משל הזרע הגדל
משל הזרע הגדל (נקרא גם הזרע גדל בסתר) הוא אחד ממשלי ישו המופיע רק בבשורת מרקוס ד' 26-27. זה הוא משל על גידולה של מלכות אלוהים. משל זה מלווה את משל הזורע ואת משל המנורה מתחת לאיפה, ומקדים את משל גרגרי חרדל.
סיפור המשל
[עריכת קוד מקור | עריכה]סיפור המשל הוא כדלקמן
[עריכת קוד מקור | עריכה]26. וַיּאֹמַר מַלְכוּת הָאֱלֹהִים הִיא כְאָדָם מַשְׁלִיךְ זֶרַע בָּאֲדָמָה: 27. וְשָׁכַב וְקָם לַיְלָה וָיוֹם וְהַזֶּרַע יִצְמַח וְגָדֵל וְהוּא לֹא יָדָע׃ 28. כִּי הָאָרֶץ מֵאֵלֶיהָ מוֹצִיאָה פִרְיָהּ אֶת־הַדֶּשֶׁא רִאשׂוֹנָה וְאַחֲרָיו אֶת־הַשִּׁבֹּלֶת וְאַחֲרֵי־כֵן אֶת־הַחִטָּה הַמְּלֵאָה בַּשִּׁבֹּלֶת: 29. וְכַאֲשֶׁר גָּמַל הַפְּרִי יְמַהֵר לִשְׁלֹחַ מַגָּל כִּי בָשַׁל קָצִיר.
— (מרקוס ד' 26-29)
ישו דימה את מלכות האלוהים כמו זרע שנזרע באדמה, הוא הולך לישון ולאחר יום ולילה מגלה את נביטת הזרע, כל זאת מבלי שהוא מעורב בכך אישית. כל הגידולים שמגדל איכר הם כך, אינם תלויים בזורע, האדמה (הנמשל הוא אלוהים) מצמיחה את הגידולים, ותפקידו של האיכר לקצור או לאסוף את היבולים בזמן המתאים, לאחר שהיבולים גדלו והם בשלים.
פרשנות
[עריכת קוד מקור | עריכה]ניתן לראות משל זה כקשור למשל הזורע[1], אם כי הוא לא מופיע מיד אחריו. הסופר ג'ורג' נייט האדוונטיסטי מעלה כי הוא משמש כמעין "תיקון הניתן לכל תלמיד מאמין בעת העתיקה או החדשה, שעלול לחוש מתוסכל ממידת המאמץ העקר שיש להשקיע באותם שומעי הבשורה שלא נענים למסר שעליו מדבר "משל הזורע"[1]. גם כאשר האיכר ישן, מלכות אלוהים עדיין צומחת. מקור הצמיחה באלוהים, לא באדם[2], והיא עוקבת אחר לוח זמנים משלה[3].
שאול השליח מתאר את התפתחותה של הכנסייה בקורינתוס באופן דומה:
- אֲנִי נָטַעְתִּי וְאַפּוֹלוֹס הִשְׁקָה וְהָאֱלֹהִים הוּא הִצְמִיחַ׃ (1 קורינתיים ג' 6)
לקריאה נוספת
[עריכת קוד מקור | עריכה]
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]הברית החדשה הבשורה על פי מרקוס
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ 1 2 George R. Knight, Exploring Mark: A Devotional Commentary, Review and Herald Pub Assoc, 2004, ISBN 0-8280-1837-5, pp. 107-108.
- ^ Richard N. Longenecker, The Challenge of Jesus' Parables, Eerdmans, 2000, ISBN 0-8028-4638-6, p. 97.
- ^ James R. Edwards, The Gospel According to Mark, Eerdmans, 2002, ISBN 0-85111-778-3, pp. 142-144.