לדלג לתוכן

איהאב שליאן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
איהאב שליאן
איהאב שליאן, 2020
איהאב שליאן, 2020
לידה 1981 (בן 43 בערך)
נוף הגליל, ישראלישראל ישראל
השתייכות צבא הגנה לישראל
תקופת הפעילות מ-1996
דרגה סגן-אלוף סגן-אלוף
תפקידים בשירות
  • מפקד גדוד 366 - אוגדה 210
  • מפקד גדוד 397 - זרוע הים
  • מפקד פלחי״ק חטיבת שריון 188
  • מפקד פלחי״ק חטמ״ר 474
  • מפקד פלוגת תקשורת ואמ״ת אוגדה 36
  • סגן מפקד פלחי״ק חטיבת האש 282
  • מפקד מחלקת תקשוב גדוד חת״מ 405
פעולות ומבצעים

איהאב שליאן (נולד ב-1981) הוא קצין צה"ל במילואים המשמש כראש מחלקת סייבר בחברת החשמל לישראל[דרושה הבהרה]. שליאן הוא הקצין הנוצרי הראשון בצה"ל שהגיע לדרגת סגן-אלוף.[1] במהלך שירותו הצבאי שימש במספר תפקידים בכירים, בהם מנהל לחימה בחמ"ל המטכ"לי של מרכז התקשו"ב וההגנה בסייבר ומפקד צוות המשימות המיוחדות בדרג המבצעי (צמ"מ תקשוב טקטי) במהלך מלחמת "חרבות הברזל".[דרוש מקור]

שליאן, בן העדה הנוצרית, נולד וגדל בעיר נוף הגליל (לשעבר נצרת עילית). הוריו התגרשו כשהיה בן חמש, והוא גדל עם אביו ואחותו הביולוגית. אמו עברה ליוון ב-1986 ונישאה ליווני, ושליאן קיבל אח יווני מצד אביו החורג. הוא למד בבית הספר "נזירות המושיע" בנצרת וסיים את לימודיו בהצטיינות.

שליאן החליט להתנדב לשירות צבאי והתגייס בשנת 2000 כלוחם ברובאית 13 של גולני. במהלך שירותו יצא לקורס טכנאי קשר ואלקטרוניקה, שירת בגדוד הקשר הפיקודי 371, ובשנת 2001 סיים את קורס קציני התקשוב המבצעיים ומונה למפקד מחלקת תקשוב של גדוד תותחנים 405, שם השתתף במבצע חומת מגן.

לאחר מכן, מונה לתפקיד סגן מפקד פלוגת תקשוב של חטיבת האש 282, ובהמשך שימש כמפקד פלוגת תקשוב באוגדה 36, והשתתף במבצע ההתנתקות בעזה ובמלחמת לבנון השנייה. בשנת 2009 מונה למפקד פלוגת תקשוב של חטיבת השריון 188 והשתתף במבצע עופרת יצוקה.

בשנים 2011–2015 למד הנדסת חשמל ואלקטרוניקה במכללת עמק הירדן מטעם הצבא, ושימש כקצין אג"ם תקשוב של אוגדת המילואים 146 (319), והשתתף במבצע עמוד ענן כממלא מקום קצין תקשוב חטיבת השריון 401 וכקצין תקשוב חפ"ק מפקד חטיבה 7 במבצע צוק איתן.

במהלך לימודיו האקדמיים, הקים את "פורום גיוס העדה הנוצרית" שנרשם כעמותה רשומה, במטרה לסייע בשילוב וגיוס העדה הנוצרית לצה"ל ולכוחות הביטחון. פעילותו זכתה לשבחים רבים לצד איומים והתקפות שספג יחד עם חברי העמותה, אך לא נרתע מהמשך פעולתו למען העדה הנוצרית.[דרוש מקור]

בשנת 2015 סיים את לימודיו ומונה לתפקיד סגן מפקד גדוד התקשוב 366 של אוגדת רמת הגולן והחרמון, ובשנת 2017 מונה לקצין אג"ם תקשוב של פיקוד הצפון והוביל את תרגיל הגיס הלבנוני הראשון מזה שנים.

ב-23 באפריל 2022, עיצב שליאן דגל נוצרי המאחד את כל הזרמים הנוצריים.[2] הדגל קיבל הכרה בצה"ל, במדינת ישראל ובמספר מדינות נוצריות. ב-12 בדצמבר 2022 התקיים יום הוקרה לחיילים הנוצרים במחנה שמשון (צומת גולני) בהובלת הגדוד של שליאן, ובאירוע זה, הדגל הנוצרי נתלה בכל בסיס מחנה שמשון - פעם ראשונה שבה נתלה דגל נוצרי בבסיס צה"ל.[דרוש מקור]

שליאן סיים את שירותו הצבאי ב-1 ביוני 2024 והחל את עבודתו כראש מחלקת הסייבר בחברת החשמל. במקביל, הקים ומכהן כראש עמותת "הקול הנוצרי" - The Christian VOICE.[דרוש מקור]

השכלה ופעילות ציבורית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

שליאן בעל תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ותואר שני במדעי המדינה. במהלך שירותו הצבאי, הוביל משלחות צבאיות רבות וייצג את צה"ל ומדינת ישראל מול בכירים בממשל וצבא זרים.[דרוש מקור] שליאן זכה לשבחים רבים גם בעיר מולדתו והדליק משואה ליום העצמאות ה-73 בנוף הגליל.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא איהאב שליאן בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Ana Jerozolimski, סגן אלוף נוצרי הראשון של צה"ל חוגג את חג המולד, באתר Semanario Hebreo JAI, ‏25 בדצמבר 2020 (בספרדית)
  2. ^ Ana Jerozolimski, דגל של הקהילה הנוצרית בישראל, באתר Semanario Hebreo JAI, ‏21 במרץ 2023 (בספרדית)