יוסף חיים קנטור
לידה |
י' בשבט תשכ"ט (בן 55) ברוקלין, ניו יורק |
---|---|
השתייכות | חסידות חב"ד |
תפקידים נוספים | שליח חב"ד הראשי בבנגקוק |
הרב יוסף חיים קנטור (נולד בי' בשבט תשכ"ט, 1969) הוא שליח חב"ד הראשי בתאילנד, מייסד ועד הכשרות של בנגקוק והעומד בראשו[1].
ביוגרפיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]קנטור נולד בברוקלין, ניו יורק לנחמה, בת הרב אברהם דוב העכט, רב קהילת הסורים ושליח חב"ד בניו יורק, ויו"ר ראש איגוד רבני אמריקה; והרב יצחק קנטור. בצעירותו גדל בסידני, ולאחר מכן במלבורן, אוסטרליה.
הוא למד בישיבת תומכי תמימים במלבורן ובישיבת תומכי תמימים מוריסטאון, ניו ג'רזי. בשנת ה'תש"ן עבר ללמוד בישיבת תומכי תמימים ליובאוויטש המרכזית שבמרכז חב"ד העולמי, שם קיבל סמיכה לרבנות. בכסלו תשנ"ב התחתן עם נחמה דינה, בתו של הרב שניאור זלמן שמוקלער, שליח חב"ד בלוס אנג'לס, קליפורניה.
בשנת 1993 התאחדו הקהילה האשכנזית והספרדית בתאילנד ופנו לרב משה קוטלרסקי בבקשה שה"מרכז לענייני חינוך" ישלח רב לנהל את קהילתם. לאחר תקופה קצרה נבחר הרב קנטור. בי"ד באייר תשנ"ג הגיע לבנגקוק שבתאילנד יחד עם זוגתו ובתו. עם הגעתו לבנגקוק התחיל ברבנות, החזיר את מקווה הטהרה לשימוש, הנהיג שחיטה כשרה, פתח בית ספר יהודי, הקים בית קברות יהודי[2] ועוד.
כבר בשנה הראשונה לשהותו בבנגקוק הבחין במספר הרב של תיירים ישראלים הפוקדים את המדינה ובעזרת כמה תלמידי ישיבה התחיל לעשות פעילויות עבורם בליל ראש השנה, ליל הסדר, ובהמשך גם סעודות שבת.
מיד לאחר פטירתו של הרבי מליובאוויטש בשנת 1994 פתח הרב קנטור באופן רשמי את "בית חב"ד אור מנחם" - בית חב"ד למטיילים, הראשון מסוגו בעולם, זמן קצר לאחר מכן הביא את הרב נחמיה וילהלם וזוגתו לנהל את הפעילות למטיילים. במשך הזמן הרחיב קנטור את פעילותו ופתח בתי חב"ד בצ'יאנג מאי, קוסמוי, פוקט ובמדינות נוספות לואנג פרבאנג שבלאוס בקמבודיה, נפאל ומומבאי שבהודו.
בצונאמי של 2004 ניהל קנטור מערכת איתור נעדרים, ועזר בשליחת גופות הנפטרים לקבורה במדינת מוצאם[3]. פתח מוקד עזרה לנפגעים המקומיים בסיפוק מצרכי מזון, בגדים ועזרה כספית לכפרים ואזורים שנפגעו באסון. כמה שבועות אחרי האסון ארגן "יום כיף" עם מתקנים ואטרקציות למאות ילדים שאיבדו את ביתם. גולת הכותרת של האירוע היה חלוקת צעצועים לכל ילד וילדה[4], הצעצועים היו מפרויקט Tsunami Toy Drive שהתחיל קנטור, במסגרתו ילדים מרחבי ארצות הברית שלחו את הצעצועים שלהם לשמח את הילדים התאילנדים – בפרויקט השתתפו אלפי ילדים, את הצעצועים חילק הראשון לציון שלמה משה עמאר. במלאת שנה לצונאמי ארגן טקס "אזכרה" לחללים בהשתתפות הנסיכה אובול ראטאנה[5].
בהמשך, הביא תחתיו עוד שלוחים לסיוע בפעילות עם בני הקהילה, המונים כהיום כאלף משפחות, ובפעילות עם המטיילים הישראלים הרבים שמגיעים לבקר מדי שנה במדינה. בשנת 2007 נשא את הנאום המרכזי בכינוס השלוחים העולמי, בנוכחות אלפי שליחי ותומכי חב"ד[6]. לרב קנטור 8 ילדים.
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- יאיר אטינגר, אננס, תפילין ופאד-תאי, באתר הארץ, 2 באוקטובר 2007
- הנאום של הרב קנטור שכולם ציפו לו באתר col
- הטיפ של השליח הראשי בתאילנד באתר שטורעם
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ רשימת גופי כשרות ורבנים נותני כשרות המוכרים על ידי מחלקת היבוא לצורך שווקם בישראל כמוצרי מזון כשרים
- ^ BANGKOK | thailand - International Jewish Cemetery Project
- ^ שנה לצונאמי: הסיפורים המרגשים מכוחות החילוץ, באתר col.
- ^ הרב קנטור: צעצועים לילדים נפגעי הצונאמי אתר col אייר תשס"ה.
- ^ נסיכת תאילנד: "גיליתי עם מיוחד האוהב לעזור ולסייע" באתר col כסלו תשס"ו
- ^ וידאו: נאום הרב קנטור באתר שטורעם כ"ז בשבט תשס"ז.