חיים שלמה עראקי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הרב חיים שלמה עראקי
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 1888
ה'תרמ"ח
ירושלים
פטירה 22 בפברואר 1978 (בגיל 90 בערך)
ט"ו באדר א' ה'תשל"ח
ירושלים
מקום קבורה הר המנוחות
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום פעילות ירושלים
תקופת הפעילות ? – 30 בספטמבר 1971 עריכת הנתון בוויקינתונים
תחומי עיסוק פעילות ציבורית ודיינות
תפקידים נוספים ראש ישיבה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
מצבתו בהר המנוחות

הרב חיים סלימאן (שלמה) עראקי הכהן (ה'תרמ"חט"ו באדר א' ה'תשל"ח; 188822 בפברואר 1978)[1] היה איש ציבור ירושלמי, ראש ישיבה ודיין, מייסד שכונת נחלת אחים בעיר.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נולד בירושלים לשלמה (סלימאן) עראקי, בן למשפחה שמוצאה בתימן. בצעירותו למד בישיבת "אוהל מועד", ולאחר מכן בבית הספר דורש ציון. בסיום לימודיו למד את מקצוע השחיטה, ושימש כשוחט מוסמך של העדה התימנית בעיר.

נמנה עם עסקני העדה התימנית בירושלים, ובשנת ה'תרפ"ג (1923) ייסד בעיר את שכונת נחלת אחים יחד עם יעיש נדאף. בשכונה הקים בית לעולים, תלמוד תורה ובית כנסת מרכזי, שנקרא "מקור חיים" על שמו. הוא עצמו התגורר בצמוד לבית הכנסת (כיום: נרקיס 28).

בשנת ה'תרפ"ט (1929) מונה לשמש כחבר בית הדין של העדה התימנית בעיר, בראשותם של הרב שלום אלשיך והרב יהודה חבשוש, ובהמשך שימש כראש ישיבת "חיי שלום" בשכונת נחלת צבי בעיר.

בשנת ה'תרצ"ז (1937) הוציא לאור בירושלים יחד עם הרבנים שלום חבשוש ויהודה נג'אר את הספר "אמונת ה'" (שככל הנראה נכתב על ידי הרב יחיא ערוסי הלוי), העוסק באמיתות הזוהר כמענה לספר "מלחמות ה'" של הרב יחיא קאפח.

בשנת ה'תש"ה (1945) שימש כחבר האספה הבוחרת של מועצת הרבנות הראשית לישראל, ולקראת הבחירות לעיריית ירושלים בשנת ה'תש"י (1950) נמנה עם מועמדי רשימת "יהודי תימן" לעירייה. בשנת ה'תשט"ו (1955) נבחר לשמש כחבר הוועד הרוחני של העדה התימנית, ובשנת ה'תשי"ט (1959) נבחר לשמש כנשיא הכבוד של מועצת הרבנות של העדה התימנית בישראל.

נפטר בט"ו באדר א' ה'תשל"ח (22 בפברואר 1978), ונקבר בבית הקברות הר המנוחות בירושלים. על מצבתו נכתב: ”פ"נ [פה נטמן] הרה"ג [הרב הגאון] חיים ב"ר [בן רבי] שלמה עראקי הכהן (ז"ל) איש רב פעלים (מבוני) ירושלים, מייסד שכונת נחלת אחים, מוותיקי השוחטים בירושלים, מקובל על כל העדות, רב מורה ומנהיג בעדתו, טובת הציבור עמדה לנגד עיניו תמיד בכל אשר פעל והעדיפה על טובתו הפרטית. נולד בשנת תרמ"ח בירושלים, נלב"ע בט"ו אדר א' תשל"ח. תנצב"ה”.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ על פי מצבתו