רשימת הפרסים והמועמדויות של שרה ברייטמן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שרה ברייטמן

שרה ברייטמן היא זמרת-יוצרת בריטית אשר הפכה לאחד מן המוזיקאים המצליחים ביותר בכל הזמנים. ברייטמן שרה את שיר הנושא של המחזמר המצליח בהיסטוריה: "פנטום האופרה". אלבומה The Phantom of the Opera, נמכר בכלמעלה מ-40 מיליון עותקים ברחבי העולם, מה שהופך אותו לאחד מן האלבומים הנמכרים ביותר בכל הזמנים.[1]

בשנת 1996, הוציאה ברייטמן ביחד עם אנדראה בוצ'לי את השיר "Time to Say Goodbye", שהפך לאחד מן השירים הנמכרים ביותר בכל הזמנים, עם מכירות של למעלה מ-12 מיליון עותקים.[2][3] אלבומה Timeless, קיבל למעלה מ-21 תוארי פלטינה, זהב וכסף בשלל מדינות שונות.[4] בנוסף לכך, אלבומה La Luna, הפך לאחד מהאלבומים הקלאסיים הנמכרים ביותר בכל הזמנים, תוך שזכה למעמד אלבום זהב בארצות הברית.[5] במרוצת השנים קיבלה ברייטמן למעלה מ-200 תוארי זהב, כסף ופלטינה ב-38 מדינות שונות, מה שהופך אותה לאחד מן המוזיקאים הבודדים בהיסטוריה שהצליחו לעשות זאת.

פרסים[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנות התשעים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • 1986 - מועמדות לפרס הגראמי: האמן הקלאסי הטוב ביותר, ארצות הברית.
  • 1996 - מועמדות לפרס אקו: האמנית הטובה ביותר, גרמניה.
  • 1996 - פרס RSH Gold: האמנית הטובה ביותר, גרמניה.
  • 1997 - מועמדות לפרס אקו: האמן הנשי הטוב ביותר.
  • 1998 - זכייה בפרס אקו: שיר השנה "Time To Say Goodbye", גרמניה.
  • 1998 - זכייה בפרס אריה הזהב: ההופעה החיה הטובה ביותר, גרמניה.
  • 1998 - זכייה בפרס גולדן אירופה: הזמרת הטובה ביותר, גרמניה.
  • 1998 - כניסה לספר השיאים של גינס: השיר הנמכר ביותר בגרמניה "Time To Say Goodbye".
  • 1998 - זכייה בפרס הגראמי מטעם מדינת טייוואן: האלבום הנמכר ביותר, Timeless.
  • 1998 - זכייה בפרס "Hand-in-Hand אונסק"ו.
  • 1999 - זכייה בפרס הגראמי מטעם מדינת צ'כוסלובקיה: זמרת השנה.
  • 1999 - מועמדות לפרס אקו: הזמרת הטובה ביותר, גרמניה.
  • 1999 - זכיה בגביע הפוינט, דבלין-אירלנד: מכירות הכרטיסים הגבוהות ביותר לסיבוב הופעות, "One Night in Eden Tour".

