ראיון עם הערפד (ספר)
![]() | |
כריכת המהדורה השנייה | |
מידע כללי | |
---|---|
מאת |
אן רייס ![]() |
שפת המקור |
אנגלית ![]() |
סוגה | ספרות אימה |
מקום התרחשות |
פריז, ניו אורלינס ![]() |
הוצאה | |
תאריך הוצאה |
12 באפריל 1976 ![]() |
הוצאה בעברית | |
הוצאה |
מהדורה ראשונה - הוצאת כרם מהדורה שנייה - הוצאת מודן |
תאריך |
מהדורה ראשונה - 1986 מהדורה שנייה - 1995 |
תרגום | אריה בובר |
סדרה | |
הספר הבא |
הערפד לסטאט ![]() |
קישורים חיצוניים | |
הספרייה הלאומית | 001745745, 003849514, 001067713 |
![]() ![]() |
ראיון עם הערפד הוא ספר פרי עטה של הסופרת האמריקאית אן רייס שנכתב בשנת 1973 ויצא לאור בשנת 1976. זה היה הספר הראשון בסדרת ספרי "כרוניקת הערפדים" אשר נכתב בפרק זמן של כשלושה חודשים. הרומן מספר את סיפורו של אדם צעיר שהופך לערפד. הספר עוסק בחיי אלמוות, אובדן, מיניות, רעב וכוח. הספר הפך לפופולרי ביותר בקרב חובבי הערפדים והתרבות הגותית והניב מספר ספרי המשך.
עלילה
[עריכת קוד מקור | עריכה]הספר מתאר כתב צעיר, המכונה "הנער", כאשר הוא מראיין את לואיס דו פואנט די לאק, גיבור הספר, על סיפור חייו.
עיקר העלילה מתוארת מנקודת מבטו של לואיס, ומתחילה בסוף המאה ה-19 כאשר הוא היה אמריקאי צעיר בן 24 שי בלואיזיאנה אשר הייתה בשליטה צרפתית באותה העת. באותה התקופה, בה לואיס מאס בחייו, הוא התאבל על מותו של אחיו הצעיר, פול.
בשנת 1791 לואיס נתקל בערפד בשם לסטאט דה ליונקור, אשר הופך אותו לערפד. לסטאט ניסה להדריך את לואיס להיכנע ליצרו הקורא להריגת בני אדם על מנת למצוץ את דמם, אך לואיס המצפוני התנגד לו. לואיס מנסה לכבוש את הרעב שלו לדם אנושי שכן איננו מעוניין לנצל ולהרוג על מנת לספק את עצמו, על כן בתחילה לואיס ניזון רק מדמן של חיות, כולל עכברושים, וחתולי אשפתות.
לסטאט החליט שלא לוותר לו וניסה לגזול את לואיס מאנושיותו. לואיס, מאידך, ניסה לחקור מהיכן הגיעו הערפדים, אך תמיד נותר ללא מענה, מה שגרם אך ליותר מתיחות בין השניים.
בלילה אחד לואיס מגיע לשכונה נגועה במגפה ונתקל בקלודיה, ילדה יפהפייה בת שש שאמה נפטרה בגלל המגפה ואביה נטש אותה. לואיס מחליט לשתות את דמה, לאחר ארבע שנים שניזון רק מדמן של חיות.
כאשר לסטאט מגלה אותם הוא הופך את קלודיה לערפדה בכדי לקשור את לואיס אליו ועל מנת ליצור מראית עין של משפחה. לואיס, אשר מפתח חיבה עמוקה לקלודיה, נאלץ להתמודד עם רעבונה של הילדה הערפדה אשר איננה מהססת לרצוח כדי לשבוע.
ככל שהעשורים חולפים קלודיה קלאודיה מתבגרת נפשית בעוד שהיא נשארת לכודה בגופו של ילדה. קלודיה אשר מתוסכלת וממורמרת הופכת להיות אובססיבית לגבי השאלה 'מדוע אינה גדלה'. בסופו של דבר היא משכנעת את לואיס לעזור לה להרוג את לסטאט, ויחד הם בורחים לאירופה על מנת למצוא תשובות אודות מוצא הערפדים.
