לדלג לתוכן

אנה ברסקי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אנה ברסקי
לידה 20 באפריל 1980 (בת 44)
מוסקבה, ברה"מ עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה רוסיה, ישראל, ברית המועצות עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה אוניברסיטת מוסקבה עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אנה רייבה ברסקי (נולדה ב-20 באפריל 1980) היא עיתונאית ישראלית, המשמשת ככתבת מדינית-פוליטית בעיתון מעריב.[1]

ברסקי נולדה וגדלה במוסקבה, כבת יחידה להוריה. אביה היה כלכלן, אמה עבדה כמתורגמנית מגרמנית לרוסית. בגיל 14 היא שינתה את שם המשפחה שלה מגכמן לרייבה, כשמה של אמה, על רקע אנטישמיות שחוותה בילדותה. ברסקי היא בעלת תואר שני בתקשורת, התמחות בתחום הטלוויזיה והתקשורת הבינלאומית, מאוניברסיטת מוסקבה.

בגיל 14 פרסמה את הכתבות הראשונות שלה - סדרת ראיונות עם כוכבי הרוק הרוסי, במגזין לנוער "Puls". כשבגרה למדה תקשורת ועיתונאות בינלאומית באוניברסיטה במוסקבה, ב-1998 החלה את הקריירה הטלווזיונית שלה במחלקת החדשות של ערוץ TV Center ושימשה ככתבת פרלמנטרית. ב-1999 עברה לערוץ המרכזי ברוסיה, ערוץ 1. בו שימשה כתבת פרלמנטרית ופוליטית. בשנת 2001 מונתה לכתבת המדינית של הערוץ, וב-2003 נשלחה מטעמו חצי שנה לסקר את מלחמת המפרץ השנייה בכווית ובעיראק. באותה שנה לקחה חלק בפרויקט הדוקו דרמה על צ'ה גווארה, סרט בן שני פרקים בו השתתפה כמנחה. הסרט עלה לגמר של פרס הטלוויזיה הרוסית Tefi. היא ליוותה את הנשיא ולדימיר פוטין בביקורו במחנות ההשמדה בפולין, מה שהתחיל אצלה את תהליך החזרה בתשובה. את בנימין שעלה לישראל בשנת 1990, הכירה בעת ביקורה בארץ. ב-2005 חזרה בתשובה ועלתה לישראל ובחורף 2006 התחתנו.

ב־2008 החלה לעבוד בערוץ 9, ושולבה במחלקת האקטואליה. היא משמשת ככתבת הפרלמנטרית והפרשנית הפוליטית של הערוץ. הגישה תוכנית אקטואליה בערוץ תחילה יחד עם יבגני סובה ועם בחירתו לכנסת מגישה לבדה. שלוש פעמים בשבוע היא מנחה את התוכנית "טמה דנה" ("הנושא היומי") ברדיו כאן רק"ע.

ב-2019 הצטרפה לעיתון "מעריב" ככתבת לעניינים מדיניים-פוליטיים. היא בעלת טור שבועי קבוע העוסק בפרשנות פוליטית. היא סיקרה את פרשת נעמה יששכר, וחשפה את עסקת החליפין שרוסיה הציעה לישראל, שחרור ההאקר הרוסי אלכסיי בורקוב תמורת יששכר, והעברת חצר אלכסנדר בירושלים לבעלות הרוסית כחלק מהעסקה.

חיים אישיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בעלה הוא ד"ר בנימין ברסקי, מרצה בכיר למתמטיקה וסטטיסטיקה במכללת עזריאלי להנדסה בירושלים. לזוג ארבעה ילדים והם מתגוררים בירושלים ומנהלים אורח חיים חרדי.[2]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ אנה ברסקי, באתר מעריב
  2. ^ הדס צורי, בין הכנסת לבית הכנסת, באתר ערוץ 7, 17 בינואר 2020