רע מוכיח
| רע מוכיח | ||
|---|---|---|
|
||
| מידע כללי | ||
| מקור | ישראל | |
| שנות פעילות | 1987—היום | |
| סוגה | רוק דאנס מוזיקה אלקטרונית |
|
| חברת תקליטים | אן אם סי | |
רֵעַ מוכיח (נולד בשנת 1970) הוא מוזיקאי, יוצר, מלחין, נגן ומפיק מוזיקלי ישראלי. פעיל בעיקר בתחום הרוק, מוזיקה אלקטרונית ומוזיקת עולם. מנגן בכלים רבים, כמו גיטרה, בס, תופים, קלידים ועוד. מראשוני היוצרים בישראל ששילבו שימוש בסמפלר ביצירתם.
תוכן עניינים |
[עריכה] ביוגרפיה
רע מוכיח הוא בנו של המוזיקאי אילן מוכיח והוא אחיו הגדול של המוזיקאי תום מוכיח. כשהיה נער התחיל ללמוד לתופף בבית ספר רימון והצטרף ללהקת אחוות כחולי העין. כשהיה בן 15.5 היה המתופף בלהקת קאריזמא של מאיר אריאל, יחד עם יואב קוטנר, יהודה עדר, ומיקי שביב.
לאחר שלמד מוזיקה בארצות הברית חזר לישראל והצטרף ללהקות בלאגן, רעש וזקני צפת, איתן ניגן בשנים 1991-1992.
ב-1993 השתתף כמפיק מוזיקלי, מלחין, נגן וזמר באלבומו של ברי סחרוף "סימנים של חולשה". האלבום נחשב למהפכני וחדשני באותה תקופה, בעיקר בזכות הפקתו המקצועית של מוכיח שכללה שימוש רב בסמפלרים ומוטיבים של מוזיקה אלקטרונית שלא היו נפוצים אז.
באמצע שנות התשעים עזב מוכיח את ישראל והשתקע בניו יורק. יחד עם זאת, חזר מדי פעם לישראל לצורך עבודה ויצירה עם אמנים ישראלים שונים כמו מאור כהן, אלון כהן, אורן קפלן, יובל בנאי ועוד.
בשנת 2000 יצא אלבומם של "צמד ראות" (מוכיח ומאור כהן) "צעצועים מבית הספר הישן".
בשנת 2001 חבר רע ללהקת הפאנק הצועני גוגול בורדלו, בה ניגן באס בהופעותיהם המרובות וכן נטל חלק בתכנותים באלבומים. בשנת 2006 עזב רע את הלהקה, כנראה עקב הופעותיה המרובות למדי של הלהקה וחוסר-ההתעסקות במוזיקה שרצה ליצור בכוחות עצמו.
בשנת 2005 הוציא אלבום יחד עם ברי סחרוף שנקרא 11א'. מוכיח השתתף בכתיבת המילים, הלחנה, הפקה ושירה.
בשנת 2007 חבר מוכיח אל יהלי סובול, סולן מוניקה סקס, כדי להפיק את אלבומו השני של סובול. באוגוסט 2008 יצא "אלדוראדו", אלבום משותף לסובול ולמוכיח. סובול כתב והלחין את כל השירים באלבום, ואילו מוכיח הפיק מוזיקלית והיה אחראי על העיבודים.
על הפקת סיבוב-ההופעות "עיר" של המוזיקאי שלומי שבן הופקד מוכיח, ואף בהופעות עצמן הוא ניגן עימו על התופים.
מוכיח עובד עם ג'וני שועלי על תקליט חדש.[1]
בשנת 2009 הוציא עם ברי סחרוף את אבן גבירול, אדומי השפתות, אלבום עם שיריו של ר' שלמה אבן גבירול.
בימים אלו, מנגן רע באנסמבל הג'אז החופשי ה-"אורקסטרע", אותה מוביל על התופים.
[עריכה] דיסקוגרפיה
- גן עדן מקומי (בלאגן, 1992)
- זקני צפת (זקני צפת), 1992)
- סימנים של חולשה (ברי סחרוף, 1993)
- רעש רק רעש. ק. (רעש, 1994)
- סליחות (סליחות, 1995)
- תמימות (רעש, 1996)
- דלתות נפתחות מעצמן (מאיר אריאל ולהקת קאריזמא בהופעה חיה, 1997)
- (Music For Babies (Toshio 609, 1997
- בזזז... (הזבובים, 1998)
- רדיו חזק (הזבובים, מיני-אלבום, 1998)
- בסמה מוצ'ו (במשותף עם ברי סחרוף וליילה מלקוס) (2000)
- צעצועים מהבית-ספר הישן (צמד ראות, 2000)
- האחר (ברי סחרוף, 2001)
- "חמש דקות בהליכה" (פסקול), 2002
- 11א' (במשותף עם ברי סחרוף, 2005)
- אלדוראדו (במשותף עם יהלי סובול, 2008)
- אבן גבירול, אדומי השפתות (במשותף עם ברי סחרוף) (2009)
[עריכה] קישורים חיצוניים
- רע מוכיח, באתר MOOMA
- קול הקמפוס - ראיון עם רע מוכיח, 16-04-08
- בן שלו, סימנים של חופשה, עכבר העיר, 13.5.2009
- תימורה לסינגר, שפתיים יישקו, ynet , 27.05.09
- סער גמזו, אבן גבי(רוקנ)רול, nrg , 28/5/2009
- בן שלו, ברי סחרוף ורע מוכיח: תור הזהב והקצב, עכבר העיר, 8.6.2009
- תימורה לסינגר, מילים עתיקות, מנגינות מרתקות, ynet , 16.10.09
- יוני שרוני, רע מוכיח: "ברי סחרוף ואני ידענו עליות ומורדות", באתר וואלה!, 6 בנובמבר 2011
- אקורדים לשירים של רע מוכיח, באתר tab4u
[עריכה] הערות שוליים
- ^ איתי שטרן, מוכיח את שועלי, באתר nrg מעריב, 28 באוגוסט 2006