שנות האלפיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • 2000 - זכייה בפרס IFPI: עבור האלבום Timeless, שנמכר בכלמעלה ממיליון עותקים באירופה.
  • 2001 - זכייה בפרס ניו אייג' קולי למוזיקה: האלבום הווקאלי הטוב ביותר, ארצות הברית.
  • 2003 - זכייה בפרס בקרת המדיה של GAS: השיר המצליח ביותר בכל הזמנים "Time To Say Goodbye".
  • 2004 - זכייה בפרס המוזיקה הערבית: שיתוף הפעולה הטוב ביותר. ("The War Is Over" עם קזים אל סאהר)
  • 2004 - זכייה בפרס המוזיקה הערבית: הזמרת הטובה ביותר.
  • 2005 - פסטיבל הקולנוע של ניו יורק: זכייה בפרס הראשון עבור הסרט "A Desert Fantasy" שיצא באותה השנה.
  • 2005 - פסטיבל הקולנוע של ניו יורק: זכייה בפרס השלישי עבור "Time To Say Goodbye".
  • 2007 - זכייה בפרס דיסק הזהב היפני עבור אלבום האוסף, Diva: The Singles Collection.[6]
  • 2009 - זכייה בפרס דיסק הזהב היפני עבור האלבום, A Winter Symphony.
  • 2009 - זכייה בפרס דיסק הזהב היפני עבור אלבום האוסף, Amalfi – Sarah Brightman Love Songs.
  • 2009 - מועמדות לפרס ה-Lunas del Auditorio: אלבום הפופ הבינלאומי הטוב ביותר, Symphony: Live in Vienna, מקסיקו.[7]
  • 2010 - מועמדות לפרס ה-Lunas del Auditorio: אמן הפופ הבינלאומי הטוב ביותר, מקסיקו.[8]
  • 2013 - מועמדות לפרס ה-Shorty: הזמרת המצליחה ביותר במדיה החברתית.[9]

הסמכות[עריכת קוד מקור | עריכה]

אמריקה[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • קנדה - פלטינה x8, זהב x2.
  • ארצות הברית - פלטינה x5, זהב x6.
  • מקסיקו - פלטינה x1, זהב x6.
  • ברזיל - זהב x7.
  • צ'ילה - זהב.
  • ונצואלה - זהב.
  • ארגנטינה - פלטינה x6, זהב x2.
  • קולומביה - זהב.

אירופה[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • גרמניה - פלטינה x6, זהב x4.
  • דנמרק - פלטינה x3, זהב x2.
  • נורווגיה - פלטינה x3, זהב x1.
  • שוודיה - פלטינה x3, זהב x2.
  • פינלנד - זהב x2.
  • בריטניה - זהב x2, כסף.
  • אירלנד - פלטינה x4, זהב x2.
  • פורטוגל - פלטינה, זהב x3.
  • אוסטריה - פלטינה x2.
  • שווייץ - פלטינה x2.
  • הולנד - פלטינה, זהב.
  • בלגיה - זהב.
  • צרפת - זהב.
  • אסטוניה - זהב x2.
  • צ'כיה - זהב.
  • הונגריה - זהב.
  • יוון - זהב x2.
  • טורקיה - זהב.

המזרח התיכון[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • ישראל - פלטינה x2, זהב x2.
  • חצי האי ערב - זהב x2.

אסיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • יפן - פלטינה x3, זהב x7.
  • סין - פלטינה x2, זהב x4.
  • הונג קונג - פלטינה x2, זהב x6.
  • סינגפור - פלטינה x6, זהב x 2
  • טאיוואן - פלטינה x12, זהב.
  • מלזיה - פלטינה.
  • קוריאה הדרומית - פלטינה x4, זהב x5.

אפריקה[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • דרום אפריקה - פלטינה, זהב x3.

האוקיינוס השקט[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • אוסטרליה - פלטינה x6, זהב x4.
  • ניו זילנד - פלטינה x5, זהב x2.

פרסים אחרים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Phantom of the Opera: Hugh Panaro & Sara Jean Ford return, New York Theater Guide, ‏20171019 (באנגלית)
  2. ^ Decca Records Andrea Bocelli, web.archive.org תאריך=2011-04-30
  3. ^ Andrea Bocelli Biography, web.archive.org, ‏2009-02-08
  4. ^ web.archive.org, web.archive.org
  5. ^ web.archive.org, web.archive.org
  6. ^ https://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.riaj.or.jp%2F&sl=ja&tl=en
  7. ^ "Archived copy". אורכב מ-המקור ב-2011-05-23. בדיקה אחרונה ב-17 במרץ 2011. 
  8. ^ "Nominados Lunas 2010, comenzó la cuenta regresiva" (בספרדית). 2010. אורכב מ-המקור ב-2011-08-20. 
  9. ^ "Archived copy". אורכב מ-המקור ב-2014-03-08. בדיקה אחרונה ב-8 במרץ 2014.