ויקיפדיה:שער הקהילה/ישן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
שער הקהילה
ויקיפדיה היא אנציקלופדיה, אך גם קהילת ויקי. גם אתם יכולים להצטרף לקהילה, ליצור ולערוך מאמרים בוויקיפדיה. אתם מוזמנים ללמוד כיצד לכתוב בוויקיפדיה, ולהתחיל!

אתה מוזמנים להשאיר משוב כללי על האתר בספר האורחים, לשאול שאלות טכניות בדלפק הייעוץ, לשאול את המומחים שלנו ולבקש עזרה במציאת מידע בדף הכה את המומחה, לקרוא את דפי העזרה וליצור קשר עם משתמשים אחרים. אם טרם עשיתם זאת, אתם מוזמנים ליצור חשבון (למה?).

קדימה, לעבודה!
רוצים לעזור? הנה כמה משימות שבהן אתם יכולים לתרום:
מידע ראשוני
שלום וברוך בואך לוויקיפדיה – האנציקלופדיה העברית החופשית הראשונה. ויקיפדיה היא אנציקלופדיה חופשית ופתוחה שכל אחד יכול לא רק לקרוא ולהיעזר בה, אלא גם לערוך אותה.

להלן מעט מידע שאנו מקווים שיהיה לך לתועלת:

עריכה: אם יש לך מה להוסיף או לשפר בערך שקראת, אתה יכול לעשות זאת, ואף כדאי שתעשה זאת. לחץ על הלשונית "עריכה" בראש העמוד ותקן כמיטב הבנתך. (לפני שאתה שומר את השינוי, מומלץ ללחוץ קודם על הלחצן "הראה תצוגה מקדימה" ולוודא שהעריכה נעשתה כראוי.) לפרטים נוספים קרא את איך לערוך דף.

דפי שיחה: בראש כל דף בוויקיפדיה, מופיעה לשונית "שיחה", שלחיצה עליה מובילה לדף השיחה על הערך. בדף זה ניתן לדון עם משתמשים אחרים בתוכנו של הערך. ניתן להוסיף בקלות הערה לדף שיחה באמצעות לחיצה על לשונית הפלוס (+) הנמצאת בראש הדף.

מומלץ מאוד לחתום בסוף כל הערה שכתבת. כדי לעשות זאת הוסף ארבעה סימני ~ (זרקא, tilde) בסוף הטקסט שכתבת. סימנים אלו יהפכו אוטומטית לחתימה הכוללת את שמך, קישור לדף המשתמש שלך, והשעה והתאריך בהם נכתבה ההודעה. החתימות מיועדות לדפי השיחה בלבד. בוויקיפדיה לא נהוג לחתום על המאמרים עצמם.

דפי משתמש: לכל משתמש רשום בוויקיפדיה יש "דף משתמש" ודף "שיחת משתמש". דף המשתמש (אליו ניתן להגיע בלחיצה על שמו של המשתמש) משמש בדרך כלל את המשתמש כדי להציג פרטים על עצמו. דף השיחה של המשתמש משמש כדי להשאיר למשתמש הודעות אישיות.

הודעה אישית: כדי להעביר מסר או הודעה למשתמש מסוים, יש להיכנס לדף השיחה של אותו משתמש (בלחיצה על שמו, ולאחר מכן מעבר ללשונית השיחה) ולהשאיר בו הודעה. לאחר הוספת הודעה בדף השיחה, המשתמש יקבל חיווי על כך שממתינה לו הודעה.

קבלת עזרה: אם אתם זקוקים לעזרה נוספת אתה יכול לקרוא את דפי העזרה. אם אתה רוצה לשאול שאלה כלשהי בכל נושא הקשור לוויקיפדיה, אתה מוזמן לעשות זאת במזנון. אם יש לך שאלה ספיציפית, או שאתה זקוק לעזרה בנושא מסוים, אתה מוזמן לפנות לדלפק היעוץ.

בהנאה!

המדור הטכני
עריכת דף - תמונות - טבלאות - העדפות - רשימת תבניות (הדרכה) - נוסחאות - שכבות - דיווח על באגים - הצעות לפיתוח התשתית - המדריך לעיצוב דפים - מהן קטגוריות וכיצד להשתמש בהן - דפים מיוחדים
חדשות
  • תחרות הכתיבה מקצרמר למובחר הגיעה לסיומה.
  • מזל טוב! ויקיפדיה העברית עברה את סף 35,000 הערכים.
דפי הדרכה
חדשים בוויקיפדיה? יכול להיות שתרצו להעיף מבט בכמה מן הדפים האלה. אינכם חייבים לקרוא את כולם לפני התחלת הפעילות, אך הם בהחלט יכולים לעזור לכם לעבוד בצורה המקובלת בוויקיפדיה.

מהי ויקיפדיה?

