יהודה לייב שפירא
הרב יהודה לייב שפירא (נולד בי"ב באב תש"ז, 29 ביולי 1947) הוא רב ואב"ד קהילת חב"ד בפלורידה[1] וראש "ישיבה גדולה דמיאמי רבתי" במיאמי, פלורידה, וחבר בוועד רבני ליובאוויטש. בצעירותו היה מהבחורים שמונו על ידי רבי מנחם מנדל שניאורסון לסייע בחזרה על דברי תורתו[2].
ביוגרפיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]נולד במחנות בפריז לחנה (בת הרב שניאור זלמן וילנקין, מגיד שיעור בעיר יקטרינוסלב, ורבו של הרבי מלובביץ' בצעירותו) ולרב ליפמאן שפירא.
בגיל שש עבר עם משפחתו לניו יורק, למד בישיבת תומכי תמימים ברחוב בדפורד, ובישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש המרכזית – 770 בברוקלין, שם למד במשך כמה שנים, מאז תשכ"ג החל להצטרף לצוות שסייע לרב יואל כהן בשעת החזרה על התוועדויות של הרבי, וגם כותב לעצמו התוועדויות של הרבי.
בערב י' בשבט תשכ"ו נקרא יחד עם שלושה בחורים נוספים (שלמה זרחי, שלום בער לויטין ואפרים פיקרסקי) אל הרב חיים מרדכי אייזיק חדקוב שביקש מהם בשם הרבי להצטרף כחוזרים לצידו של הרב יואל כהן[2], היות שבאותה תקופה הצטבר עומס על הרב כהן והוא התקשה להמשיך לשמש כחוזר לבדו. הם ניאותו, והקימו את "ועד הנחות התמימים". בהתוועדות השבת שלאחרי המינוי נקראו ארבעת ה'חוזרים' החדשים לקבל 'לחיים' מידו של הרבי ולקבל את ברכתו לתפקיד. במסגרת תפקידו החל לכתוב את השיחות ודברי התורה שאמר הרבי, ואף לערוך את כרכי לקוטי שיחות של הרבי, שעברו את הגהתו. מהחוברות שכתב הודפסו חלקים י-י"ד.
בשנת תשל"ג נישא לתרצה, בתו של הרב יששכר דוב ליברמן (בן רבי חיים ליברמן מדוברה), והתגורר בקראון הייטס, ולמד בכולל אברכים. בתקופה זו המשיך בתפקידו כחוזר וכותב דברי הרבי.
במיאמי
[עריכת קוד מקור | עריכה]בשנת תשל"ד נשלח על ידי הרבי למיאמי, להקים בה ישיבה גדולה ולעמוד בראשה.
בישיבה מוסר שיעורים עיוניים במסכתות הש"ס, המתייחדים בהבהרת יסודות הבנת שיטות הראשונים והאחרונים. חלק גדול משיעוריו מודפסים בספרי הפלפולים "שערי ישיבה גדולה" וקובצי הערות היוצאים על ידי תלמידי הישיבה[3].
הרב שפירא אף משמש כרב קהילת חב"ד "בית מנחם" שהלכה ונבנתה בפלורידה, ומונה כיום כ-2000 משפחות.
מעמדו הציבורי
[עריכת קוד מקור | עריכה]הרב שפירא מכהן כחבר בוועד רבני ליובאוויטש, בית הדין העולמי של חב"ד.
הרב שפירא נחשב בחסידות חב"ד לסמכות תורנית ומוזמן לאירועים בישראל וברחבי תבל, בהם מוסר שיעורים ומתוועד עם קהלים רבים.
בכסלו תשפ"ג הגיע לישראל למסע התוועדויות ושיעורים[4] בכל רחבי הארץ, ואף היה אורח הכבוד באירועי 'צמאה' בבנייני האומה. במהלך ביקורו אף נפגש לשיחות ממושכות עם שורת רבנים בהם ברוך דב פוברסקי[5], דוב לנדו[6], משה שטרנבוך, האדמו"ר מצאנז, האדמו"ר ממודזיץ ועוד.
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- חנוך קופילוביץ, "לחיות באווירה של תורה וחסידות", שיחת חג עם הרב שפירא, פרקים, מוסף לעיתון המודיע, חג הפסח תשפ"ב, באתר col
- הרבי הוא "מיין טאטע" - ראיון עם הרב יהודה לייב שפירא, במגזין תחיינו בהוצאת 'ועד תלמידי התמימים העולמי', גיליון 2, מתוך col
- שלמה בראון הארי שבחבורה , כתבת פרופיל בכי קרוב, גיליון 102
- ראיון עם הרב שפירא במגזין חסידשער דערער (באנגלית)
- התוועדות עם הרב שפירא ביוטיוב (באנגלית)
- זאב אייזנשטיין, אור חוזר - שיחה מאלפת אודות חנוכה באור החסידות ובענייני חינוך עם החוזר הגאון החסיד רבי יהודה לייב שפירא, עיתון המבשר, גיליון 734, כ"ט כסלו תשפ"ג
- ליל הכיסים המרוּקנים, הרב שפירא מתראיין לדף השבועי של חברת jem - טבת תשפ"ג
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ המונה כ-2000 משפחות. בית הכנסת של הרב שפירא הוא "בית מנחם".
- ^ 1 2 שלמה בראון, הארי שבחבורה, כי קרוב
- ^ ספר ז, יג, ט"ו, יז כג, חלק מהספרים שיצאו באתר היברו בוקס; חלק מהספרים בדרייב של הישיבה
- ^ נחמן שטרנהרץ, ה'חוזר' הסעיר את הישיבה בכפר חב"ד בשיעור כללי, באתר כיכר השבת, 12 בדצמבר 2022
- ^ מענדי קורטס, פסגה נדירה בין ראשי ישיבות פוניבז' וחב"ד: הגרב"ד פוברסקי חשף את פגישתו עם הרבי, באתר כיכר השבת, 7 בדצמבר 2022
- ^ אברמי פרלשטיין, השיחה הנדירה של החוזר אצל הגר"ד לנדו, באתר בחדרי חרדים, 7 בדצמבר 2022