יעל לוי – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
שורה 9: שורה 9:
לוי החלה את הקריירה כזמרת ב[[להקת חיל הים]] בתקופת [[מלחמת יום הכיפורים]].
לוי החלה את הקריירה כזמרת ב[[להקת חיל הים]] בתקופת [[מלחמת יום הכיפורים]].


הופעתה הראשונה כזמרת סולנית הייתה ב-[[1977]], במופע של [[יהונתן גפן]] ו"להקה טובה" "שיחות סלון" לצד [[יצחק קלפטר]]. בעקבות הצלחתו של המופע יצא [[תקליט שדרים]] ובו השיר "עד עולם אחכה", שלוי שרה בדואט עם קלפטר. בהמשך סיבוב ההופעות קלפטר פרש והוחלף ע"י [[דויד ברוזה]]. את התקליט עיבד והפיק מוסיקלית את האלבום "שיחות סלון", שיצא ב-[[1978]]. השירים בביצוע לוי מהר הפכו ללהיטים, בהם "אי ירוק בים", "שיר אהבה בדואי" (הוקלט בדואט עם קלפטר ומאוחר יותר עם ברוזה), "עד עולם אחכה" (גרסה עם ברוזה) וקטע ה[[ווקליזה]] "תמונה" ("דבה דבה..."), שהתפרסם מאוחר יותר כאות של תוכנית ה[[רדיו]] "ארבע אחרי הצהריים" ב[[גלי צה"ל]]. היא גם דיקלמה עם גפן את המערכון "סוף המסיבה".
הופעתה הראשונה כזמרת סולנית הייתה ב-[[1977]], במופע של [[יהונתן גפן]] ו"להקה טובה" "שיחות סלון" לצד [[יצחק קלפטר]]. בעקבות הצלחתו של המופע יצא [[תקליט שדרים]] ובו השיר "עד עולם אחכה", שלוי שרה בדואט עם קלפטר. בהמשך סיבוב ההופעות קלפטר פרש והוחלף על ידי [[דויד ברוזה]]. הוא גם עיבד והפיק מוזיקלית את האלבום "שיחות סלון", שיצא ב-[[1978]]. השירים בביצוע לוי מהר הפכו ללהיטים, בהם "אי ירוק בים", "שיר אהבה בדואי" (הוקלט בדואט עם קלפטר ומאוחר יותר עם ברוזה), "עד עולם אחכה" (גרסה עם ברוזה) וקטע ה[[ווקליזה]] "תמונה" ("דבה דבה..."), שהתפרסם מאוחר יותר כאות של תוכנית ה[[רדיו]] "ארבע אחרי הצהריים" ב[[גלי צה"ל]]. לוי גם דיקלמה עם גפן את המערכון "סוף המסיבה".


לאחר שירד המופע לוי זכתה להצלחה רבה, וכבר בסוף [[1979]] יצא שיר ראשון שלה לרדיו, "בלדה לנאיבית" (יהונתן גפן - יצחק קלפטר). מאוחר יותר השתתפה בהופעות קטנות של [[דני רובס]].
לאחר שירד המופע לוי זכתה להכרה, ובסוף [[1979]] יצא שיר ראשון שלה לרדיו, "בלדה לנאיבית" (יהונתן גפן - יצחק קלפטר). מאוחר יותר השתתפה בהופעות קטנות של [[דני רובס]]. בשנת [[1980]] השתתפה ב[[פסטיבל הזמר והפזמון]], ושרה עם יצחק קלפטר את השיר "בלילה" ([[יורם טהרלב]] - יצחק קלפטר), שזכה להצלחה.


ב-[[1982]] הוציאה לוי את אלבומה הראשון "[[יעל לוי (אלבום)|יעל לוי]]", שכלל את השירים שהקליטה במהלך השנים ושירים נוספים כ"ניחושים של ים", "שיר לשירה", "גבריאלה" ו"גשם הקשב לנשים", שהפך ללהיט.
בשנת [[1980]] השתתפה ב[[פסטיבל הזמר והפזמון]], ושרה עם יצחק קלפטר את השיר "בלילה" ([[יורם טהרלב]] - יצחק קלפטר), שמהר מאוד זכה להצלחה.


בשנת [[1984]] הוציאה את אלבומה השני "[[אהבה צעצוע]]", שהוקלט בין [[1983]] עד 1984. ממנו הצליחו השירים "לילה של בושם", "אהבה צעצוע", "יש לה המון חברים" ו"מסתגלת". האלבום לא זכה להצלחה, והקלטת האלבום השלישי של לוי התעכבה מספר שנים.
ב-[[1982]] הוציאה לוי את אלבומה הראשון "[[יעל לוי (אלבום)|יעל לוי]]", שכלל את השירים שהקליטה במהלך השנים ושירים נוספים כ"ניחושים של ים", "שיר לשירה", "גבריאלה" ו"גשם הקשב לנשים", שהפך ללהיט ענק.


