לדלג לתוכן

מכניקה – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Roybb95 (שיחה | תרומות)
ערך חדש ע"פ ויקי' האנגלית
שורה 1: שורה 1:
'''מכניקה''' (מ[[יוונית]]: '''μηχανική''') היא ענף [[מדע]]י העוסק בהתנהגות גוף פיזי כאשר מופעל עליו [[כוח (פיזיקה)|כוח]] או [[העתק (פיזיקה)|העתק]], וההשלכות מכך על סביבת הגוף. תחילתו של הענף ב[[יוון העתיקה]] בכתבי [[אריסטו]] ו[[ארכימדס]]. בתקופה זו היתה מקובלת '''[[הפיזיקה של אריסטו]] כאמת מדעית.
#REDIRECT [[מכניקה קלאסית]]

בתחילת [[העת החדשה]], מדענים כמו [[גלילאו גליליי]], [[יוהנס קפלר]] ובמיוחד [[אייזיק ניוטון]] הניחו את היסודות למה שכיום מוכר כ'''[[מכניקה קלאסית]]''' - ענף של ה[[פיזיקה]] העוסק בגופים העומדים או נעים במהירות הנמוכה בהרבה מ[[מהירות האור]]. כמאה שנים לאחר מכן, נוסחו [[תורת היחסות הכללית]] ו[[תורת היחסות הפרטית|הפרטית]] בידי [[אלברט איינשטיין]], ומכך התגבשה תורה מדעית נוספת בתחום - '''[[מכניקת הקוונטים]]''', זו העוסקת בחלקיקים הנעים במהירות האור או במהירויות קרובות לה.

ניתן להגדיר את ה'''מכניקה''' כתורה העוסקת בתנועה ובכוחות המופעלים על גופים.

בעוד שהמכניקה הקלאסית הינה מערכת שלמה ומסודרת, שהמחקר בה - בהכללה כמובן - הגיע לתומו, הרי שמכניקת הקוונטים עדיין סובלת מסתירות בסיסיות וחוסר הבנה שלימה של חוקיה. לשם השלמתה של מכניקת הקוונטים, חסרה [[התאוריה של הכול]] שהמדע מתקשה להגדירה.

[[קטגוריה:מכניקה|*]]

גרסה מ־06:08, 6 באוגוסט 2014

מכניקהיוונית: μηχανική) היא ענף מדעי העוסק בהתנהגות גוף פיזי כאשר מופעל עליו כוח או העתק, וההשלכות מכך על סביבת הגוף. תחילתו של הענף ביוון העתיקה בכתבי אריסטו וארכימדס. בתקופה זו היתה מקובלת הפיזיקה של אריסטו כאמת מדעית.

בתחילת העת החדשה, מדענים כמו גלילאו גליליי, יוהנס קפלר ובמיוחד אייזיק ניוטון הניחו את היסודות למה שכיום מוכר כמכניקה קלאסית - ענף של הפיזיקה העוסק בגופים העומדים או נעים במהירות הנמוכה בהרבה ממהירות האור. כמאה שנים לאחר מכן, נוסחו תורת היחסות הכללית והפרטית בידי אלברט איינשטיין, ומכך התגבשה תורה מדעית נוספת בתחום - מכניקת הקוונטים, זו העוסקת בחלקיקים הנעים במהירות האור או במהירויות קרובות לה.

ניתן להגדיר את המכניקה כתורה העוסקת בתנועה ובכוחות המופעלים על גופים.

בעוד שהמכניקה הקלאסית הינה מערכת שלמה ומסודרת, שהמחקר בה - בהכללה כמובן - הגיע לתומו, הרי שמכניקת הקוונטים עדיין סובלת מסתירות בסיסיות וחוסר הבנה שלימה של חוקיה. לשם השלמתה של מכניקת הקוונטים, חסרה התאוריה של הכול שהמדע מתקשה להגדירה.