לדלג לתוכן

Civilization (סדרת משחקים)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
Civilization
סמליל הסדרה
סמליל הסדרה
כללי
סוגה משחק אסטרטגיה מבוסס תורות, 4X
פיתוח מיקרופרוס, Firaxis Games, Aspyr עריכת הנתון בוויקינתונים
הוצאה לאור מיקרופרוס עריכת הנתון בוויקינתונים
דרישות תוכנה
מנוע משחק Gamebryo עריכת הנתון בוויקינתונים
מצבי משחק משחק וידאו למשתתף יחיד עריכת הנתון בוויקינתונים
פלטפורמות MS-DOS, פלייסטיישן 3, Xbox 360, Nintendo DS, iOS, אנדרואיד, פלייסטיישן, קומודור אמיגה, Super Nintendo Entertainment System, Microsoft Windows, macOS, N-Gage עריכת הנתון בוויקינתונים
civilization.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ציוויליזציהאנגלית: Civilization) היא סדרת משחקי אסטרטגיית 4X מבוססי תורות שנוצרה על ידי סיד מאייר. המשחקים בסדרה בעלי מאפיינים דומים, כגון, הנהגת ציוויליזציה שלמה מתקופת הפרהיסטוריה עד להווה. הסדרה, אשר משחקיה נחשבים לממכרים במידה רבה, נהנתה מפופולריות מתמשכת.

על המשחקים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לכל הכותרים בסדרה שיטת משחק בסיסית דומה. כל שחקן בתורו צריך להזיז את היחידות שלו על מפת העולם, לבנות בערים מבנים או יחידות, לחקור טכנולוגיות חדשות, להילחם בציוויליזציות אחרות או לנהל מולן משא ומתן על הסכמים. בין התורים של השחקן או השחקנים, שאר הציוויליזציות נשלטות על ידי המחשב ומבצעות פעולות דומות בתורן. על השחקן לקבל החלטות שוטפות, כמו אילו טכנולוגיות לחקור או אילו תשתיות לפתח, והתקדמות זו מתרחשת בהדרגה במהלך התורים. השחקן משיג את כספו, בין היתר, דרך מיסוי של תושבי הציוויליזציה שתחת שליטתו.

פיתוח טכנולוגיות בדרך כלל מאפשר לשחקן לבנות סוגים חדשים של יחידות או מבנים. המבנים השונים תורמים לפיתוחן של הערים בתחומי התרבות או הכלכלה, מאפשרים ייצור ובנייה מהירים יותר או מקנים נקודות ריגול (החל ב-Civilization IV). ניתן גם לסחור בטכנולוגיות עם הציוויליזציות היריבות באמצעות פעולות דיפלומטיות.

לפני שהשחקן מסוגל להורות ליחידות שלו לתקוף שחקן אחר, השחקן חייב להצהיר על מלחמה באופן רשמי נגד השחקן האחר. בכל משחקי Civilization ניתן להשיג ניצחון דרך כיבוש או השמדת כל הערים של הציוויליזציות היריבות, צבירת הניקוד הגבוה ביותר בסוף המשחק, או הפיכה לציווילזציה הראשונה שמשלימה את שיגורה של ספינת חלל בין כוכבית (המדמה את המירוץ לחלל). החל מ-"Civilization III" נוספה אפשרות לנצח על ידי שליטה (כיבוש של שני שלישים מאדמות העולם), מדינאות (באמצעות בחירות של האו"ם), ותרבות (כאשר המחשב מחשיב את סה"כ נקודות אשר נצברו לכלל הערים של שחקן, נקודות התרבות הן אשר יהפכו את התרבות של השחקן לתרבות בעלת ההשפעה העולמית).

