארסה של קוברה זו מיועד בעיקר להרוג את טרפה הכולל בעיקר דגים אך גם דו-חיים שהיא מוצאת במים. הוא מיועד להגנה רק כשימוש משני, אך הוא קטלני לאדם. מדד ה-LD50 שלה הוא 0.143 מ"ג/ק"ג.

תת-מינים:

  • Naja annulata annulata
  • Naja annulata stormsi

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ קוברה מימית מפוספסת באתר הרשימה האדומה של IUCN