לדלג לתוכן

שיחה:קנקן שפת צווארון

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
הוספת נושא
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תגובה אחרונה: לפני חודשיים מאת פעמי-עליון בנושא שימוש

משוב מ-12 במאי 2016

[עריכת קוד מקור]

מאוד עזר לי, תודה רבה לכם! אשמח אם תמצאו תמונה. תודה 77.125.5.28 17:07, 12 במאי 2016 (IDT)תגובה

תודה לך, אבל אנחנו מקפידים על זכויות יוצרים, ולכן לא לוקחים צמונות מאתרים שונים, צריך שמישהו יצלם קנקן כזה בעצמו , יעלה את התמונה ויוסיף לערך. אשמח אם אתה נתקל בקנקן כזה במוזיאון, תצלם ותעלה. יש תמונה בקישור באחד הקישורים החיצוניים. חנה Hanayשיחהמיזם אוניברסיטת חיפה כבר שנה רביעית 17:48, 12 במאי 2016 (IDT)תגובה

שימוש

[עריכת קוד מקור]

Reuveny, biegel, AviStav, פעמי-עליון, נרשמתי כמה פעמים!!, Asaf M, דניאל צבי

ערכתי את הערך לפי נושאים. כאשר הערך ערוך, מגלים שפיסקת ה"שימוש" הזויה לחלוטין:

  1. הארכאולוגים של היום יודעים לזהות שרידים של חומרים אורגניים. מה זיהו בתוך קנקנים אלו? שמן ומים לא נראה הגיוני בכלל. לקנקן נפח קיבול אדיר: איך מוזגים מתוכו נוזל בלי שחצי ישפך החוצה? ואיך מנקים את המשקעים שמצטברים בתחתית הקונית?
  2. כלי אחסון אינם כלי בישול. מאוד לא סביר שבישלו בתוך קנקנים אלה מכמה סיבות:
    1. לא היו מקררים בעת העתיקה. מזון שבושל מתקלקל במהירות, והכמות שעבורה נדרש כלי כזה היא עצומה.
    2. זה כלי בישול מחורבן כי רק הקצה התחתון שלו נוגע במקור החום, כלומר רק המזון שבתחתיתו ישרף, בעוד שמה שלמעלה ישאר לא-מבושל. רוצים לבחוש במהלך הבישול? בהצלחה עם זה. כי:
    3. הוא ממש, אבל ממש לא נוח להצבה על אבנים. מרכז הכובד שלו מאוד גבוה וסיכוייו טובים להתהפך ממכה מקרית, בטח ובטח מבחישה על ידי מקל באורך מטר וחצי לפחות.

עמית - שיחה 09:07, 15 באוגוסט 2024 (IDT)תגובה

עמית, ראשית, אני לא קיבלתי את התיוג (שמתי לב לדיון דרך רשימת המעקב שלי) – אולי הסיבה שגם העורכים האחרים לא ענו עד כה היא כי גם הם לא קיבלו את התיוג.
אתה צודק בכל דבריך ולכן הסרתי את הפסקה. הרי לנו עוד הוכחה כמה כתיבה ללא ציון מקורות מדויקים גרועה ומזיקה. פעמי-עליוןשיחה 17:29, 26 באוגוסט 2024 (IDT)תגובה