הסדרה העיקרית

[עריכת קוד מקור | עריכה]
שם המשחק שנה הערות
Civilization 1991 המשחק המקורי בסדרה אשר יצא למחשב האישי (MS-DOS). סיד מאייר הוביל את הפיתוח של המשחק. זהו משחק אסטרטגיה מבוסס תורות בו השחקן מנהל תרבות (ציוויליזציה) שלמה מימי קדם ועד עידן החלל. במשחק השחקן צריך לנהל את המשאבים אליהם יש לו גישה על מנת לוודא התרבות תמשיך לצמוח ולשגשג, וכמו גם לעסוק בדיפלומטיה ובלוחמה. משחק זה נחשב לאחד המוצלחים והפופולריים בתולדות משחקי המחשב.
— CivNet 1995 גרסה עם תמיכה עבור מערכות ההפעלה Windows 3.1 ו-Windows 95.
Civilization II(אנ') 1996 המשחק השני של Civilization אשר הכיל גרפיקה משופרת ופיצ'רים חדשים רבים. בריאן ריינולדס הוביל את הפיתוח של המשחק.
— Civilization II: Conflicts in Civilization 1996 גרסת ההרחבה הראשונה ל-Civilization II, שמוסיפה 20 מצבי "תרחיש" חדשים (Scenario) שהם מצבי משחק עם ציוויליזציות וחוקים שונים וקבועים מראש.
— Civilization II: Fantastic Worlds 1997 גרסת ההרחבה השנייה ל-Civilization II, שמוסיפה מצבי תרחיש נוספים שכוללים מצבי התיישבות על מאדים, בניית עיר תת-קרקעית ועוד.
— Civilization II: Test of Time 1999 עשייה מחדש של Civilization II שכוללת את המשחק המקורי ומוסיפה קמפיין בהשראת 'Sid Meier's Alpha Centauri' ובו בני האדם חיים בחלל כי נאלצו לברוח מכוכבם, ומטרת השחקן היא להצליח לפתח שער מעבר לכדו"א.
Civilization III(אנ') 2001 המשחק השלישי של Civilization. ג'ף בריגס הוביל את הפיתוח של המשחק.
— Civilization III: Play the World 2002 גרסת ההרחבה הראשונה ל-Civilization III, שמוסיפה ציוויליזציות חדשות, פלאי עולם לבנייה, יחידות חדשות ואת מצב המולטיפלייר - משחק מרובה משתתפים.
— Civilization III: Conquests 2003 גרסת ההרחבה השנייה ל-Civilization III, שמוסיפה למשחק ציוויליזציות נוספות ואת הציוויליזציות של גרסת ההרחבה הראשונה, שיטות משטר וממשל חדשות.
Civilization IV 2005 המשחק הרביעי של Civilization היה המשחק התלת־ממדי הראשון בסדרה.
— Civilization IV: Warlords 2006 גרסת ההרחבה הראשונה ל-Civilization IV, שמתמקדת בפן הצבאי של Civilization ומוסיפה יחידות, תרחישים, ציווילזציות ועוד.[1]
— Civilization IV: Beyond the Sword 2007 גרסת ההרחבה השנייה ל-Civilization IV. בגרסה זו המפתחים התמקדו בכלי נשק בתקופה שאחרי המצאת אבק השרפה והלאה, בנוסף נוספו גם 10 ציוויליזציות, 11 תרחישים חדשים ועוד.
— Civilization IV: Colonization 2008
Civilization Revolution 2008
Civilization V 2010 המשחק החמישי של Civilization. ג'ון שיפר הוביל את הפיתוח של המשחק.
— Civilization V: Gods & Kings 2012 גרסת ההרחבה הראשונה ל-Civilization V, שמוסיפה את מערכת הדתות (שמופיעה באופן משמעותי במשחק הרביעי וכחלק זניח וקטן במשחקים הראשון והשלישי) וכמה ציוויליזציות ותרחישים חדשים.
— Civilization V: Brave New World 2013 גרסת ההרחבה השנייה ל-Civilization V שמרחיבה את הטכנולוגיה של המשחק, ומוסיפה את מערכת הסחר בין מדינות העולם. כמו כן, המשחק מוסיף את הקונגרס הבינלאומי, שנותן לכל אימפריה להביע את רצונה ולהשפיע על שאר האימפריות.
Civilization: Beyond Earth 2014 משחק חדש שבו האנושות עוזבת את כדור הארץ בגלל "הטעות הגדולה" ומתחילה תרבות בכוכב חדש.
— Civilization: Beyond Earth: Rising Tide 2015
Civilization VI 2016 המשחק השישי של Civilization
— Civilization VI:Rise and Fall 2018 גרסת ההרחבה הראשונה ל-Civilization VI שמוסיפה מערכת של תקופות בציוויליזציה, מערכת של מושלים מיוחדים, מוסיפה ציוויליזציות חדשות ועוד.
— Civilization VI:Gathering Storm 2019 גרסת ההרחבה השנייה ל-Civilization VI שמוסיפה מערכת של אסונות טבע, מחזירה את מערכת הקונגרס הבינלאומי והניצחון הדיפלומטי שהיו קיימים במשחק הקודם בסדרה, מוסיפה ציוויליזציות חדשות ועוד.
  • Civilization II: Multiplayer Gold Edition (שנת 1998), כולל בתוכו את Civilization II כמו גם את שתי ההרחבות הנוספות שלו: Conflicts in Civilization וגם Fantastic Worlds.
  • Civilization III: Gold Edition (שנת 2003), כולל בתוכו את Civilization III ואת גרסת ההרחבה הראשונה, Play the World.
  • Civilization III: Complete Edition (שנת 2005), כולל בתוכו את Civilization III כמו גם את שתי ההרחבות הנוספות שלו: Play the World וגם Conquests.
  • Civilization Chronicles (שנת 2006), כולל את כל המשחקים העיקריים בסדרה החל מ-Civilization עד ל-Civilization IV.
  • Civilization V: Gold Edition (שנת 2013), כולל בתוכו את Civilization V, את גרסת ההרחבה Gods and Kings ואת כל תוכני ההורדה (DLC) שכוללים מפות וציוויליזציות חדשות.

משחקים נוספים הקשורים לסדרה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

כאשר סיד מאייר פרש מ-MicroProse בשנת 1996 הזכויות לסדרת Civilization היו שייכות עדיין מבחינה חוקית ל-MicroProse, תקופת ביניים זו הובילה ליצירת המשחקים הבאים:

משחקי מעריצי הסדרה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחקים דומים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Civilization בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ דניאל מאיר, vgames, ביקורת משחק: Civilization IV - Warlords, באתר ynet, 6 באוקטובר 2006