זהרון אדום

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןזהרון אדום
זהרון אדום
זהרון אדום
מצב שימור
conservation status: least concernנכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חשש
conservation status: least concern
ללא חשש (LC)‏[1]
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: מקריני סנפיר
מחלקה: מקריני סנפיר
סדרה: עקרבנונאים
משפחה: עקרבנוניים
סוג: זהרון
מין: זהרון אדום
שם מדעי
Pterois volitans
ליניאוס, 1758
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

זהרון אדום (שם מדעי: Pterois volitans) הוא מין זהרון ממשפחת העקרבנוניים שבסדרת העקרבנונאים. הוא קרוב למין זהרון הדור, ובעבר נחשב לתת-מין שלו אך הופרד. מין זה נפוץ בטבע במימי האזור האינדו-פסיפי, אך הופץ כמין פולש בים הקריבי ובחופי אמריקה המזרחיים.

הזהרון יכול להגיע בבגרות לאורך 47 סנטימטרים בעוד הצעירים מגיעים לאורך של 2.5 סנטימטרים. הוא בעל רצועות סנפירי חזה רחבים המפוספסים בשחור-לבן בעוד הגוף מפוספס באדום-לבן. חלק מהסנפירים מכילים ארס המגונן על בעליהם. הזהרון בעל פה ענקי מוקף בזיזים בשרניים על שפתיו ובעל עיניים גדולות בחלק העליון של הראש. בניגוד להרבה עקרבנונים הוא אינו מחכה לטרף במקום אחד אלא נע אחריו לאיטו, משתמש בסנפיריו כדי לבלבל את הטרף עד ליניקתו המהירה אל פיו. הזהרון יכול לחיות 10 שנים בטבע.

מין זה הופץ כמין פולש בים הקריבי והחוף המזרחי של ארצות הברית. הוא יכול להתרבות במהירות והוא כבר התרבה מחופי קרוליינה הצפונית עד פלורידה ולאורך האיים הקריבים וחופי אמריקה המרכזית. עקב קוציו הארסיים אין לו הרבה טורפים טבעיים (אף על פי שכמה מיני דקריים, מורניים ומין של תולעת ים טורפת - בוביט יכולים לצוד אותו), והוא יכול להתרבות במהירות ולפגוע במאות דגיגים החיים בים הקריבי.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא זהרון אדום בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ זהרון אדום באתר הרשימה האדומה של IUCN