לדלג לתוכן

לס גרינברג

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
לס גרינברג
Les Greenberg
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 30 בספטמבר 1945 (בן 79)
יוהנסבורג, דרום אפריקה עריכת הנתון בוויקינתונים
שם לידה Leslie Samuel Greenberg עריכת הנתון בוויקינתונים
ענף מדעי פסיכולוגיה עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים
מוסדות אוניברסיטת יורק עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה
  • APA Award for Distinguished Professional Contributions to Applied Research (2012)
  • פרס קארל רוג'רס (2010) עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

לסלי סמואל גרינברגאנגלית: Leslie Samuel Greenberg; נולד ב-30 בספטמבר 1945) הוא פסיכולוג קנדי יליד יוהנסבורג, דרום אפריקה, ואחד ממפתחי הטיפול ממוקד הרגש.[1] הוא פרופסור אמריטוס לפסיכולוגיה באוניברסיטת יורק בטורונטו, וגם מנהל המרפאה לטיפול ממוקד רגש בטורונטו.[2] מחקריו מתייחסים לשאלות הנוגעות לאמפתיה, תהליך פסיכותרפיה, הברית הטיפולית ורגש בתפקוד האדם.

גרינברג למד הנדסה ועבד כמהנדס לפני שעשה את הדוקטורט שלו בפסיכולוגיה באוניברסיטת יורק בשנת 1975.[1][2] עם המנחה שלו לורה נורת 'רייס, שלמדה אצל קרל רוג'רס באוניברסיטת שיקגו, הוא החל לבצע מחקר בפסיכותרפיה, בניסיון ליצור מודל מתמטי של אינטראקציות בין מטפל למטופל בשימוש בטכניקות של ניתוח משימות. הוא הושפע גם בתחילת הקריירה שלו מהמודל הקונסטרוקטיביסטי של חואן פסקואל-לאון.

תפקידו האקדמי הראשון היה באוניברסיטת קולומביה הבריטית בפסיכולוגיית הייעוץ, והוא סיים לימודי חינוך במכון לחקר הנפש בקליפורניה בשנת 1981. בתחילה הוכשר בגישת טיפול מרוכזת לקוח, לאחר מכן הוא אימן בטיפול בגשטאלט ובמשך השנים נחשף לגישות רבות אחרות הכוללות טיפול מערכתי- אינטראקטיבי, פסיכודינאמי וקוגניטיבי. הוא שב לאוניברסיטת יורק בשנת 1986 כפרופסור לפסיכולוגיה. מתוך הכרות עם שיטות אלה ובשיתוף תפיסות מתאוריית ההתקשרות ייסד יחד עם סו ג'ונסון את הטיפול הזוגי ממוקד הרגש.

גרינברג פרסם מאמרים רבים והיה שותף לכתיבת הספרים העיקריים בנושא גישות ממוקדות רגש לפסיכותרפיה. הוא חבר מייסד של החברה לחקר שילוב פסיכותרפיה (SEPI) ונשיא עבר של החברה למחקר פסיכולוגי (SPR), ממנו קיבל את פרס הקריירה למחקר מכובד בשנת 2004.[1] האיגוד הפסיכולוגי הקנדי העניק לו את הפרס המקצועי לתרומות מכובדות לפסיכולוגיה כמקצוע, והאגודה הפסיכולוגית האמריקאית העניקה לו את פרס ה- APA על תרומות מקצועיות מכובדות למחקר יישומי ואת פרס קרל רוג'רס. הוא שימש כחבר מערכת של כתבי עת רבים בתחום הפסיכותרפיה, כולל Journal of Clinical Psychology, Journal of Consulting and Clinical Psychology, Journal of Family Psychology, Journal of Marital & Family Therapy, Journal of Psychotherapy Integration and Psychotherapy Research .[3]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • "Emotion-Focused Therapy Clinic". York University. נבדק ב-13 בדצמבר 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  • "Leslie Samuel Greenberg - Institut für Emotionsfokussierte Therapie (IEFT), München" (בגרמנית). אורכב מ-המקור ב-22 בפברואר 2016. נבדק ב-13 בדצמבר 2015. {{cite web}}: (עזרה)

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ 1 2 3 "Leslie S. Greenberg: Award for Distinguished Professional Contributions to Applied Research". American Psychologist. 67 (8): 695–697. בנובמבר 2012. doi:10.1037/a0030302. PMID 23163463. {{cite journal}}: (עזרה)
  2. ^ 1 2 "Faculty of Health: Leslie S. Greenberg". York University. אורכב מ-המקור ב-13 בדצמבר 2015. נבדק ב-13 בדצמבר 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ "Curriculum Vitae: Leslie Greenberg". בספטמבר 2005. אורכב מ-המקור ב-17 במאי 2015. נבדק ב-13 בדצמבר 2015. {{cite web}}: (עזרה)