משתמש:יזהרברק/המטרה אמת - המכון הבינתחומי למדע ותודעה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
דף זה אינו ערך אנציקלופדי
דף זה הוא טיוטה של יזהרברק.
דף זה אינו ערך אנציקלופדי
דף זה הוא טיוטה של יזהרברק.

"המטרה אמת - המכון הבינתחומי למדע ותודעה" היא עמותה שהתאגדה בחודש אפריל 2014, בידי קבוצה של עשרות חוקרים, לשם "קידום של מחקר פתוח שאינו מקדש שום הנחות יסוד והשקפות, מתייחס לידע האנושי על כל גווניו ומקורותיו בדגש על אינטגרציה ביניהם וביקורת איכותית ורצינית, ובדרך זאת לנסות לארגן את כל הידע האנושי לרבות ממצאי המדע".[1] חשיבות המכון היא בכך שהוא היחידי שמצד אחד פתוח בתחומים רבים לאפשרות של מציאות רוחנית ומאידך שומר על דיוק מדעי.

נושא התודעה הולך ונהיה מסקרן בהקשר של המחקר המדעי. אם בעבר הנושא נחשב למיסטי הרי כיום יש הרבה כנסים ואירגונים ששמים את נושא התודעה במוקד השיח המדעי. ( למשל הכנסים בנושא Non-duality ). יש שתי עקרונות יסוד באפשרות לקדם את מושג התודעה מבחינה מדעית. הראשון הוא שאין תופעה אוביקטיבית לחלוטין כי הכל נמצא בעיני המתבונן. השני הוא שהמחשבה שבני אדם הם נפרדים זה מזה מקורה באשליה ובעצם כל בני האדם מקורם באני יחיד. בדרך זו נוצרת צורה חקירה חדשה שמשמעות הידיעה היא לא שיכלית או לוגית אלא מקורה בהבנה שהיא גם חוויה רוחנית עמוקה.[דרוש מקור]

המכון יוזם בין השאר פעילות תוך-אוניברסיטאית כגון "מושב מדע ותודעה" באירוע החדשנות[2] של אוניברסיטת בן גוריון בנגב, שנקבע ליוני 2014.

חברי העמותה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בעמותה חברים פיזיקאים ופסיכולוגים, כימאים ופילוסופים, ביולוגים וסוציולוגים, מתמטיקאים ואנשי חינוך, רופאים, יועצים ארגוניים ורבנים. חילונים ודתיים ממגוון רקעים, זרמים ואמונות וחברו יחדיו על מנת ליצור מכון שיאפשר, יעודד ויטפח מחקרים בתחומי ההשקה שבין מדע ותודעה, חומר ורוח.

ראש תחום ועידות TED של המכון הוא הפיזיקאי[3] יצחק אוריון.

עמיתי המכון[עריכת קוד מקור | עריכה]

עם עמיתי המכון נמנים:

מחקרים[עריכת קוד מקור | עריכה]


שגיאות פרמטריות בתבנית:להשלים

פרמטרי חובה [ נושא ] חסרים

המכון נמצא כיום בתחילת דרכו ופועל גיוס משאבים שיאפשרו לו לקיים מחקרים עצמאיים. המכון מעוניין לקחת תחת חסותו מחקרים בתחומים שנמצאו בשולי המחקר המדעי אבל הם בהחלט בעלי פוטנציאל להפוך למרכזיים בשיח המדעי כמו למשל: פיתוח תורת גרויטציה הלוקחת בחשבון את מושג התודעה, ניהול קהילה ממשית ברוח של האינטרנט, פיתוח גישה דיאלוגית בחינוך המתמטי.

עם הקמת המכון, נשלחו 5 הצעות מחקר לקרן טמפלטון (John Templeton Foundation) וכן ניזום פרוייקט שאפתני שהמכון מתכוון לערוך בעצמו - פרויקט וליקובסקי.

פרוייקט וליקובסקי[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרויקט וליקובסקי[5] הוא מיזם שנועד לנסות לבדוק מחדש את התאוריות של עמנואל וליקובסקי. בספריו (כגון עולמות מתנגשים) טען וליקובסקי שאת מאורעות יציאת מצרים כפי שהם מוזכרים בתורה אפשר להסביר אם משנים את תארוך הכרונולוגיה המצרית. התאוריה של וליקובסקי נדחתה על ידי הממסד המדעי (ובמהלך המאבק ספרו גם הוחרם). טענותיו נותרו נותרו לא מוכרות על ידי עיקר הקהילה המדעית.

המיזם נועד לחקור מחדש את טענותיו ולנסות לבדוק האם על רקע הממצאים העדכניים אפשר לאוששן או להפריכן.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ מטרות המכון, באתר המכון הבינתחומי למדע ותודעה
  2. ^ 2014 – אירוע החדשנות, הטכנולוגיה והיזמות באתר האוניברסיטה
  3. ^ ד"ר לפיזיקה גרעינית באוניברסיטת בן גוריון.
  4. ^ עמיתי המכון, באתר המכון הבינתחומי למדע ותודעה
  5. ^ דף הבית של פרוייקט וליקובסקי, באתר "המטרה אמת"