לדלג לתוכן

פאול טרוסט

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
פאול טרוסט
Paul Ludwig Troost
לידה 17 באוגוסט 1878
אלברפלד, הקיסרות הגרמנית עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 21 בינואר 1934 (בגיל 55)
מינכן, גרמניה הנאצית עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום קבורה בית הקברות הצפוני של מינכן עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים האוניברסיטה הטכנית בדרמשטאדט עריכת הנתון בוויקינתונים
תחום יצירה אדריכלות עריכת הנתון בוויקינתונים
זרם באמנות אדריכלות קלאסית עריכת הנתון בוויקינתונים
יצירות ידועות פיהררבאו, המשכן לאמנות במינכן עריכת הנתון בוויקינתונים
בן או בת זוג גרדי טרוסט עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

פאול לודוויג טרוסטגרמנית: Paul Ludwig Troost; ‏17 באוגוסט 187821 במרץ 1934) היה אדריכל גרמני אשר פעל בסגנון האדריכלות הנאו-קלאסית.

טרוסט למד בבית הספר הגבוה לאדריכלות בדרמשטט בתחילת המאה העשרים, ועסק באדריכלות כבעל משרד עצמאי עד שנת 1930. במשך השנים לא נחשב לאדריכל מוביל, אך בשנה זו נערכה לו היכרות עם אדולף היטלר אשר התלהב מסגנונו הנאו קלאסי ו"אימץ" אותו כאדריכל האישי שלו ולמעשה לאדריכל הראשי של הרייך השלישי. ב-1924 עבר למינכן עם בת זוגו, גרדי טרוסט, מעצבת פנים בהכשרתה, וב-1925 נישאו השניים. טרוסט קיבל מהיטלר כבר ב-1930 פרויקט לעיצוב דירה בברלין. טרוסט היה אחראי במידה רבה לעיצוב הפנים של ארמון צציליינהוף בפוטסדאם.

החל משנת 1933, עם עלייתו של היטלר לשלטון בגרמניה, היה טרוסט בעל השפעה רבה על התפתחות סגנון האדריכלות הנאצית. מיד עם תחילת תקופת שלטונו, מינה היטלר את טרוסט לעצב ולרהט עבורו את בניין לשכת הקנצלר בברלין. הקו העיצובי של טרוסט היה הסגנון הקובע גם לגבי שאר האדריכלים בתכנון מבני ציבור ומבני מגורים ברחבי גרמניה. המבנה המפורסם ביותר שתכנן בתקופה זו היה המשכן לאומנות במינכן, אשר נועד לשמש כאכסניה הראשית של האומנות הגרמנית הטהורה על פי ההשקפה הנאצית.

לאחר מותו במפתיע בשנת 1934 נטלה אלמנתו, יחד עם שותפו, לאונהרד גל, את ניהול משרדו והשפיעה בכך משמעותית על סגנון הבנייה והאדריכלות לאורך תקופת השלטון הנאצי בגרמניה, אולם בשלב זה כבר נטש היטלר את הסגנון הנקי והמאופק של טרוסט לטובת ראוותנות עצומת ממדים המגמדת את קנה המידה האנושי.

בשנת 1937 העניק היטלר לטרוסט את עיטור "המסדר הלאומי הגרמני לאמנות ומדע" (תחליף גרמני לפרס נובל).

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פאול טרוסט בוויקישיתוף