זיקית מלר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןזיקית מלר
מצב שימור
conservation status: least concernנכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חשש
conservation status: least concern
ללא חשש (LC)‏[1]
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: בעלי ארבע רגליים
מחלקה: זוחלים
סדרה: קשקשאים
תת־סדרה: דמויי איגואנה
משפחה: זיקיתיים
סוג: זיקית הטריצרטופס
מין: זיקית מלר
שם מדעי
Trioceros melleri
גריי, 1865
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

זיקית מלר (שם מדעי: Trioceros melleri) היא מין של זיקית גדולה בסוג זיקית הטריצרטופס. זיקית זו קרויה על שם החוקר צ'ארלס ג'יימס מלר (Charles James Meller). זו הזיקית הגדולה ביותר מאלו החיות מחוץ לאי מדגסקר יחד עם זיקית ג'קסון (הגדולות ביותר הן זיקית מלגשית ענקית וזיקית פרסון).

מאפיינים[עריכת קוד מקור | עריכה]

זיקית זו חיה במזרח אפריקה במלאווי, מוזמביק וטנזניה בין ענפי עצים בסוואנות, שיחיות ומורדות הרים. אורכה מגיע ל-60 סנטימטר בממוצע, אך הגדולות ביותר יכולות להגיע לאורך 76 ס"מ ולשקול 600 גרם. הזכרים גדולים יותר מהנקבות. הזיקית בעלת קרן אף ארוכה, כמו שאר בני הסוג וגם צוואר ארוך. צבעה של הזיקית ירוק כהה או ירוק רגיל מפוספס בצהוב ולעיתים יש כתמים שחורים או חומים על הגוף. הפרטים שבשבי מציגים גם נקודות שחורות-לבנות וכאשר היא מתחממת הצד שנוטה לשמש צבוע בירוק כהה או שחור יותר מהרגיל. כמו רוב הזיקיות היא יכולה להחליף צבעים בהתאם למצב.

זיקית זו חיה בין הענפים באזורים פתוחים וחיה בטריטוריה מבודדת ותתקוף כל מסיג גבול. היא טורפת הניזונה ממגוון חרקים כמו צרצרים, חגבים, לטאות קטנות, עכבישים, תולעים, זחלים ואף ציפורים קטנות. הלשון המהירה והדביקה פועלת במהירות ומביאה טרף במרחק של יותר ממטר לפה הזיקית.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא זיקית מלר בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ זיקית מלר באתר הרשימה האדומה של IUCN