הובי אלישע

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הובי אלישע
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 13 ביולי 1927
ירושלים, פלסטינה (א"י)
פטירה 22 במאי 2022 (בגיל 94)
לאום יהודיה
תחום יצירה ציור
זרם באמנות אימפרסיוניסטי ופוסט-אימפרסיוניסטי
http://huvysgallery.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אהובה (הובי) אלישע (13 ביולי 192722 במאי 2022) הייתה ציירת ישראלית אימפרסיוניסטית.

קורות חיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

אהובה (הובי) אלישע נולדה בשכונת הבוכרים[1] בירושלים. אימה הייתה אחות ואביה היה איש עסקים. כשהייתה בת שש, בעקבות עסקיו של אביה, היגרה עם משפחתה לווינה, משם לפראג וב-1935 ללונדון. הבליץ הגרמני בזמן מלחמת העולם השנייה, אילץ את המשפחה לעזוב את לונדון והם עברו להתגורר בעיירה טורקי שבמחוז דבונשייר בדרום מערב אנגליה. נופיה של דבונשייר מופיעים בציוריה של אלישע.

לאחר מעבר המשפחה לטורקי, החלה הובי את לימודיה בבית הספר המקומי. בתוך זמן קצר הבחינה מנהלת בית הספר, אמנית במקצועה, בכישרון הציור שלה, החלה לעודד אותה לעסוק בתחום ובגיל 14, בהמלצתה של מנהלת בית הספר, החלה הובי את לימודיה בבית הספר היוקרתי לאמנות סיינט מרטינס קולג' לאמנות ועיצוב (אנ') שבלונדון, שם הייתה לתלמידה הצעירה ביותר שהתקבלה לבית הספר היוקרתי אי פעם.

בגיל 17 נישאה לאלי, סוחר שטיחים ובהמשך נולדו להם שלושה ילדים. ב-1968 חזרה עם בעלה ושלושת ילדיה לישראל והם גרו תחילה בהרצליה פיתוח, תוך שהיא מתקרבת בהדרגה אל הדת עד כי הפכה לחסידת ברסלב. בהמשך עברו היא ומשפחתה להתגורר בשכונה החרדית מאה שערים בירושלים, שם שמרה אלישע על צנעתה מחד והמשיכה לחלוק עם העולם את יצירותיה מאידך.

נפטרה באייר תשפ"ב[2].

הישגים באמנות[עריכת קוד מקור | עריכה]

הובי נבחרה על ידי האנליסט ויועץ האמנות הבינלאומי ניקולאס פורסט כאחת מעשרת האמנים הישראלים שכדאי לעקוב אחר יצירותיהם במכירות פומביות[3]. ברשימה שלו נמצאים גם: נחום גוטמן, ראובן רובין, יעקב אגם ועוד.

בשנת 2012 נמכר ציור שלה בבית המכירות הפומביות בונהמס (Bonhams) באנגליה - אחד מבתי המכירות הפומביות הגדולים והוותיקים בעולם במעל ל-100 אלף דולר[4]. הגלריה של הובי ממוקמת ברחוב המלך דוד בירושלים. מדי שנה, לדברי בעלי המקום, נמכרים בגלריה 4–5 ציורים בכמאה אלף דולר ועוד 15 ציורים בסביבות ה-70 אלף דולר ועשרות ציורים נוספים בעשרות אלפי דולרים בודדים לכל אחד.

להובי היו כמה מוטיבים אייקוניים עליהם היא חזרה ביצירותיה: נופיה של דבונשייר, חתונות יהודיות וריקודים חסידיים.

תערוכות של ציוריה נערכו בלונדון, בניו יורק, בישראל ועוד.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ אתר למנויים בלבד שלי קלינג, 60 אלף יורו לציור: היוצרת המפתיעה שעושה מיליונים מהאמנות שלה, באתר TheMarker‏, 13 במאי 2022
  2. ^ משה ויסברג, האמנית החרדית ממאה שערים הלכה לעולמה, באתר בחדרי חרדים, 22 במאי 2022
  3. ^ Top Ten Israeli Artists to Watch, www.mutualart.com (באנגלית)
  4. ^ Bonhams : Ahuva (Huvy) Elisha (Israeli, born 1927) Jerusalem wedding, www.bonhams.com (באנגלית)