הלל כהן – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
שורה 32: שורה 32:


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
* דף אישי של הלל כהן [https://huji.academia.edu/HillelCohen וקישור למאמריו באתר אקדמיה]
* [http://www.fresh.co.il/dcforum/Scoops/24023.html ראיון ב"פרש"]
* אוריאל אבולוף, "בן אברהם", [http://acheret.co.il/?cmd=articles.135&act=read&id=479 ראיון עם הלל כהן, ממקימי חוג "בני אברהם"], מגזין [[ארץ אחרת]]
* אוריאל אבולוף, "בן אברהם", [http://acheret.co.il/?cmd=articles.135&act=read&id=479 ראיון עם הלל כהן, ממקימי חוג "בני אברהם"], מגזין [[ארץ אחרת]]
* {{הארץ|סייד קשוע|מה שלא תעשו, נדפקתם|867768}}
* {{הארץ|סייד קשוע|מה שלא תעשו, נדפקתם|867768}}

גרסה מ־23:11, 26 בספטמבר 2015


שגיאות פרמטריות בתבנית:אין תמונה

פרמטרים [ 2 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית

הלל כהן (נולד ב-1961) הוא פרופסור חבר בחוג ללימודי האסלאם והמזרח התיכון באוניברסיטה העברית המתמחה בחברה הפלסטינית ויחסה לציונות.

ביוגרפיה

הלל כהן נולד בירושלים למשפחה מעורבת ממוצא מזרחי ואשכנזי. למד זמן קצר בישיבה מקצועית ובישיבה תיכונית; אחרי שעזב את הלימודים בגיל 15, החל לשוטט בכפרים באזור ירושלים ויהודה, בהם לן כאורח, תוך שהוא לומד את השפה הערבית. היה מראשוני ישיבת בית אל ב' אך העדיף לשהות בכפרים הפלסטינים שבסביבה ובמחנה הפליטים ג'לזון הסמוך. לאחר שירותו הצבאי השתתף בקורס ריצוף מטעם משרד העבודה ועבד כשלוש שנים בשיפוצים ובבניין בירושלים (לרוב לצד פועלים מהר חברון), ובינתיים השלים תעודת בגרות. בעת לימודיו לתואר ראשון שימש מדריך לנוער במצוקה. בהמשך, בזכות קשריו הטובים וידיעת השפה הערבית, עבד ככתב השטחים בשבועון "כל העיר".

את התואר השני כתב על העקורים הפלסטינים החיים בתוך ישראל והתפרסם כספר: "הנפקדים הנוכחים: הפליטים הפלסטינים בישראל" (2000). עבודת הדוקטורט שלו, שנעשתה בהנחיית משה מעוז, דנה בנושא משתפי הפעולה בחברה הפלסטינית עם היישוב העברי בזמן המנדט הבריטי ויצאה לאור כספר בשם "צבא הצללים: משת"פים פלסטינים בשירות הציונות 1948-1917".

ספרו "ערבים טובים" (ירושלים, 2006) עוסק בחדירה העמוקה של גורמי המודיעין הישראלים לקהילות הערביות בישראל, ובהשפעה של החדירה הזו על חיי היומיום ועל המערך הפוליטי של הערבים בישראל.

ספרו "כיכר השוק ריקה: עלייתה ונפילתה של ירושלים הערבית" שיצא לאור ב-2007 סוקר ומנתח את התהליכים שעברו על החברה הפלסטינית בירושלים מאז 1967, ובעיקר מאז שנת 2000, בין היתר את היווצרותה של זהות פלסטינית-ירושלמית ייחודית, את הפאסיביות הפוליטית המאפיינת את החברה הפלסטינית בעיר, ואת דרכי התמודדותה עם הניגוד בין שאיפותיה הלאומיות לבין מציאות החיים תחת שלטון ישראל.

ספריו תורגמו לאנגלית ולערבית.

ספרו "צבא הצללים" זכה בפרס יצחק רבין לחקר ישראל.

ספרו "תרפ"ט" זכה בפרס יצחק בן צבי לחקר ארץ ישראל לשנת תשע"ה

לאחר פרוץ האינתיפאדה השנייה היה פעיל בתנועת תעאיוש ובקבוצת "בני אברהם", חבורת פעילים פוליטיים בחברון, של דתיים ודתיים-לשעבר.

ספריו

  • הנפקדים הנוכחים: הפליטים הפלסטינים בישראל מאז 1948, ירושלים: המרכז לחקר החברה הערבית בישראל, 2000. (תורגם לערבית וראה אור בביירות).
  • צבא הצללים: משת"פים פלסטינים בשירות הציונות, ירושלים: עברית 2004. (ראה אור גם באנגלית).
  • ערבים טובים: המודיעין הישראלי והערבים בישראל, ירושלים: עברית, 2006. (ראה אור גם בערבית ובאנגלית).
  • ככר השוק ריקה : עלייתה ונפילתה של ירושלים הערבית 1967-2007, ירושלים: מכון ירושלים לחקר ישראל, 2007.
  • תרפ"ט - שנת האפס בסכסוך היהודי-ערבי, ירושלים: הוצאת כתר, 2013.

מאמרים

קישורים חיצוניים

הרצאות מצולמות של פרופסור הלל כהן לאתר "תמיד אזרחות" של מטח:

על ספריו: