דומיניק קמינגס

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
דומיניק קמינגס
Dominic Mckenzie Cummings
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 25 בנובמבר 1971 (בן 52)
דרהאם, הממלכה המאוחדת עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה הממלכה המאוחדת עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום מגורים איזלינגטון עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה
  • אקסטר קולג' (1994)
  • בית ספר דרהאם עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות מ-1999 עריכת הנתון בוויקינתונים
תפקיד Downing Street Chief of Staff (24 ביולי 201913 בנובמבר 2020) עריכת הנתון בוויקינתונים
בן או בת זוג Mary Wakefield (דצמבר 2011–?) עריכת הנתון בוויקינתונים
dominiccummings.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

דומיניק מקנזי קמינגסאנגלית: Dominic Mckenzie Cummings;‏ נולד ב-25 בנובמבר 1971) הוא יועץ פוליטי אנגלי, שימש כיועצו המיוחד של ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון בין יולי 2019 לנובמבר 2020[1].

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נולד בדרהאם כבנם של רוברט ומוראג קמינגס. אביו היה מפקח אסדות קידוח ואמו הייתה מורה. התחנך בפנימיית דרהאם, והמשיך ללימודי היסטוריה באוניברסיטת אוקספורד. בין 1994 ל-1997 היה יזם עסקי ברוסיה שתחת שלטון בוריס ילצין, אך לא צלח.

ב-1999 החל לעסוק באסטרטגיה פוליטית, והועסק כיועץ במסע הפרסום נגד ההצטרפות לגוש האירו. ב-2002 מונה ליועצו של ראש האופוזיציה, איאן דנקן סמית, אך התפטר לאחר שמונה חודשים משום שהצעותיו לא התקבלו. ב-2004 היה ממארגני ההתנגדות שהכשילה את יוזמת הרפורמה במבנה המועצות האזוריות במשאל ציבורי. ב-2006 שימש כעורך-בפועל עבור אתר האינטרנט של "הספקטייטור". הוא היה אחראי לפרסום קריקטורות מוחמד באתר, שהוסרו לאחר מכן.

ב-2007 החל קמינגס לעבוד כיועצו הפוליטי של מייקל גוב, שלצדו נותר במשך שבע השנים הבאות. ב-2011 מונה לראש המטה של גוב, בתפקידו דאז כשר החינוך. קמינגס התפרסם בשל סגנון התנהלותו קצר הרוח והתקיף, שתואר על ידי מתנגדים רבים כבריונות. ב-2012 שילם פיצויים של 25,000 ליש"ט לפקידה בכירה שתבעה אותו על התעמרות במקום העבודה. ב-2014 הוא התפטר.

באוקטובר 2015 שב קמינגס לזירה הפוליטית והתמנה למנהל מסע הפרסום של "הצביעו לעזוב" (Vote Leave), הארגון הגדול והחשוב ביותר שתמך בפרישה מן האיחוד האירופאי במשאל העם הצפוי. לאחר הניצחון הגדול ביוני 2016, יוחס לו תפקיד מכריע בהצלחה ובניסוח המסרים ששכנעו את העם – בסדרת הטלוויזיה אודות הברקזיט שהפיקו ערוץ 4 ו-HBO, קמינגס, בגילום בנדיקט קמברבאץ', הוא הדמות המרכזית. בתקופה זו הוא יצר קשרים הדוקים עם בוריס ג'ונסון, והפך למקורבו. באפריל 2019 הואשם בביזוי הפרלמנט, לאחר שלא הופיע בוועדה שחקרה האשמות בדבר הפצת ידיעות חדשותיות כוזבות טרם משאל העם[2].

