אהרון אחיעז

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אהרון אחיעז
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 14 ביולי 1949 עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 28 במאי 1998 (בגיל 48) עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אהרון אחיעז (14 ביולי 194928 במאי 1998) היה טייס חיל האוויר ואיש עסקים ישראלי. נפל בשבי אש"ף בביירות במלחמת לבנון הראשונה ושוחרר ללא תמורה.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

אחיעז נולד במושב בלפוריה, בנם של נפתלי וצפורה אחיעז. בשנת 1968 התגייס לנח"ל מוצנח ומשם עבר לחיל האוויר וסיים בהצלחה קורס טיס. הוא שירת כטייס והשתחרר בדרגת סרן.

באמצע שנות ה-70 נישא ליעל סחרוב, בתו של אהרון סחרוב. לאחר נישואיו הצטרף לעסקי משפחת סחרוב והיה מנהל בחברת הביטוח "סהר" (שנמכרה בסוף שנות ה-80 לקבוצת הביטוח הראל השקעות). הוא העסיק כשכיר בחברה את חברו הנווט מאיר שמיר, שלימים הקים את חברת הביטוח "מבטח שמיר"[1].

עם פרוץ מלחמת לבנון גויס אחיעז לשירות מילואים כטייס סקייהוק. ב-6 ביוני 1982 השתתף בתקיפת מטרות קרקע במהלכה הופל מטוסו והוא נפל בשבי אש"ף. אחיעז היה הבכיר בשבויי צה"ל במלחמה זו. הוא זכה ליחס מועדף לעומת שאר השבויים וקיבל תקציב מזון משלו. הוא הצליח לפתח עם שומריו מערכת יחסים חיובית וניהל עמם שיחות חבריות. בתקופת שהותו בשבי נפגשו שלושה מאנשי "העולם הזה", אורי אבנרי, שרית ישי לוי וענת סרגוסטי, עם ראש אש"ף יאסר ערפאת בביירות הנצורה. באותו ביקור קיימו השלושה ראיון מוקלט במחנה אש"ף במערב ביירות עם אחיעז והביאו ממנו דרישת שלום חיה ומכתב לבני משפחתו. קרוב משפחתו אריה (לובה) אליאב[2] הפעיל את קשריו בקרב גורמים באש"ף כדי לקדם את שחרורו. לאחר חודשיים וחצי, ב-20 באוגוסט, במסגרת פינוי אנשי אש"ף מלבנון, שוחרר אחיעז ללא תמורה. עם שחרורו הועלה לדרגת רב-סרן.

לאחר שחרורו נהג אחיעז במשך תקופה לנסוע לאחד ממחנות הפליטים ביהודה ושומרון כדי להביא מוצרים שונים למשפחתם של שני שומריו הפלסטינים בתקופת השבי. כמו כן נפגש מספר פעמים עם יאסר ערפאת.

בסוף שנות ה-80 ייסד אחיעז יחד עם דן ברנר את קבוצת קמור ושימש יושב ראש מועצת המנהלים שלה. קבוצת קמור הייתה חברת השקעות שפעלה בתחומי הפיננסים, הנדל"ן, המזון המהיר והרכב. מרכז הרווח העיקרי של החברה היה חברת קמור רכב, יבואנית ומשווקת מכוניות ב.מ.וו בישראל. בנוסף, החברה החזיקה כ-40% מרשת המזון המהיר ברגר קינג וכ-50% מחברת הברוקרים "סהר ניירות ערך"[3].

היה נשוי ליעל, בתו של אהרון סחרוב ונינתו של יצחק אייזיק בן-טובים, אב לשני בנים ובת. בשנת 1998 נפטר אחיעז ממחלת הסרטן, בגיל 48.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ שי שלו, ‏אף פעם לא הייתי הסוכן עם הטלפון והמזוודה, באתר גלובס, 2 במרץ 2000
  2. ^ אחותו של אליאב, לאה, הייתה אשת ישראל סחרוב, אחיו של אהרון סחרוב.
  3. ^ אמיר אייזנברג, ‏דן ברנר קיבל אופציה לרכוש את חלקו של אהרון אחיעז באגרי ובקמור, באתר גלובס, 18 בפברואר 1998