רושדי תעשיות מזון
| נתונים כלליים | |
|---|---|
| מייסדים | משפחת בשיר |
| תקופת הפעילות | 1984–הווה (כ־42 שנים) |
| מדינה |
ישראל |
| מיקום המטה | אזור התעשייה אלון תבור |
| שליטה בחברה | משפחת בשיר |
| ענפי תעשייה | מזון |
| מוצרים עיקריים | טחינה |
|
www | |

רושדי תעשיות מזון בע”מ היא אחת היצרניות הגדולות בישראל של טחינה גולמית, וחלבה תחת המותג בארכה.
מפעל החברה נמצא באזור התעשייה אלון תבור שבעמק יזרעאל. החברה נמצאת בבעלות משפחת בשיר, מנכ"ל החברה הוא מוחמד בשיר.
היסטוריה
[עריכת קוד מקור | עריכה]בשנת 1984 אבי משפחת בשיר, אבו רושדי, חבר לחברת תוצרת מזון ישראלית (תלמה) ויחד הקימו מפעל לייצור טחינה. בשנת 1993 קיבל המפעל את תו התקן ISO 9002.
בשנת 2004 רכשה משפחת בשיר את חלקה של יוניליוור (שרכשה את תלמה) ומאז רושדי תעשיות מזון בע”מ היא חברה פרטית. השלב הבא בצמיחתה של החברה היה מיתוג מוצרי הטחינה והחלבה תחת השם "בארכה" והשקת קו מוצרים חדש.
בשנת 2016 השיקה בקבוק לחיץ של טחינה גולמית מעודנת ומוכנה לאכילה, במרקם קטיפתי.[1]
בנוסף למוצרי טחינה בארכה וחלבה בארכה, מייצרת חברת רושדי חטיפי חלבה הנקראים "חלבה בקטנה".
האחים בשיר, ממייסדי החברה, גדלו באום אל-פחם, במשפחה בת שבעה ילדים. אבי המשפחה, אבו רושדי, ניהל את לשכת התעסוקה באזור וכשסיים את תפקידו פעל להקמת מפעל טקסטיל בשיתוף חברת לודז'יה, במטרה לספק תעסוקה לתושבי האזור.
בשנת 1984, כאשר נוצרה השותפות בין אביהן של האחים לבין תלמה, נשלח חלק מהאחים ללמוד ייצור טחינה בשכם. לאחר שנתיים של למידה במפעל טחינה מסורתי, חזרו האחים והיו שותפים להקמת המפעל ולניהולו.
ראו גם
[עריכת קוד מקור | עריכה]- רשימת חברות ישראליות בבעלות ערבית שיש עליהם ערך בוויקיפדיה העברית
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]
אתר האינטרנט הרשמי של רושדי תעשיות מזון
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ טחינה גולמית מעודנת בבקבוק לחיץ, באתר ynet, 23 ביולי 2016