ב-24 ביולי 2019 מינה אותו ג'ונסון ליועצו המיוחד, משרה חדשה שהחליפה למעשה את תפקיד יושב-ראש המטה שיצר טוני בלייר ב-1997[3]. קמינגס היה הדוחף העיקרי למהלכיו הדרסטיים של ג'ונסון סביב בחירות 2019: סילוק עשרים-ואחד התומכים בהפקעת ניהול המשא-ומתן מידי הממשלה, פיזור הפרלמנט, והאסטרטגיה של התמקדות באזורי ההצבעה של מעמד הפועלים בצפון ("החומה האדומה") מתוך חישוב שייתמכו במועמד שיבטיח להשלים את הפרישה. ניצחונו של ג'ונסון יוחס במידה רבה ליועצו הראשי[2]. כמו כן, נטען שהתנהלותו הכוחנית ופיטור אנשי צוות ללא הסכמה הובילו לסכסוך בינו לשר האוצר סאג'יד ג'אוויד, שהתפטר בראשית 2020. במהלך מגפת הקורונה, התגלה שנסע לאשתו במהלך העוצר בחודש מרץ. הפרת כללי העוצר הציתה שערורייה פוליטית ותביעות להתפטרותו כשהדבר פורסם בעיתונות בחודש מאי, אם כי המשטרה שללה כל היבט פלילי. קמינגס דחה את ההאשמות[4]. ב-13 בנובמבר 2020 עזב את תפקידו, על רקע מתיחות בתוך הסגל בדאונינג 10 וטענות על כך שקמינגס תדרך נגד ראש הממשלה.

באפריל 2021, פרסם קאמינגס, כי ראש הממשלה ג'ונסון ביקש בחשאי מתורמים של המפלגה השמרנית לממן את השיפוץ במעון, כיוון שהחוק הקציב לו 30 אלף ליש"ט בלבד. קאמינגס טען בפוסט בבלוג כי אמר לג'ונסון ש"התוכנית שלו לקבל תשלומים סודיים מתורמים פוליטיים למימון השיפוץ הן לא אתיות, מטופשות ואולי גם לא חוקיות". ג'ונסון הכחיש את הדברים וטען כי שילם מכספו, אך בהמשך התגלה כי המיליונר לורד בראונלו, תומך ותיק במפלגה השמרנית, שילם כ-50 אלף ליש"ט מהחשבון. ועדת הבחירות של בריטניה פתחה בחקירה בחשד שהמפלגה או תורמיה מימנו את עלויות השיפוץ מבלי להצהיר על התרומה לרשויות. ג'ונסון אמנם נוקה מחשד להתנהלות לא חוקית, אך החקירה חשפה התכתבות וואטסאפ שלו עם לורד בראונלואו, שבה סיכמו השניים שהאחרון יממן חלק מהשיפוץ. הפרשה הסתיימה כשג'ונסון אולץ להתנצל בינואר על שלא עדכן את יועץ האתיקה שלו על ההתכתבות[5].

במאי 2021, אמר קמינגס, בעדות בפרלמנט, שתגובת ממשלה בריטניה לקורונה בימיה הראשונים של המגפה הייתה כושלת וגרמה למקרי מוות מיותרים רבים: "הסגר הוטל באיחור ואת שר הבריאות היה צריך לפטר על שקריו". ושראש הממשלה ג'ונסון היה כה סקפטי לגבי המגפה, עד שהיה מוכן שיזריקו לו את הנגיף בשידור[6].

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הוא נשוי למרי וייקפילד מאז 2011. לזוג בן אחד, אלכסנדר צ'ד, שנולד ב-2016.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דומיניק קמינגס בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ גרדיאן ורויטרס, ראש ממשלת בריטניה ג'ונסון פיטר את יועצו הבכיר, ברקע חילוקי דעות, באתר הארץ, 14 בנובמבר 2020
  2. ^ 1 2 אתר למנויים בלבד ניו יורק טיימס, הרספוטין של ג'ונסון: זה האיש שעומד מאחורי מדיניות האדמה החרוכה של ר"מ בריטניה, באתר הארץ, 10 בספטמבר 2019
  3. ^ אתר למנויים בלבד ניו יורק טיימס, בכוורת של בוריס ג'ונסון, תומכי הברקזיט הקיצוניים החליפו את אנשי מיי, באתר הארץ, 26 ביולי 2019
  4. ^ אסף אוני, ‏סערת היועץ של ג'ונסון והפרת סגר הקורונה: שר בריטי התפטר במחאה, באתר גלובס, 26 במאי 2020
  5. ^ "עגלת משקאות בשווי 3,675 ליש"ט ושטיח ב-3,000: נחשפה חשבונית השיפוץ היקר של בוריס ג'ונסון". TheMarker. נבדק ב-2022-07-08.
  6. ^ אתר למנויים בלבד רויטרס, יועצו לשעבר של ג'ונסון: הוא היה כה סקפטי עד שהיה מוכן שיזריקו לו את הנגיף בשידור, באתר הארץ, 26 במאי 2021
    אסף אוני, ‏"בוריס ג'ונסון רצה להידבק בקורונה בשידור חי כדי להרגיע את הציבור", באתר גלובס, 26 במאי 2021