שיתוף תמונות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

שיתוף תמונות היא העלאת תמונה דיגיטלית לאינטרנט באמצעות אתר אינטרנט או תוכנה (אפליקציה סלולרית או יישום רשת) המאפשרת לאדם אחר או לציבור בכלל לצפות בתמונה ולעיתים אף לשמור אותה. שיתוף תמונות נעשה לעיתים קרובות בצירוף מלל וכחלק מרשת חברתית מקוונת. אתרים ותוכנות רבות מאפשרות גם שיתוף וידאו בנוסף לשיתוף התמונות.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

אתרי שיתוף התמונות הראשונים ברשת האינטרנט הופיעו בראשית שנות התשעים של המאה העשרים, לרוב כחלק משירות להדפסת תמונות. בראשית המאה ה-21 הוקמו אתרים ייעודיים לכך. בין הראשונים והבולטים שביניהם היה פליקר ואחרים.

אסטרטגיית רווחים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ניתן לחלק את כלל אתרי ותוכנות שיתוף התמונות לשתי קבוצות כוללניות: המציעים את שירותיהם בחינם והדורשים תשלום. בעוד שצורת הרווח באתרים ובתוכנות הדורשים תשלום עבור שירותיהם מובנת מאליה, הרי שרווחי האתרים והתוכנות שאינן דורשים תשלום מגיעים ממקורות שונים כגון פרסום ושירותי הדפסה ועריכת התמונות לכדי מוצר ממשי.

חלוקה זו איננה מוחלטת. אתרים רבים מציעים את שירותיהם בחינם עד למגבלת זמן או כמות ולאחר מכן השירות ניתן תמורת תשלום. אתרים אחרים יציעו שירות מוגבל בחינם ושירות נרחב יותר תמורת תשלום.

סוג שלישי של אתרי שיתוף תמונות, הם אתרים המופעלים בידי חברות לייצור מצלמות, כאשר האתר מוגבל לתמונות המצולמות באמצעות מצלמות החברה. כך למעשה האתר משמש כפרסומת עבור מוצרי החברה.

שיתוף תמונות ורשתות חברתיות מקוונות[עריכת קוד מקור | עריכה]

במהלך המאה ה-21 הפך שיתוף התמונות באמצעות הרשתות החברתיות המקוונות לנפוץ ביותר. ההערכה היא כי בפייסבוק עד לקיץ 2011 הועלו כמאה מיליארד תמונות (בהשוואה ל-60 מיליארד תמונות בסוף 2010).[1] הרשתות החברתיות מאפשרות שיתוף תמונות תוך הגבלת ובחירת האנשים היכולים לצפות בתמונות, כמו כן זיהוי פנים המופיעות בתמונה ושיוכן למשתמשים אחרים ברשת החברתית וכדומה.

שיתוף תמונות באמצעות מכשירים סלולריים[עריכת קוד מקור | עריכה]

אפליקציות סלולריות לשיתוף תמונות הפכו לנפוצות בשנת 2011. הבולטת שבהם היא אינסטגרם, בעלת מאות מילוני משתמשים בכל רחבי העולם.[2]

Geotagging[עריכת קוד מקור | עריכה]

גאו-טגינג (תיוג גאוגרפי) היא טכנולוגיה המאפשרת הטמעת מיקום צילום התמונה בתוך קובץ התמונה עצמו. תוכנות ואתרי שיתוף תמונות רבים כוללים אפשרות זו, כך שניתן לראות את התמונות בהתאם למקום צילומן.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שיתוף תמונות בוויקישיתוף


הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]