אנתוני אנדרסון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנתוני אנדרסון
אנתוני אנדרסון (2010)
אנתוני אנדרסון (2010)
לידה 15 באוגוסט 1970 (בן 53)
קומפטון, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות מ-1995 עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים
פרסים והוקרה
פרופיל ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אנתוני אנדרסוןאנגלית: Anthony Anderson; נולד ב-15 באוגוסט 1970) הוא שחקן, קומיקאי, מנחה טלוויזיה ותסריטאי אמריקאי. מוכר בשל משחקו בסרטי הקולנוע "אני, עצמי ואיירין", "ביג מאמא", "מת לצעוק 3", "מלחמות הראפ", "השתולים", ובסדרות הטלוויזיה "חוק וסדר" המגן" ו"שחור כזה", עליו היה מועמד לחמישה פרסי אמי לשחקן הראשי הטוב ביותר בסדרה קומית.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

אנדרסון נולד וגדל בעיר קומפטון שבמערב לונג ביץ'. אמו דוריס הייתה מפעילת טלפון[דרושה הבהרה] ושחקנית ואביו החורג סטרלינג באומן עבד בתעשיית פלדה לפני שפתח בלוס אנג'לס שלוש חנויות בגדים. אנדרסון לא צלח את תחילת דרכו בתור קומיקאי ואף הודה שהופעתו הראשונה בפני קהל נחלה כישלון. אנדרסון שהיה על סף ייאוש ופרישה מהתחום פגש את הקומיקאי גיא טורי אשר האמין ביכולותיו של אנדרסון ותמך בו להמשיך ולהעלות על הבמה.

אנדרסון הוא בוגר "תיכון הוליווד" שבלוס אנג'לס ואוניברסיטת הווארד.

קריירת משחק[עריכת קוד מקור | עריכה]

אנדרסון השתתף לראשונה בסרט קולנוע ב-1999 כשהופיע בדרמה הקומית "מאסר עולם". בשנת 2000 הופיע בתפקידים קומיים בתור ג'מאל בנו של השוטר צ'ארלי בעל פיצול האישיות (ג'ים קארי) בסרט "אני, עצמי ואיירין", בתור המאבטח הלא יוצלח נולאן בסרט "ביג מאמא" ובתור מוריס חייל בכיר בכנופיה של איזאק אודי והשומר האישי של בתו טריש (אליה) בסרט הפעולה "רומיאו חייב למות". וכן גילם תפקיד משני בסרט האימה "אגדה עירונית 2".

במאי סרטי הפעולה אנז'יי בארטוייאק שליהק אותו לסרטו "רומיאו חייב למות", בחר בו גם בשני סרטי הפעולה שלו "בשם החוק" בדמותו של טי. קיי עוזרו של סוחר הסמים לאטרל ווקר (DMX) ו-"2 צעדים למוות" בדמותו של טומי.

ב-2002 שיחק בדרמה הקומית "המספרה" וגילם את הגנב ג'יי די אשר מחפש בכל מהלך הסרט דרך לפתוח את הכספומט אותו גנב. הופעותיו הקומיות ב-2003 כללו את מארגן קרבות הראפ מאהליק בפרודיה "מת לצעוק 3" על דמותו של "פיוצ'ר" מהדרמה המוזיקלית "8 מייל", פי ג'יי שחקן המתחפש בתשלום לגאנגסטר בקומדיה "המבוקשים של מאליבו" ולואיס בוקר בקומדיית הפשע "קנגורו ג'ק".

הופיע בתפקיד דרמטי בדרמת הפשע "מלחמות הראפ" בו גילם את דמותו של קי טכנאי קול מצליח שעוזר לחברו העבריין די ג'יי (טרנס הווארד) לפרוץ בתחילת דרכו כראפר. ב-2006 הופיע במותחן הפשע של מרטין סקורסזה "השתולים" בדמותו של בראון בלש ביחידת החקירות המיוחדת של משטרת בוסטון וחברו להכשרה המשטרתית של בילי קוסטיגן (לאונרדו דיקפריו). ב-2007 שיחק בתפקיד קטן בעיבוד של מייקל ביי לסדרת האנימציה היפנית "רובוטריקים" בתור גלן וויטמן האקר מחשבים שמפצח את שפת הרובוטים. חזר לאחר שלוש שנות היעדרות קולנועית ב-2010 לתפקיד משני בקומדיה "תוכנית גיבוי".

אנדרסון השתתף גם בסדרות הטלוויזיה "המגן" בה הופיע ב-15 פרקים בתור אנטון מיטצ'ל ו"חוק וסדר" אליה הצטרף בעונה ה-19 של הסדרה בדמותו של הבלש קווין ברנארד. אנדרסון חזר לגלם את דמותו של הבלש קווין ברנרד בעונתה ה-21 של התכנית בשנת 2022, אך פרש בסופה.

ב-2003 יצר אנדרסון את הסיטקום "הכל על האנדרסונים" אודות חייו הפרטיים.

בשנת 2023 שיחק בתפקיד קטן בסרט הקומדיה הרומנטית "איזה אנשים" שהוקרן באולמות קולנוע נבחרים ולאחר שבוע ב-27 בינואר שוחרר בנטפליקס.

ב-2024, הנחה את טקס פרס אמי לבידור בפריים טיים ה-75, בהשתתפות אימו שתפקידה היה לעצור נאומים ארוכים של זוכי הפרסים.

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

אנדרסון התחתן ב-1995 עם חברתו לספסל הלימודים אלבינה סטיוארט, לזוג בת ובן ביחד.

ב-28 ביולי 2004 הואשם אנדרסון באונס בנסיבות מחמירות כאשר משטרת מחוז שלבי במדינת טנסי טענה כי פיתה אישה להיכנס לקרוואן ההפקות בו שהה בעת צילומי הסרט "מלחמות הראפ" בממפיס. לטענת משרד השריף של המחוז אנדרסון ואדם נוסף בשם ויין ווית'רספון תקפו ניצבת על סט הצילומים.

בהצהרה שמסרה למשטרה אמרה האשה כי ווית'רספון הוריד את בגדיה בברוטליות בתוך הקרוואן ואנדרסון ששהה באותו העת ברכב היה שותף מלא למעשה הזימה. האשה המשיכה לטעון בתלונה שהגישה שהשניים נגעו בה וצילמו אותה בעירום, עד שהעיד לטובת הבחורה אמר לשוטרים ששמע את האשה זועקת וראה אותה פורצת בכוח את דלת הקרוואן. בסופו של הדבר התביעה נגד אנדרסון נפלה בשל טיעוניה המוזרים והלא עקביים של התביעה, כך לטענת שופט הפרשה אנטוני ג'ונסון.

ב-16 בספטמבר 2004 הוגשה תביעה על סך 900 אלף דולרים כנגד אנדרסון וחברת "האחים וורנר" על ידי אשה נוספת אשר טענה כי אנדרסון אחז באיבר מינה והטריד אותה מינית בחדר ההלבשה של תוכניתו "הכל על האנדרסונים".

פילמוגרפיה נבחרת[עריכת קוד מקור | עריכה]

קולנוע[עריכת קוד מקור | עריכה]

טלוויזיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]