במהלך נסיעותיהם מתואר השעמום שהם חווים עקב חיי הנצח שלהם. דבר אינו מרגש אותם יותר והם משתוקקים למצוא דבר מה שיוכל לעורר מחדש את סקרנותם. החיפוש שלהם מוביל אותם בסופו של דבר לפריז, שם הם פוגשים את ארמנד, ערפד בן 400 אשר מתיימר להיות הערפד הזקן ביותר בעולם, ומגלים את תיאטרון הערפדים שפועל תחת ניהולו שמבצע הצגות לקהל אנושי.
לואיס מתאהב בארמנד, אשר כלוא בתוך גוף של נער בן 17 יפהפה, אשר לכאורה מחזיק בתשובות לשאלותיו הרבות של לואיס. עם זאת, הערפדים בתיאטרון הערפדים מתחילים לחשוד בלואיס, מפני שאסור לגרום לילדים כה צעירים להפוך לערפדים.
בין לואיס וארמנד נוצרת כימיה אשר קלודיה מרגישה בה. בעקבות כך היא מביאה אל לואיס את מדלן - יוצרת בובות אשר מתאבלת על אובדן בתה - על מנת שהוא יהפוך אותה לערפד בכדי שהיא תשמש כבת הלוויה והמטפלת של קלודיה. מדלן לא מספיקה לחיות עם לואיס וקלודיה זמן רב, מפני שהערפדים מהתיאטרון חוטפים אותם על פי בקשתו של לסטאט.
קלודיה ומדלן נכלאות בתוך מגדל, שם הן נחשפות לאור השמש ובעקבות כך הן נשרפות ומתות. לואיס, לעומת זאת, נכלא בתוך ארון קבורה והוא נחלץ בהמשך על ידי ארמנד. כנקמה על מותה של קלודיה לואיס שורף עד היסוד את תיאטרון הערפדים והערפדים שבו.
בהמשך לואיס יוצא למסע יחד עם ארמנד. ארמנד לבסוף עוזב אותו, ואף מציין שלואיס הפך ל"שושנה מיובשת" בעקבות מותה של קלודיה.
לואיס חוזר לניו אורלינס, שם תם סיפורו.
הנער, אשר מזועזע מסיפורו של לואיס, מפציר בלואיס להפוך אותו לערפד אך לואיס משיב בשלילה ונעלם. הספר נגמר בכך שהנער הולך לחפש אחר לסטאט, בתקווה שהוא ימלא את משאלתו.
עיבודים נוספים
[עריכת קוד מקור | עריכה]עיבוד קולנועי
[עריכת קוד מקור | עריכה]ערך מורחב – ראיון עם הערפד (סרט)
העיבוד הקולנועי של הספר, בבימויו של ניל ג'ורדן, יצא לאקרנים במהלך 1994 וכיכבו בו טום קרוז, בראד פיט, אנטוניו בנדרס וקירסטן דנסט. הסרט זכה להצלחה מסחרית ניכרת.
עיבוד טלוויזיוני
[עריכת קוד מקור | עריכה]ערך מורחב – ראיון עם הערפד (סדרת טלוויזיה)
ב-13 באוגוסט 2021 נמסר כי הספר יעובד לסדרת טלוויזיה עבור רשת AMC, ובה יגלם השחקן האוסטרלי סם ריד (אנ') את לסטאט דה ליונקור. העונה הראשונה, בת שמונה פרקים, הסדרה עלתה לשידור במהלך שנת 2022.[1]
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- האתר של הסופרת אן רייס
- פאנארטים (ציורי מעריצים) של כרוניקת הערפדים
- ראיון עם הערפד, באתר OCLC (באנגלית)
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ Andreeva, Nellie (August 13, 2021). ‘Interview With The Vampire’: Sam Reid To Play Lestat In AMC Series Based On Ann Rice’s Book. Dealine Hollywood. Retrieved August 13, 2021