קוברה יורקת מערב-אפריקאית

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןקוברה יורקת מערב-אפריקאית
מצב שימור
conservation status: least concernנכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חשש
conservation status: least concern
ללא חשש (LC)‏[1]
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: בעלי ארבע רגליים
מחלקה: זוחלים
סדרה: קשקשאים
תת־סדרה: נחשים
משפחה: פתניים
סוג: קוברה
מין: קוברה יורקת מערב-אפריקאית
שם מדעי
Naja katiensis
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

קוברה יורקת מערב-אפריקאית (שם מדעי: Naja katiensis) היא מין נחש ארסי מהסוג קוברה שבמשפחת הפתניים, השייכת לקוברות היורקות. הקוברה מכונה גם קוברת מאלי וקוברה קטאינית, על שם העיירה "קטאי" (אנ') שבמאלי, בה התגלתה. השם המדעי של הקוברה ניתן על פי עיירה זו.

מאפיינים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הקוברה חיה ברחבי מערב אפריקה - מסנגל עד קמרון, באזורים מישורים, סוואנות לחות ויערות פתוחים. היא נצפתה במדינות הבאות: גמביה, גינאה-ביסאו, צפון גיאנה, דרום מאלי, חוף השנהב, בורקינה פאסו, צפון גאנה וטוגו.

אורכה של הקוברה 1.7 מטר, והיא רזה יחסית. צבעה חום-בהיר עד צהוב, והיא בעלת רצועות אדמדמות עד חומות לאורך מרבית הגוף. ראשה רחב וצהוב, כשהעיניים גדולות יחסית וכתומות. קוברה זו יכולה לנפח את צווארה כדי להרתיע אויבים. אם מחווה גופנית זו אינה עוזרת, היא יכולה לירוק ארס היישר מניביה לעבר עיניו של הקורבן, לעיתים במרחק של מטר או שניים.

קוברה זו היא פעילת יום בעיקרה, אם כי לעיתים תהיה פעילה בלילה. היא מסתתרת מהשמש בין סלעים או בין העצים. מזונה העיקרי הוא מכרסמים קטנים בנוסף לצפרדעים ולנחשים אחרים.

קוברה זו אינה תוקפנית, אך תתקוף לאחר התגרות ממושכת. הארס שלה קטלני מאוד לאדם (בדרך הכשה) וגורם לכאבים, נפיחות מקומית, כאבי בטן והקאות וגם לשיתוק, היכול לשתק את הלב או את הריאות ולהרוג. עם זאת מקרי המוות נדירים.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ קוברה יורקת מערב-אפריקאית באתר הרשימה האדומה של IUCN