אלטא פייגא טייטלבוים – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ עריכה
לפי הכתוב למעלה, ויקי ביידיש ועוד
שורה 1: שורה 1:
'''אלטא פייגא טייטלבוים''' ([[1912]] - [[1999]]). אשתו השנייה של ה[[אדמו"ר]] רבי [[יואל טייטלבוים]] מ[[חסידות סאטמר|סאטמר]]. נולדה ב[[ל' בניסן]] [[ה'תרע"ב]] - [[17 באפריל]] [[1912]], לאביה האדמו"ר רבי אביגדור שפירא מ[[צ'נסטוחוב]] שב[[פולין]], נצר למשפחת [[ישראל הופשטיין מקוז'ניץ|המגיד מקוז'ניץ]], ולאימה הרבנית גיטל מגזע האדמו"ר בעל "[[קלונימוס קלמן הלוי מקרקא|מאור ושמש]]".
'''אלטא פייגא טייטלבוים''' ([[1912]] - [[1999]]). אשתו השנייה של ה[[אדמו"ר]] רבי [[יואל טייטלבוים]] מ[[חסידות סאטמר|סאטמר]]. נולדה ב[[ל' בניסן]] [[ה'תרע"ב]] - [[17 באפריל]] [[1912]], לאביה האדמו"ר רבי אביגדור שפירא מ[[צ'נסטחוב]] שב[[פולין]], נצר למשפחת [[ישראל הופשטיין מקוז'ניץ|המגיד מקוז'ניץ]], ולאימה הרבנית גיטל מגזע האדמו"ר בעל "[[קלונימוס קלמן הלוי מקרקא|מאור ושמש]]".


הרבנית נישאה לאדמו"ר כשנתיים לאחר פטירת אשתו הראשונה בעיר [[טשעבין]] ([http://en.wikipedia.org/wiki/Trzebinia Trzebinia]) שב[[גליציה]]. הפרש הגילאים הגבוה בינה לבין בעלה והיותה גדולה מבתו רויזא בכעשר שנים בלבד, גרמו למתיחות מסויימת בין השתיים. כשצורף בעלה האדמו"ר ל[[סחורה תמורת דם#רכבת ההצלה|רכבת קסטנר]], הוכנסה אף היא לרשימה וניצלה עם נוסעי הרכבת.
הרבנית נישאה לאדמו"ר לאחר פטירת אשתו הראשונה. הפרש הגילאים הגבוה בינה לבין בעלה והיותה גדולה מבתו רויזא בכעשר שנים בלבד, גרמו למתיחות מסויימת בין השתיים.


נודעה כאישה חזקה, ולאחר [[השואה]] השפיעה רבות על החסידות ומוסדותיה. היא נטלה חלק פעיל בהקמתם, ביסוסם וגיוס כספים למענם. לאחר פטירתו של בעלה התנגדה למינויו של אחיינו רבי [[משה טייטלבוים]] לאדמו"ר. פינתה את ביתה הצמוד לבית המדרש של החסידות ב[[קרית יואל]] שבעיירה [[מונרו (ניו יורק)|מונרו]] עבור בית מדרש של פורשי החסידות המכנים עצמם [[בני יואל]], שהיו קשורים אליה.
נודעה כאישה חזקה, שהשפיעה רבות על מוסדות החסידות וסייעה רבות בגיוס כספים למענם. לאחר פטירתו של רבי יואל התנגדה למינויו של אחיינו רבי [[משה טייטלבוים]] לאדמו"ר, ופינתה את ביתה הצמוד לבית המדרש של החסידות ב[[קרית יואל]] שבעיירה [[מונרו (ניו יורק)|מונרו]], לטובת בית מדרש של פורשי החסידות המכנים עצמם [[בני יואל]].


הרבנית ניהלה קרנות צדקה וחסד. כמה מוסדות תורה רבים ב[[ארה"ב]] וב[[ישראל]] המקורבים לחוגי [[העדה החרדית]] ו[[נטורי קרתא]] קרויים על שמה.
הרבנית ניהלה קרנות צדקה וחסד חובקות עולם, ומוסדות תורה רבים ב[[ארה"ב]] ובארץ המקורבים לחוגי [[העדה החרדית]] ו[[נטורי קרתא]], קרויים על שמה או נושאים הנצחה לזכרה.


נפטרה ב[[י"א בסיון]] [[ה'תשס"א]] לאחר מחלה קצרה, ולא השאירה אחריה צאצאים.
נפטרה ב[[י"א בסיון]] [[ה'תשנ"ט]] לאחר מחלה קצרה, ולא השאירה אחריה צאצאים. אולם, קהילת "בני יואל" אותה בנתה ופיתחה, ממשיכה להתקיים לאחר פטירתה תחת הנהגתו של הרב יואל מורגנשטרן. לאחר פטירת האדמו"ר רבי משה טייטלבוים ב[[תשס"ו]], קיבלו על עצמם חלק מאנשיה את מרותו של בנו רבי [[זלמן לייב טייטלבוים]].


{{מיון רגיל:טייטלבוים, אלטא פייגא}}
{{מיון רגיל:טייטלבוים, אלטא פייגא}}

גרסה מ־02:17, 7 ביולי 2010

אלטא פייגא טייטלבוים (1912 - 1999). אשתו השנייה של האדמו"ר רבי יואל טייטלבוים מסאטמר. נולדה בל' בניסן ה'תרע"ב - 17 באפריל 1912, לאביה האדמו"ר רבי אביגדור שפירא מצ'נסטחוב שבפולין, נצר למשפחת המגיד מקוז'ניץ, ולאימה הרבנית גיטל מגזע האדמו"ר בעל "מאור ושמש".

הרבנית נישאה לאדמו"ר לאחר פטירת אשתו הראשונה. הפרש הגילאים הגבוה בינה לבין בעלה והיותה גדולה מבתו רויזא בכעשר שנים בלבד, גרמו למתיחות מסויימת בין השתיים.

נודעה כאישה חזקה, שהשפיעה רבות על מוסדות החסידות וסייעה רבות בגיוס כספים למענם. לאחר פטירתו של רבי יואל התנגדה למינויו של אחיינו רבי משה טייטלבוים לאדמו"ר, ופינתה את ביתה הצמוד לבית המדרש של החסידות בקרית יואל שבעיירה מונרו, לטובת בית מדרש של פורשי החסידות המכנים עצמם בני יואל.

הרבנית ניהלה קרנות צדקה וחסד חובקות עולם, ומוסדות תורה רבים בארה"ב ובארץ המקורבים לחוגי העדה החרדית ונטורי קרתא, קרויים על שמה או נושאים הנצחה לזכרה.

נפטרה בי"א בסיון ה'תשנ"ט לאחר מחלה קצרה, ולא השאירה אחריה צאצאים. אולם, קהילת "בני יואל" אותה בנתה ופיתחה, ממשיכה להתקיים לאחר פטירתה תחת הנהגתו של הרב יואל מורגנשטרן. לאחר פטירת האדמו"ר רבי משה טייטלבוים בתשס"ו, קיבלו על עצמם חלק מאנשיה את מרותו של בנו רבי זלמן לייב טייטלבוים.