בשנת [[1989]] ניסתה לחזור כשהקליטה בהפקה מוזיקלית של [[עובד אפרת]] את השיר "גבעול", עבור אלבומה השלישי. השיר לא זכה להצלחה, וגרם לגניזת האלבום.
בשנת [[1984]] הוציאה את אלבומה השני "[[אהבה צעצוע]]", שהוקלט בין [[1983]] עד 1984. ממנו הצליחו השירים "לילה של בושם", "אהבה צעצוע", "יש לה המון חברים" ו"מסתגלת". האלבום לא זכה להצלחה וגרם ללוי לחות מלא זמן עד הקלטת אלבומה השלישי.


בדיעבד, "גבעול" הוא השריד היחיד מהתכנון המקורי. לבסוף יצא אלבומה השלישי ב-[[1992]] ונקרא "[[אל תקנה לי ורד]]", והוא כלל את השיר "גבעול". את האלבום הפיק [[צוף פילוסוף]]. באלבום ניכר שיתוף פעולה עם [[ורד קלפטר]], שהחל עוד בשיר "ניחושים של ים", אותו קלפטר הלחינה. בין השירים שזכו להצלחה נמנים "גבעול", "סוף המשחק", "לך לאן שתלך" (שבוים לו [[קליפ]] מצליח של [[דליה מבורך]]) ו"אל תקנה לי ורד". גם אלבום זה לא זכה להצלחה מסחרית, אך החזיר ללוי את ימי הזוהר. עם זאת, הקריירה של לוי התקדמה באותן שנים בקצב איטי יחסית, מכיוון שהקדישה זמן למשפחתה.
בשנת [[1989]] ניסתה לחזור כשהקליטה בהפקה מוסיקלית של [[עובד אפרת]] את השיר "גבעול", עבור אלבומה השלישי. השיר לא זכה להצלחה, וגרם לגניזת האלבום.


האלבום "[[שוך הסערה]]" שיצא בשנת [[1997]] כלל לראשונה שירים אותם כתבה לוי. הלהיט הגדול מהאלבום הוא שיר הנושא "ובשוך הסערה". האלבום זכה להצלחה מתונה.
בדיעבד, "גבעול" הוא השריד היחיד מהתכנון המקורי. לבסוף יצא אלבומה השלישי ב-[[1992]] ונקרא "[[אל תקנה לי ורד]]", שכלל את השיר "גבעול". את האלבום הפיק [[צוף פילוסוף]]. באלבום ניכר שיתוף פעולה מלא עם [[ורד קלפטר]], שהחל עוד בשיר "ניחושים של ים", אותו קלפטר הלחינה. בין השירים שזכו להצלחה נמנים "גבעול" (שזכה להצלחה שלא הייתה קודם), "סוף המשחק", "לך לאן שתלך" (שבוים לו [[קליפ]] מצליח של [[דליה מבורך]]) ו"אל תקנה לי ורד".

גם אלבום זה לא זכה להצלחה מסחרית, אך החזיר ללוי את ימי הזוהר. לעומת זאת, הקריירה של לוי התקדמה על אש קטנה, כיוון שהקדישה זמן למשפחתה.

האלבום "[[שוך הסערה]]" שיצא בשנת [[1997]] כלל לראשונה שירים אותם כתבה לוי. הלהיט הגדול מהאלבום הוא שיר הנושא "ובשוך הסערה". האלבום זכה להצלחה רבה, אך שוב הקריירה הייתה על אש קטנה.


ב-[[2005]] זכה להצלחה אלבומה "[[חמש (אלבום)|חמש]]", במיוחד השירים "חולות של זהב", "סתיו" ו"חמש".
ב-[[2005]] זכה להצלחה אלבומה "[[חמש (אלבום)|חמש]]", במיוחד השירים "חולות של זהב", "סתיו" ו"חמש".


ב-[[2011]] הוציאה לוי אלבום חדש, "[[אי ירוק בים]]". האלבום הוא אלבומה הראשון שחולק לשני חלקים (אלבום כפול), ובחלק הראשון הופיעו חידושים ללהיטיה כגון "גבעול" ו"אל תקנה לי ורד", ובחלק השני שירים חדשים בשיתוף פעולה עם ורד קלפטר.
ב-[[2011]] הוציאה לוי אלבום בשם "[[אי ירוק בים]]". זהו אלבומה הכפול הראשון. בחלק הראשון הופיעו חידושים ללהיטיה, כגון "גבעול" ו"אל תקנה לי ורד", ובחלק השני שירים חדשים בשיתוף פעולה עם ורד קלפטר.


