תסמונת מבשלה עצמית

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תסמונת מבשלה עצמית
גורם תסיסה עריכת הנתון בוויקינתונים
טיפול פלוקונאזול עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

תסמונת מבשלת עצמיתאנגלית: Auto-brewery syndrome נקראת גם תסמונת תסיסת המעיים) היא מחלה נדירה, שבה נוצר אתנול במעיים לאחר אכילה של מזון עשיר בפחמימות. ללוקים בתסמונת רמות גבוהות של אתנול בדם אף על פי שלא צרכו משקאות משכרים.

גורמים[עריכת קוד מקור | עריכה]

עודף של שמר האפייה במעיים הוא הגורם העיקרי המוביל לתהליך תסיסה המייצר אתנול.

בפברואר 2020 דווח לראשונה על מקרה של התסמונת בשלפוחית השתן. המקרה התגלה אצל חולת סוכרת מארצות הברית שלא טופלה כראוי, ובבדיקות השתן שלה נמצאו רמות גבוהות של אתנול, זאת בעקבות כמות הסוכר הגבוהה שתססה וכך נוצר אתנול בשלפוחית, מכיוון שההתססה נעשתה בשלפוחית השתן החולה לא הציגה תסמיני שכרות, אך בדיקות השתן יצאו חיוביות לאלכוהול[1].

תסמינים[עריכת קוד מקור | עריכה]

התסמינים כוללים גיהוק, עייפות כרונית, סחרחרות, דיסאוריינטציה (אנ') (חוסר התמצאות במרחב), הנגאובר ותסמונת המעי הרגיז. צריכה של פחמימות עלולה לגרום לאנשים אלו להתנהגות אלימה ולחוסר ריכוז ולשאר תסמינים של אדם שיכור.

אבחון[עריכת קוד מקור | עריכה]

ניתן לאתר נוכחות אלכוהול על ידי בדיקת דם או בדיקת נשיפה. ייתכן שיהיה צורך לחזור על הבדיקה מספר פעמים ביום בהתאם לפעילות מערכת העיכול.

טיפול[עריכת קוד מקור | עריכה]

דיאטה דלת פחמימות, טיפול אנטי פטרייתי או אנטיביוטיקה (לעיתים דווקא הימנעות מאנטיביוטיקה ופרוביוטיקה מביאים להעלמת התסמינים).

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך זה הוא קצרמר בנושא רפואה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.

הבהרה: המידע בוויקיפדיה נועד להעשרה בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי.