ירושתנו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ירושתנו
תדירות שנתון
מו"ל מכון מורשת אשכנז
מייסד בנימין שלמה המבורגר
תאריכי הופעה תשס"ז–הווה
שפה עברית
מדינה ישראל
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ירושתנו הוא ספר שנה היוצא לאור מאז שנת תשס"ז על ידי מכון מורשת אשכנז, ומכנס מאמרים העוסקים בחקר תורת חכמי אשכנז.

כמו מטרת המכון בכלל, מטרת הספר היא - כאמור במאמר המערכת בספר שני - "להביא לתודעת הציבור בכלל, ובני אשכנז בפרט, את ירושת "הקבלה והמעשה" שהנחילו לנו אבותינו, יופיה וטיבה בשלל גווניה". אל הספר מצורף מדי שנה, לוח "מנהגי בית הכנסת לבני אשכנז בארץ ישראל ובחו"ל".

עורכי הספר: הרב שלמה יהודה ליב הופמן, מודיעין עילית; הרב יוסף שלמה מאיר, אלעד; הרב משה דוד צ'צ'יק, ירושלים.

חברי המערכת: הרב בנימין שלמה המבורגר, בני ברק; פרופ' מאיר הילדסהיימר, בני ברק; הרב יהודה אהרן הלוי הורוויץ, ירושלים; הרב דוד הירשהוט, מודיעין עילית.

תוכן הספר מסווג לפי מדורים (רובם ככולם קבועים): רבותינו שבאשכנז (הדפסת דברי תורה של חכמי אשכנז מכתבי יד); הלכה ותוספות (מאמרים הלכתיים); עלי הגיון (מאמרים בענייני מחשבה ומוסר); תורת אמך (ענייני מנהג); תקרב רינתי (ענייני תפילה); בינת דורות (תולדות עם ישראל).

נוסף עליהם: והמה בכתובים (מכתבים למערכת); כבוא הספר (סקירת ספרים); ולוח המנהגים הנזכר.

בחלק מהכרכים הופיע גם מדור לועזי (באנגלית). ביניהם יש לציין את חילופי המכתבים של חבר המערכת עם פרופ' ישראל אומן, אודות האיות הלועזי של מילים בלשון הקודש.

עם כותבי המאמרים במשך השנים נמנים רבנים, חוקרים תורניים ואנשי אקדמיה: הרב אביגדר נבנצל, הרב משה יהודה שלזינגר, הרב יהושע ישעיה נויבירט, הרב ברוך ויסבקר, הרב דוד צבי הילמן, פרופ' יעקב שפיגל, הרב יעקב ישראל סטל, הרב בנימין שלמה המבורגר והרב דוד קמינצקי.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]