==אלבומים==
==אלבומים==

גרסה מ־17:45, 22 באוקטובר 2011

אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית

יעל לוי (נולדה ב-1954 בנהריה כאורנה לוי) היא זמרת ישראלית.

ביוגרפיה

יעל לוי נולדה בנהריה בשם אורנה, ואביה החליט לשנות את שמה ליעל.

קריירה מוזיקלית

לוי החלה את הקריירה כזמרת בלהקת חיל הים בתקופת מלחמת יום הכיפורים.

הופעתה הראשונה כזמרת סולנית הייתה ב-1977, במופע של יהונתן גפן ו"להקה טובה" "שיחות סלון" לצד יצחק קלפטר. בעקבות הצלחתו של המופע יצא תקליט שדרים ובו השיר "עד עולם אחכה", שלוי שרה בדואט עם קלפטר. בהמשך סיבוב ההופעות קלפטר פרש והוחלף על ידי דויד ברוזה. הוא גם עיבד והפיק מוזיקלית את האלבום "שיחות סלון", שיצא ב-1978. השירים בביצוע לוי מהר הפכו ללהיטים, בהם "אי ירוק בים", "שיר אהבה בדואי" (הוקלט בדואט עם קלפטר ומאוחר יותר עם ברוזה), "עד עולם אחכה" (גרסה עם ברוזה) וקטע הווקליזה "תמונה" ("דבה דבה..."), שהתפרסם מאוחר יותר כאות של תוכנית הרדיו "ארבע אחרי הצהריים" בגלי צה"ל. לוי גם דיקלמה עם גפן את המערכון "סוף המסיבה".

לאחר שירד המופע לוי זכתה להכרה, ובסוף 1979 יצא שיר ראשון שלה לרדיו, "בלדה לנאיבית" (יהונתן גפן - יצחק קלפטר). מאוחר יותר השתתפה בהופעות קטנות של דני רובס. בשנת 1980 השתתפה בפסטיבל הזמר והפזמון, ושרה עם יצחק קלפטר את השיר "בלילה" (יורם טהרלב - יצחק קלפטר), שזכה להצלחה.

ב-1982 הוציאה לוי את אלבומה הראשון "יעל לוי", שכלל את השירים שהקליטה במהלך השנים ושירים נוספים כ"ניחושים של ים", "שיר לשירה", "גבריאלה" ו"גשם הקשב לנשים", שהפך ללהיט.

בשנת 1984 הוציאה את אלבומה השני "אהבה צעצוע", שהוקלט בין 1983 עד 1984. ממנו הצליחו השירים "לילה של בושם", "אהבה צעצוע", "יש לה המון חברים" ו"מסתגלת". האלבום לא זכה להצלחה, והקלטת האלבום השלישי של לוי התעכבה מספר שנים.

בשנת 1989 ניסתה לחזור כשהקליטה בהפקה מוזיקלית של עובד אפרת את השיר "גבעול", עבור אלבומה השלישי. השיר לא זכה להצלחה, וגרם לגניזת האלבום.

בדיעבד, "גבעול" הוא השריד היחיד מהתכנון המקורי. לבסוף יצא אלבומה השלישי ב-1992 ונקרא "אל תקנה לי ורד", והוא כלל את השיר "גבעול". את האלבום הפיק צוף פילוסוף. באלבום ניכר שיתוף פעולה עם ורד קלפטר, שהחל עוד בשיר "ניחושים של ים", אותו קלפטר הלחינה. בין השירים שזכו להצלחה נמנים "גבעול", "סוף המשחק", "לך לאן שתלך" (שבוים לו קליפ מצליח של דליה מבורך) ו"אל תקנה לי ורד". גם אלבום זה לא זכה להצלחה מסחרית, אך החזיר ללוי את ימי הזוהר. עם זאת, הקריירה של לוי התקדמה באותן שנים בקצב איטי יחסית, מכיוון שהקדישה זמן למשפחתה.

האלבום "שוך הסערה" שיצא בשנת 1997 כלל לראשונה שירים אותם כתבה לוי. הלהיט הגדול מהאלבום הוא שיר הנושא "ובשוך הסערה". האלבום זכה להצלחה מתונה.

ב-2005 זכה להצלחה אלבומה "חמש", במיוחד השירים "חולות של זהב", "סתיו" ו"חמש".

ב-2011 הוציאה לוי אלבום בשם "אי ירוק בים". זהו אלבומה הכפול הראשון. בחלק הראשון הופיעו חידושים ללהיטיה, כגון "גבעול" ו"אל תקנה לי ורד", ובחלק השני שירים חדשים בשיתוף פעולה עם ורד קלפטר.

אלבומים

קישורים חיצוניים


תבנית:אין בינוויקי