לדלג לתוכן

אדריאנה לימה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אדריאנה לימה
Adriana Lima
לימה בשנת 2010
לימה בשנת 2010
לידה 12 ביוני 1981 (בת 45)
סלבדור, ברזיל עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ברזילברזיל ברזיל
מקום מגורים לוס אנג'לס
ידועה בשל דוגמנית על
עיסוק דוגמנות
בן זוג אנדרה למרס
ילדים Sienna Lima Jarić, Cyan Lima Lemmers, Valentina Lima Jarić עריכת הנתון בוויקינתונים
מספר ילדים 3
www.adrianalima.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
אדריאנה לימה (משמאל) בביקור בגואנטנמו יחד עם דוגמניות נוספות.

אדריאנה לימהפורטוגזית: Adriana Lima; נולדה ב-12 ביוני 1981) היא דוגמנית-על ברזילאית. לימה ידועה בעיקר כדוגמנית ראשית של חברת ההלבשה התחתונה "ויקטוריה'ס סיקרט" (1999–2018) וחברת הקוסמטיקה "מייבליין" (החל מ-2003).

אדריאנה לימה נולדה ב-12 ביוני 1981 בסלבדור, ברזיל והיא בתם של נלסון טורס, נגר במקצועו, ומריה דאס גרסאס לימה, עובדת סוציאלית. אביה עזב את המשפחה כשהייתה בת חצי שנה, ולימה גדלה רק עם אמה.

לימה היא ממוצא פורטוגזי, שווייצרי, יפני, אפרו-ברזילאי, אינדיאני, ומערב הודי (המחשיב אותה כפרדו ברזילאית), אך היא מחשיבה עצמה אפרו-ברזילאית.

היא דוברת ארבע שפות - פורטוגזית, ספרדית, אנגלית ואיטלקית.

לימה החלה לעסוק בדוגמנות בגיל 16, כשהשתתפה בתחרות יופי מקומית בברזיל של דוגמנית העל העולמית של סוכנות פורד וזכתה במקום הראשון, ובמשך שנה ייצגה את ברזיל בתחרות העולמית וזכתה במקום השני. שלוש שנים לאחר מכן עברה לניו יורק והוחתמה בסוכנות הדוגמנות עלית. לאחר מכן דגמנה אופנה במספר חברות גדולות, כדוגמת "מייבילין", והגיעה לשיא כאשר ב-1999 החלה לדגמן עבור "ויקטוריה'ס סיקרט" בגיל 18 ומאז הייתה בחוזה עם החברה.

באפריל 2006 הופיעה על שער המגזין "GQ", ובפברואר 2008 הופיעה על שער העיתון "מר". בנוסף היא נבחרה להיות "הפנים של מקסיקו". באותה שנה חתמה על חוזה עם "דוריטוס".

במהלך השנים ביצעה הופעות משחק שוליות בסדרות הטלוויזיה "איך פגשתי את אמא", "בטי", "המטורפים" ובסרט הקולנוע "אושן 8".

ב-2018 היא צעדה בפעם האחרונה במופע של "ויקטוריה'ס סיקרט".

באוקטובר 2024 שבה ל"וויקטוריה'ס סיקרט" כדי לדגמן בחזרה של התצוגה לאחר שבוטלה בשש שנים האחרונות בעקבות לחץ ציבורי, בשל אפליה לנשים במשקל גבוה.

חיים אישיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנים 20012003 הייתה לימה במערכת יחסים עם הזמר האמריקאי לני קרביץ. הם עברו לגור יחד ואף התארסו. לימה הופיעה בווידאו קליפ לסינגל של קרביץ משנת 2002, "Yesterday Is Gone (My Dear Kay)".

בשנת 2009 נישאה לשחקן ה-NBA הסרבי מארקו יאריץ'. במאי של אותה שנה הגישה בקשה לאזרחות סרבית, אך זו מעולם לא הוענקה לה. ליאריץ' וללימה שתי בנות. ב-2 במאי 2014 הודיעו בני הזוג על פרידתם לאחר חמש שנות נישואים. הגירושים נכנסו לתוקף במרץ 2016.

בשנת 2021 החלה לצאת עם מפיק הסרטים אנדרה למרס.[1] באוגוסט 2022 נולד בנם הראשון.[2] הם התארסו בדצמבר 2024.

לימה היא קתולית אדוקה המשתתפת במיסה בכל יום ראשון. באפריל 2006 היא אמרה בריאיון ל-GQ שהיא בתולה. "סקס נועד לאחר הנישואין," אמרה. "[גברים] צריכים לכבד שזו הבחירה שלי. אם אין כבוד, זה אומר שהם לא רוצים אותי." היא גם מגנה בפומבי על הפלה כפשע, והצהירה שהיא מסכימה עם כל הוראה של הכנסייה. לימה ידועה כמביאה תנ"ך למאחורי הקלעים לפני שהיא עולה לבמה היא גם הצהירה שלפני שהפכה למלאכית של ויקטוריה, היא רצתה להיות נזירה. לגבי הרוחניות שלה, לימה הצהירה, "הכנסייה נמצאת בי - אני תמיד מתחברת. אם אתה קשור לאלוהות ותמיד יש לך כוונות טהורות עם כל מה שאתה עושה, אתה מוגן על ידי המלאכים. אני מאוד רוחנית. אני מאמינה בטבע, אני מאמינה באנרגיה, אני מאמינה ברוחות."

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אדריאנה לימה בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]