שיחה:מכתשים בנגב
הוספת נושאה היידוע
[עריכת קוד מקור]שתי הערות:
- במקרה הזה צריך בשם הערך את ה' היידוע - המכתשים בנגב.
- למה אין קישורים לערכים הפרטיים של כ"א מהמכתשים? וגם חלק ממה מופיע פה על כ"א מהם צריך להופיע שם. eman • שיחה 10:40, 23 מאי 2006 (IDT)
- הערכים על כל אחד מהמכתשים הם קצרמרים במקרה הטוב וערך שמפר זכויות יוצרים במקרה הפחות טוב. הפכתי אותם להפניות לכאן. חוץ ממידות האורך והרוחב המופיעות בכל אחד מהם נראה לי שרב החופף בין הערכים על השונה. במידה ויורחב המידע הפרטני על כל אחד מהם יהיה טעם להפריד שוב לערכים נפרדים. אסתר 11:47, 23 מאי 2006 (IDT)
- את זה כבר עשיתי. אסתר 12:44, 24 מאי 2006 (IDT)
- אני מתנגד להוספת הה"א לשם. אני חושב שה"א מפריעה ואינה נחוצה במקרה הזה - הוא מדבר על תופעה; 'מכתשים בנגב', ולא על מכתשים מסוימים בנגב. בכל מקרה, יש לשלב קישורים לערך זה מפסקת הגאוגרפיה בערך נגב, בנתיים העתקתי לשם את פסקת הפתיחה תחת כותרת 'מכתשים בנגב' עם הפניה לערך המורחב. בברכה, Pacman 18:11, 23 מאי 2006 (IDT)
- מסכים. הנטייה המוזרה למתן שמות ללא ה"א היידוע בויקיפדיה מעניינת (אלפבית עברי ולא האלפבית העברי; אגב היו כמה - כך שבאמת יש צורך בה"א היידוע), אבל במקרה הזה היא ממש מוזרה. הערך מדבר על המכתשים בנגב, ולכן יש לקרוא לו המכתשים בנגב, בדיוק כמו שהערך שמדבר על מלחמת העולם השנייה ייקרא מלחמת העולם השניה או הערך על הגט מקליווא ייקרא הגט מקליווא, ולא "גט מקילווא"... conio.h • שיחה 13:18, 24 מאי 2006 (IDT)
רווח מיותר
[עריכת קוד מקור]אני לא רואה שום רווח מיותר, אבל אני בהחלט רואה שאם שמים שתי תמונות תחת אותה כותרת, ואחריה עוד כותרות, קישורי ה[עריכה] לא מוצגים כראוי ונדחפים למקומות מוזרים. conio.h • שיחה 23:16, 23 מאי 2006 (IDT)
- אצלי זה דווקא בסדר ככה ועם הרווח לא. אסתר 00:22, 24 מאי 2006 (IDT)
- להבא, כדאי לטרוח ולהגיד על איזה רווח מדובר. רק לאחר בדיקה באינטרנט אספלודר הבנתי על מה שניכם מדברים. מסתבר של-IE הבאגים שלו, ול-FF הבאגים שלו. מצאתי workaround ויישמתי אותו כאן. conio.h • שיחה 00:43, 24 מאי 2006 (IDT)
בעמ' אחד- מכתשים בנגב- מפורסם שיש 7 מכתשים בעולם- 5 בארץ ו-2 בסיני ובדף אחר- על המכתש הגדול מופיע שישנם עשרות בודדות בעולם- גם באלפים. מידע סותר. נעה דצמבר 2008
מכתשים בעולם
[עריכת קוד מקור]"מכתש שחיקה (מכתש אירוזי) הוא מכתש שבניגוד למכתשים אחרים, הנוצרים מפגיעה של מטאוריטים, נוצר כתוצאה מפעולת כוחות שחיקה - בעיקר זרימה של מי משקעים על שכבות הסלע. בעולם כולו קיימים עשרות בודדות של מכתשים כאלה, כאשר הבולטים נמצאים בנגב או בסיני, ואילו השאר נמצאים בהרי האלפים. לאור זאת השם הגאולוגי המדעי למכתש הוא בעברית - Makhtesh. המכתשים בנגב הם מכתש רמון, המכתש הגדול, המכתש הקטן, ושני מכתשי התאומים בהר עריף." בערך מכתש אירוזי כתוב שיש כמה עשרות מכתשים בעולם אבל בערך מכתשים בנגב כתוב שיש רק שבעה. נא לתקן את השגיעות של הערך.
מפת מכתשים
[עריכת קוד מקור]מדוע אין מפת חמשת המכתשים בנגב?79.182.68.198 11:29, 29 בנובמבר 2014 (IST)
דיווח שאורכב ב-30 במרץ 2022
[עריכת קוד מקור]- דיווח מהדף ויקיפדיה:דיווח על טעויות
מצב טיפול: טופל
המכתש הצעיר ביותר הוא המכתש הקטן ולא רמון.
- לפי המקורות שקראתי, ובעיקר המאמר של עזרא זילברמן, אין סיווג חד משמעי של צעיר המכתשים. היווצרות המכתשים היא תהליך גיאולוגי שנמשך מיליוני שנים, והסתיים בערך בתור המיוקן (למרות זאת זילברמן מתאר תהליכים להעמקת מכתש רמון גם בתור הפליסטוקן, אבל מתייחס למכתש חתירה בתור "הצעיר".) עדכנתי את הערך בהתאם. מתקןמחשב - שיחה 04:19, 30 במרץ 2022 (IDT)