ברוכים הבאים - שאלות ותשובות - אודות ויקיפדיה - עזרה - דף הסברים בעברית פשוטה - מונחים בוויקיפדיה

התרשמות מוויקיפדיה

ערכים מומלצים - הודעה לעיתונות - נתונים סטטיסטיים - ציוני דרך בוויקיפדיה העברית

יצירת קשר

  • דלפק היעוץ - עזרה בנושאים טכניים, עזרה בכתיבת הערכים (איך לתרגם מילים מסוימות, למשל), איך לשנות את העדפות המשתמש וכיו"ב.
  • המזנון - צריך לשנות את המדיניות של ויקיפדיה? לא ברורה לכם מדיניות המחיקה? רוצים לשאול על האידאולוגיה של ויקיפדיה? זה המקום.

שאלות נפוצות

איך לערוך דף - שאלות ותשובות - כללי - שאלות ותשובות - קוראים - שאלות ותשובות - תורמים - שאלות ותשובות - עריכה - שאלות ותשובות - מנהלה - עקרונות מיוחדים לכתיבה בעברית - כללי מתן שמות לערכים

מדיניות פנים

שאלות ותשובות - מנהלה - עקרונות וקווים מנחים - מדיניות המחיקה - נהלי עבודה - זכויות יוצרים - טיפול בהשחתה - כללי התנהגות - יצירת ערכי אישים - מלחמות עריכה - הוספת ערכים לרשימת המומלצים

שונות

הצבעות מחיקה - דפים מוגנים - מפעילי מערכת - עקרונות לכתיבת קצרמרים

קרובי משפחה
ויקיפדיה העברית היא לא בת יחידה. במקביל לוויקיפדיה העברית, פועלות עוד ויקיפדיות בשפות רבות נוספות. בנוסף אליהן, מפעילה קרן ויקימדיה (הארגון המפעיל את ויקיפדיה) מספר מיזמים אחרים:

רשימה אוטומטית של כל מיזמי הוויקי בכל השפות המופעלים ע"י קרן ויקימדיה נמצאת כאן.

העצה היומית
הוראות תנאי מיועדות לוויקיפדים היוצרים תבניות מתקדמות חדשות או עורכים תבניות מתקדמות קיימות. הוראות אלו הם למעשה פונקציות שמאפשרות להתנות את התוצאה במספר גורמים. הוראות התנאי הן:
  • "#חשב" מאפשרת לחשב את ערכו של ביטוי מתמטי באמצעות פעולות חשבון ולוגיקה בסיסיות (לדוגמה, 5 + 1).
  • "#תנאי" מאפשרת לבדוק האם פרמטר כלשהו קיים (לדוגמה, אם הפרמטר "רוחב" קיים, השתמש בו, אחרת, השתמש ברוחב 500px).
  • "#שווה" מאפשרת לבדוק האם ערכם של שני פרמטרים שווה (לדוגמה, אם הפרמטר "נקבה" שווה למילה "כן", הצג משפט ספציפי בלשון נקבה.
  • "#חשב תנאי" מאפשרת לחשב ערכו של ביטוי ולהתנות את התוצאה בערך הביטוי (לדוגמה, אם 5 + 1 > 10, הצג את התוצאה, אחרת הצג משפט ספציפי כלשהו).
  • "#בחר" מאפשרת להחזיר פלט שונה בהתבסס על הפרמטר שהוזן (לדוגמה, החזר "1" אם הפרמטר הוא "ינואר", "2" אם הפרמטר הוא "פברואר" וכדומה).
  • "#קיים" מאפשרת לבדוק האם שם הדף שהועבר לה קיים, או לא (לדוגמה, אם הדף קיים הצג אותו כקישור, אם לאו, הצג אותו כטקסט רגיל).
  • "#iferror" מאפשרת לבדוק אם הייתה שגיאה בביצוע פעולה, ואם כן - מה לעשות במקרה כזה במקום הדפסת הודאת שגיאה.

השימוש הנפוץ ביותר בתבניות אלו הוא בדיקת פרמטר לתבנית: אם הפרמטר מכיל מידע כלשהו, רשום את מידע, אחרת רשום "אין מידע". דוגמה זו תכתב בצורה הבאה:

{{#תנאי:{{{מידע|}}}|{{{מידע}}}|אין מידע}}

את הדוגמה הספציפית הזו, "אם יש מידע - רשום אותו, אחרת - כתוב משהו אחר", ניתן גם לרשום בדרך שונה, מקוצרת וקלה יותר:

{{{מידע|אין מידע}}}


הבהרה בנוגע לשימוש בלשון זכר: כדי למנוע סרבול מיותר, וכמקובל בשפה העברית, ננקטת לעיתים לשון זכר בהתייחסות אל כלל הגולשות והגולשים ובמתן שמות לערכים. אנא קבלו זאת בהבנה.