ייננות – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Dexbot (שיחה | תרומות)
מ Removing Link GA template (handled by wikidata)
Didgin (שיחה | תרומות)
הרחבה אימוץ דף יתום
שורה 5: שורה 5:
ניתן לחלק את היינות לסוגים שונים של תהליכים (למשל: יצירת יין לא תוסס לעומת יצירת [[יין נתזים]]).
ניתן לחלק את היינות לסוגים שונים של תהליכים (למשל: יצירת יין לא תוסס לעומת יצירת [[יין נתזים]]).


'''יינן''' (או '''ייננית''') הוא אדם המתמחה בתהליכי ייצור היין. את המקצוע לומדים במסגרת אקדמית. ייננים המועסקים ב[[יקב]]ים עוברים בדרך כלל הכשרה ארוכה כתואר אקדמי. [[מכון היין הישראלי]] שליד [[הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית|הפקולטה לחקלאות]] של [[האוניברסיטה העברית]] ב[[רחובות]] מופקד על מחקר הייננות בישראל, אך אינו מעניק תארים.
'''יינן''' (או '''ייננית''') הוא אדם המתמחה בתהליכי ייצור היין. את המקצוע לומדים במסגרת אקדמית. ייננים המועסקים ב[[יקב]]ים עוברים בדרך כלל הכשרה ארוכה כתואר אקדמי. [[מכון היין הישראלי]] שליד [[הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית|הפקולטה לחקלאות]] של [[האוניברסיטה העברית]] ב[[רחובות]] מופקד על מחקר הייננות בישראל, אך אינו מעניק תארים. [[הארגון הבינלאומי של הגפן והיין]] עוסק בין היתר במחקר ההיבטים הטכניים והמדעיים של התחום.


== קישורים חיצוניים ==
== קישורים חיצוניים ==

גרסה מ־14:37, 13 בנובמבר 2014

ענבי יין
חביות יין ב"יקב בוטיק" בגליל

ייננות הוא תחום העוסק באופני ייצור יין והפיכת תירוש (מיץ ענבים) ליין. כתחום ידע, ייננות כוללת את החלקים ההכרחיים לייצור יין (כלומר, ההתססה), אך גם פרטים אחרים התורמים לטעם וריח היין, מבציר הענבים ועד לביקבוק המוצר המגומר.

ניתן לחלק את היינות לסוגים שונים של תהליכים (למשל: יצירת יין לא תוסס לעומת יצירת יין נתזים).

יינן (או ייננית) הוא אדם המתמחה בתהליכי ייצור היין. את המקצוע לומדים במסגרת אקדמית. ייננים המועסקים ביקבים עוברים בדרך כלל הכשרה ארוכה כתואר אקדמי. מכון היין הישראלי שליד הפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית ברחובות מופקד על מחקר הייננות בישראל, אך אינו מעניק תארים. הארגון הבינלאומי של הגפן והיין עוסק בין היתר במחקר ההיבטים הטכניים והמדעיים של התחום.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.