אזור מופחת פליטות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
שלט המסמל אזור ללא פליטה

אזור מופחת פליטותאנגלית: Low-Emission Zone; בקיצור: LEZ) הוא אזור מוגדר שבו מוגבלת כניסת אמצעי תחבורה מזהמים, מתוך מטרה להקטין את זיהום האוויר. ייתכן שבאזור זה יורשו לנוע כלי רכב כגון רכבים היברידיים, או כלי רכב ללא פליטה כלל כמו רכבים חשמליים.

אזור ללא פליטות (באנגלית: Zero-Emission Zone ; בקיצור: ZEZ) הוא אזור מופחת פליטות שבו מורשים לנוע כלי רכב ללא פליטה כלל. באזור אלה, כל כלי הרכב בעלי מנוע בעירה פנימית אסורים, כולל רכבים היברידיים. רק רכבים חשמליים מורשים להיכנס לאזור זה, כולל הולכי רגל, רוכבי אופניים, תחבורה ציבורית חשמלית כגון חשמלית, אוטובוסים חשמליים וכו'.

אירופה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שלט בכניסה לאזור מופחת פליטות בגרמניה

מעל 194 ערים ב-9 מדינות באירופה מפעילות בתחומן אזורים מופחתי פליטות, במטרה לענות על דרישות האיחוד האירופי לערכי איכות האוויר המינימליים. באזור אלה חל איסור על כניסת חלק מכלי הרכב, או שהם נדרשים לשלם בעבור הכניסה לאזור, אם רמת הפליטה שלהם עולה על הרמה שנקבעה.

כלי רכב שונים יכולים להיות תחת מגבלות, בהתאם לקביעות מקומיות. כל האזורים מופחתי הפליטות מגבילים תנועת כלי רכב כבדים, חלקם מגבילים רכבי דיזל וגם רכבי בנזין.

אתרי אינטרנט מציגים את מגבלות הרכבים בכניסה לאזורים אלה.

גרמניה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בגרמניה האזורים נקראים אזורים סביבתיים (Umweltzone). ישנם 47 אזורים כאלה אשר פעילים או בשלבי תכנון. בערים ברלין, קלן והנובר קיימים האזורים מינואר 2008. במנהיים ושטוטגרט הם קיימים ממרץ 2008.

שוודיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

אזורים מופחתי פליטות קיימים בערים: גטבורג, מאלמה, סטוקהולם, הלסינגבורג וערים נוספות.

בריטניה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ראש עיריית לונדון הכריז על אזור מופחת פליטות שנכנס לתוקף בפברואר 2008 ומתייחס כמעט לכל לונדון רבתי - האזור מופחת הפליטות הכי גדול בעולם. בלונדון רמות זיהום האוויר מהחמורות באירופה, ותחבורה יש השפעה על כמחצית מהפליטות של חומר חלקיקי ו-NOx בעיר הבירה.

הולנד, דנמרק ואיטליה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בהולנד קיימים אזורים המגבילים כניסת כלי רכב כבדים, בדנמרק מוגבלת הכניסה לרכבים מעל 3.5 טון ובאיטליה ישנם אזורים בהם מוגבלת הכניסה לכל כלי הרכב.

ישראל[עריכת קוד מקור | עריכה]

החל מינואר 2016, מוגבלת תנועת משאיות כבדות בשעות השיא, בכבישים מרכזיים בחיפה ובמקביל מעודדים את נסיעתן במנהרות הכרמל באמצעות הנחה שתינתן לכלי רכב כבדים. ההחלטה על אזור מופחת פליטות בחיפה היא חלק מהתוכנית של השר להגנת הסביבה, אבי גבאי, להפחית את זיהום האוויר באזור מפרץ חיפה.[1]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אזור מופחת פליטות בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]