משתמש:ירח אפל/Internet Protocol

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
דף זה אינו ערך אנציקלופדי
דף זה הוא טיוטה של ירח אפל.
דף זה אינו ערך אנציקלופדי
דף זה הוא טיוטה של ירח אפל.

Internet Protocol, או בקיצור IP, הוא פרוטוקול תקשורת המשמש להעברת נתונים ללא אימות הגעה או אימות נתונים, אך הוא מפצה על כך בהיותו יעיל ומהיר ביותר, ולכן הוא אחד הפרוטוקולים הנפוצים בשימוש ברשתות מחשבים, והינו הפרוטוקול הבסיסי של רשת האינטרנט.

IP הוא חלק מחבילת הפרוטוקולים TCP/IP.

ברשתות שעושות שימוש ב־IP יש להקצות לכל מחשב כתובת IP ייחודית.

IP מתפקד בשכבת הרשת של מודל ה־OSI ובשכבת הרשת של מודל ה־TCP/IP.

מבנה חבילת IP[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרוטוקול IP מחלק את המידע שעליו להעביר לחבילות, כל חבילה מורכבת מפתיח (header), נתונים, ואינה מכילה סוגר (trailer) בניגוד לפרוטוקולים אחרים.

גירסאות[עריכת קוד מקור | עריכה]

IP גרסה 4[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – IPv4

הגירסא הנפוצה של הפרוטוקול היא גירסא 4 גירסא זאת עובדת עם כתובות באורך 32 סיביות. ועל כן מספקת באופן תיאורטי מעל 4 מיליארד כתובות. באופן מעשי המספר קטן בהרבה עקב קיום טווחים גדולים של כתובות שמורות.

עקב הכמות המוגבלת של כתובות IPv4 והגידול המתמשך בשימוש ברשת האינטרנט, מתמעטת כמות הכתובות הזמינות. ב-3 בפברואר 2011 הוקצו טווחי הכתובות האחרונים על ידי הרשות המרכזית IANA. ולפי דעת העוסקים בתחום יאזלו הכתובות גם מהרשמים האיזוריים לפני תום שנת 2011.

IP גרסה 6[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – IPv6

גידולו המתמיד של האינטרנט והדרישה הגוברת והולכת לכתובות עבור כל ציוד קצה. הביאו לפיתוח גירסא 6 של הפרוטוקול. גירסא זאת עובדת עם כתובות באורך 128 סיביות. מספר הכתובות היחודיות שניתן לספק עם גירסא 6 הינו מעל 1038×3.4.