מסורה ליוסף – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
יצירת דף עם התוכן "'''מסורה ליוסף''' הוא [כתב עת תורני] על שם הרב יוסף קאפח היוצא לאור בישראל החל משנת תשס"..."
 
מאין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
'''מסורה ליוסף''' הוא [[[כתב עת תורני]]] על שם הרב [[יוסף קאפח]] היוצא לאור בישראל החל משנת [[תשס"ד]] על ידי [[מכון מש"ה]], ועוסק במורשתו של הרב יוסף קאפח. עד לשנת [[תשע"ז]] יצאו לאור תשעה גיליונות.
'''מסורה ליוסף''' הוא [[כתב עת תורני]] על שם הרב [[יוסף קאפח]] היוצא לאור בישראל החל משנת [[תשס"ד]] על ידי [[מכון מש"ה]], ועוסק במורשתו של הרב יוסף קאפח. עד לשנת [[תשע"ז]] יצאו לאור תשעה גיליונות.


== אופי כתב העת ==
== אופי כתב העת ==
שורה 19: שורה 19:


[[קטגוריה:כתבי עת תורניים]]
[[קטגוריה:כתבי עת תורניים]]
[[קטגוריה:הרמב"ם]]
[[קטגוריה:יהדות תימן]]
[[קטגוריה:יהדות תימן]]

גרסה מ־22:38, 21 בספטמבר 2016

מסורה ליוסף הוא כתב עת תורני על שם הרב יוסף קאפח היוצא לאור בישראל החל משנת תשס"ד על ידי מכון מש"ה, ועוסק במורשתו של הרב יוסף קאפח. עד לשנת תשע"ז יצאו לאור תשעה גיליונות.

אופי כתב העת

כתב העת כולל מחקרים בנושאים שונים הקשורים בהגותו של הרב קאפח, וברובם יש שילוב של תכנים תורניים ומדעיים. בין הנושאים: חקר רמב"ם, מאמרי הלכה, פרשנות המקרא, מסורות ניקוד וטעמים, ריאליה מקראית ותלמודית, פילוסופיה יהודית, גנוזות, שירת ימי הביניים של יהדות ספרד, מנהגי יהדות תימן, רבני תימן, ועוד. עורך כתב העת הוא יוסף פרחי, יושב ראש מכון מש"ה, ויחד איתו חבר במערכת ד"ר יחיאל קארה.

בין הכותבים נמנים רבנים וחוקרים מתחומים מגוונים. הבולטים שבהם הם הרב ד"ר רצון ערוסי, פרופ' משה קוה, פרופ' יוסף טובי, פרופ' זהר עמר, פרופ' דב שוורץ, פרופ' אליעזר שלוסברג, פרופ' צבי לנגרמן, פרופ' מלך שפירא[1], פרופ' אהרן גימאני, הרב ד"ר דרור פיקסלר, הרב ד"ר חננאל סרי, הרב יהודה זולדן, הרב אהרן קאפח ואדם בן נון.

במאמר שהתפרסם בכתב העת[2] נחשף כי דברי הרמב"ם בספרו מורה נבוכים גרמו לפרופ' סטיבן הוקינג לחזור בו מטענתו שעצם קיומו של ממד הזמן בעולם מהווה הוכחה לכך שאין בורא לעולם.


קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ הערך מלך שפירא בויקיפדיה היידית
  2. ^ משה קוה, מדע ואמונה על פי הרמב"ם לאור התגליות המדעיות החדשות, מסורה ליוסף ט (תשע"ו) עמ' 320-301.