מאור צור
![]() | |
צור בינואר 2013 | |
לידה |
1 באוקטובר 1982 (בן 39) ראשון לציון |
---|---|
מדינה | ישראל |
קישורים חיצוניים | |
טוויטר | TzurMaor |
מאור צור (נולד ב-1 באוקטובר 1982) הוא עיתונאי ששימש ככתב משטרה בחדשות 13.
ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]
מאור צור נולד בראשון לציון. בגיל 22 התמנה לכתב מוניצפאלי ופלילים במקומון "זמן מקומי" בשפלה[1]. כעבור שנתיים החל לשמש כתב פלילים במקומון "זמן תל אביב".
בשנת 2010 החל לשמש תחקירן בתוכנית התחקירים "המקור"[2]. משנת 2011 שימש צור כתב לענייני משטרה בערוץ 10, יחד עם דורון הרמן. לאחר מיזוג רשת וערוץ עשר, השניים המשיכו בתפקידם ב"חדשות 13".
בשנת 2013 שודר סרטם התיעודי של צור והרמן, "הפליסיאנים ומסע הרצח בבר נוער", בו התלוו למשפחת פליסיאן שבניה היו חשודים ברצח בבר נוער[3].
בין הישגיו העיתונאיים הבולטים של צור: איתורם ושיחה ראשונה שקיימו עם דורסי לי זיתוני[4], בה הודו החשודים בדריסה של זיתוני, חשיפת פרשת "אלנבי 40", בה שודרו סרטונים של צעירה העולה על הבר ולאחר מכן הכרוז במועדון הזמין מספר גברים לקיים עימה יחסי מין לעיני קהל המבלים, חשיפת הפרשה הובילה לפתיחת התיק מחדש לאחר שנסגר במשטרה ואף גרם להפגנות של אלפי אנשים נגד המועדון, בנוסף שינוי מדיניות המשטרה בכל מה שקשור לפיקוח על חיי הלילה במועדונים.
עוד מהישגיו של צור הייתה חשיפת חובותיו לשוק האפור של יו"ר הקואליציה דוד ביטן. כמה חודשים לאחר שידור התחקיר, המשטרה פתחה בחקירה גלויה עם מעצרם של מספר חשודים, וממצאי התחקיר עמדו בבסיס החקירה. בשנת 2018 יצר מאור מספר סדרות בחדשות עשר כגון "ילדי הפשע", על עולם הנוער העברייני בישראל, "שכנים מהגיהנום", על תופעת סכסוכי שכנים, והסדרה "סוסים טרויאנים" על עולמם המסתורי של החוקרים הפרטיים בישראל.
באוקטובר 2020, מונה צור לראש דסק הפלילים של חדשות 13[5]. שנה אחר כך, הודיע על פרישתו מהחברה וסיים את תפקידו רשמית ב-31 בדצמבר 2021[6][7].
צור נשוי ואב לבת ובן. מתגורר בנס ציונה.
קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]
הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]
- ^ יעוז סבר, "האח הקטן והחתרן של העיתונות": הספד לרשת "זמן מעריב", באתר אייס, 13 במאי 2013
- ^ ענת קם, מקור צור, באתר וואלה!, 8 בדצמבר 2009
- ^ "הפליסיאנים ומסע הרצח בבר-נוער" - צפו בסרט המלא, באתר נענע 10, 15 באוקטובר 2013
- ^ מיקי לוי, היי גיא, באתר גלובס, 2 באוקטובר 2011
- ^ דוד ורטהיים, "המשטרה נמצאת במשבר הגדול ביותר שהיה לה. מישהו רוצה להשאיר אותה חלשה", באתר גלובס, 22 באוקטובר 2020
- ^ כפיר אדר, לאחר 11 שנה מאור צור פורש, באתר אייס, 24 באוקטובר 2021
- ^ כתב חדשות 13 חושף: למה התפטרתי, באתר "סרוגים", 2 בדצמבר 2021