לדלג לתוכן

טיוטה:אילנות - צוערים לרפואה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

אילנות - צוערים לרפואה היא תוכנית מצוינות של משרד הבריאות שנועדה להצמיח בנגב ובגליל רופאים ורופאות מצוינים, מחויבים ומוכשרים היטב, למען שיפור הרפואה בפריפריה. התכנית מופעלת בשיתוף אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ואוניברסיטת בר-אילן בצפת, והיא חלק ברשת עתודות לישראל שמופעלת על ידי אגף עתודות במשרד ראש הממשלה.

מחזור א' של התכנית, שכולל 30 סטודנטים בשנה א' בדרום, ו- 27 סטודנטים בשנה א' בגליל, החל באוקטובר 2023.

רקע[עריכת קוד מקור | עריכה]

כחלק מניסיון לגשר על הפער בין מחוזות המרכז למחוזות הנגב והגליל בכל הנוגע למספר הרופאים ואיכות הכשרתם יזם בשנת 2020 מינהל תכנון אסטרטגי וכלכלי במשרד הבריאות תוכנית מנהיגות חדשנית ששמה לעצמה למטרה להכשיר רופאים מובילי שינוי בנגב ובגליל.

מבנה התוכנית[עריכת קוד מקור | עריכה]

במהלך לימודי הרפואה שלהם הצוערים מקבלים מימון של לימודיהם ומלגת מחייה, וכן יעברו מסלול הכשרה מעמיק ואיכותי, שיכלול מספר מרכיבים:

  1. חיזוק ההיכרות האישית עם האזור, אתגריו, הפסיפס החברתי שבו, האנשים שמובילים בו שינוי והייחודיות והקסם שלו, מתוך רצון לחזר את הזיקה לאזור והרצון לפעול בו.
  2. הכשרה בניהול ובמנהיגות, ורכישת כלים אישיים וקבוצתיים להובלה.
  3. הכשרה בתחומים רפואיים מעבר לאלו הנלמדים בבית הספר לרפואה כגון, רפואת הכפר, אוריינטציה תרבותית ולמידת שפה רפואית של המגוון הקיים באזור, וכולי.
  4. מפגשים עם מובילי מערכת הבריאות באזור כדי לייצר היכרות הדדית וקשרי עבודה, ובתוך כך ליווי אישי או קבוצתי על ידי מנטורים מקרב רופאים באזור.

מיונים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הצוערים עברו תהליך מיון קפדני, בו נבחרו מתוך מספר רב של מועמדים. תהליך המיון כולל ראיונות, הערכה קבוצתית, בחינה של ניסיון חיים והמלצות אישיות. כמו כן ניתן דגש על חוסן אישי ויכולת הובלה ומנהיגות.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]