מעבר קיקינג הורס

מעבר קיקינג הורס
Kicking Horse Pass
מידע כללי
סוג מעבר הרים לרכבת, מעבר הרים עריכת הנתון בוויקינתונים
על שם סוס הבית עריכת הנתון בוויקינתונים
מיקום
מיקום Improvement District No. 09 (Banff National Park), מחוז אזורי קולומביה-שיזוואפ, קולומביה הבריטית עריכת הנתון בוויקינתונים
קואורדינטות 51°27′10″N 116°16′59″W / 51.4528°N 116.283°W / 51.4528; -116.283
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
ציור משנת 1887, המתאר את הרכבת הקנדית הפסיפית עוברת במעבר קיקינג הורס.

מעבר קיקינג הורס (באנגלית: Kicking Horse Pass - "מעבר הסוס הבועט") הוא מעבר הרים גבוה (גובהו 1,627 מטרים מעל פני הים) החוצה את קו פרשת המים של אמריקה, בהרי הרוקי הקנדיים, בגבול בין הפארק הלאומי באנף בפרובינציית אלברטה והפארק הלאומי יוהו בפרובינציית קולומביה הבריטית בקנדה. האתר נחשב אתר היסטורי לאומי של קנדה, מאחר שנבנה בו קו הרכבת הקנדית הפסיפית, בין העיירה לייק לואיז באלברטה לבין העיירה פילד בקולומביה הבריטית. תוואי זה נבחר בשנת 1880, תוך העדפתו על תוואי צפוני יותר, שאמור היה לעבור דרך מעבר ילוהד[1]. במעבר ההרים נמצא נחל דיווייד (Divide Creek) הייחודי בכך שהוא מתפצל לשני עברי קו פרשת המים של אמריקה.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

המעבר נחקר לראשונה על ידי חוקרים אירופאים בשנת 1858. הייתה זו משלחת פאליסר, בראשות קפטן ג'ון פאליסר שחקרה את מעבר ההרים, ונתנה לה את שמו.

מקור השם[עריכת קוד מקור | עריכה]

מקור שמו של מעבר קיקינג הורס, ונהר קיקינג הורס העובר בו, באירוע בו חוקר הטבע והגאולוג ג'יימס הקטור קיבל בעיטה מסוסו בעת שסייר באזור.

תוואי הרכבת הקנדית הפסיפית[עריכת קוד מקור | עריכה]

מסלול הרכבת המקורי שהוקם במעבר עבור מסילת הרכבת הקנדית הפסיפית היה בין פסגת המעבר לבין אגם ואפטה והעיירה פילד נודע, בשל השיפוע החד של (שיפוע של 4.5%) בשם "הגבעה הגדולה" - קו הרכבת התלול ביותר באמריקה הצפונית.

עקב תדירות התאונות הגבוהה, והעלות הגבוהה שנדרשה עקב חיבור מנועי עזר בטיפוס הרכבת במעלה הגבעה הגדולה, הוחלט על הקמת שתי מנהרות ספירליות, ואלה החליפו בשנת 1909 את המסלול הישיר. אמנם המנהרות האריכו את המסלול במספר קילומטרים, אולם הם הורידו את שיפוע המסילה לשיפוע של 2.2%[2].

בשנת 1962 נבנה דרך המעבר הכביש המהיר הטרנס-קנדי. בעוברו דרך מעבר ההרים מגיע הכביש לנקודתו הגבוהה ביותר בקנדה - גובה 1,643 מטרים[3].

גלריית תמונות[עריכת קוד מקור | עריכה]

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מעבר קיקינג הורס בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]