Mario Kart 7

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
Mario Kart 7
マリオカート7
כללי
תאריך הוצאה 1 בדצמבר 2011 עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה משחקי מרוצי קארטינג
פיתוח נינטנדו EAD, Retro Studios עריכת הנתון בוויקינתונים
הוצאה לאור נינטנדו עריכת הנתון בוויקינתונים
ארץ מקור יפן עריכת הנתון בוויקינתונים
סדרה מריו קארט
דרישות תוכנה
מצבי משחק משחק וידאו למשתתף יחיד, משחק מרובה משתתפים
פלטפורמות נינטנדו 3DS
mariokart7.nintendo.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Mario Kart 7 הוא משחק וידאו מרוצי קארט שפותח על ידי נינטנדו EAD בשיתוף עם אולפני רטרו ופורסם על ידי נינטנדו עבור הNintendo 3DS ב-2011.

כמו במשחקים הקודמים בסדרת של מריו קארו, שחקנים משתתפים במירוץ על מסלולים שונים בנושא מריו, משחקים כאחת משבע-עשרה דמויות שונות של מריו . בזמן מרוץ, השחקנים עושים שימוש בפריטי כוח שעוזרים לדמות שלהם או מעכבים דמויות מנוגדות. תוספות חדשות למשחק כוללות חיבורי גלישה לתלייה לקארטינג, היכולת לנהוג מתחת למים, היכולת לנהוג בגוף ראשון ויכולת להתאים אישית את מבנה הרכבים.[1]

המשחק תומך הן במרובי משתתפים מקומיים והן ברשת עבור עד שמונה שחקנים. הוא שוחרר לביקורות חיוביות עם שבחים על התוספות החדשות, הרצועות והמשחקיות, למרות שהמצבים המוגבלים לשחקן יחיד (כגון הסרת מצב Versus הניתן להתאמה אישית), איזון הפריטים ועקומת הקושי זכו לביקורת. Mario Kart 7 היה משחק ה-3DS השני שמכר למעלה מחמישה מיליון יחידות, בעקבות Super Mario 3D Land .

המשחק הושק לראשונה ביפן ב-1 בדצמבר 2011, ובהמשך באירופה ב-2 בדצמבר 2011, באוסטרליה ב-3 באדצמבר 2011, באמריקה הצפונית ב-4 בדצמבר 2011 ובהונג קונג ב-28 בספטמבר 2012.

המשחק שוחרר דיגיטלית ב־Nintendo eShop בשנת 2012. Mario Kart 7 הוא המשחק הנמכר ביותר של ה-3DS, עם 18.97 מיליון עותקים שנמכרו ברחבי העולם נכון ל-31 במרץ 2022.

משחקיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

Mario Kart 7 ממשיך במשחקים מסורתיים של Mario Kart שבו שחקנים מתחרים זה מול זה בקארטינג על פני מגוון מסלולים בנושא. רוב הרצועות מבוססות על מיקומים שונים בסדרת מריו, אבל שני מסלולים ממוקמים באי Wuhu, שהוצג במשחקי וידאו שאינם מריו Wii Fit, Wii Fit Plus ו- Wii Sports Resort.[2]

פריטי כוח[עריכת קוד מקור | עריכה]

בזמן נהיגה, השחקנים יכולים להשתמש בפריטי כוח, המתקבלים מתוך ריצה לתוך קופסאות פריטים הממוקמות בנקודות ספציפיות על המסלול, המשמשות כדי לעכב את התקדמות היריבים או לעזור לשחקן במירוץ. חלק מההעצמות הללו כוללות את סדרת פריטי היסוד Koopa Shells, Banana Peels ו- Super Mushrooms . ה-POW Block, Mega Mushroom ו-Thunder Cloud מ- Mario Kart Wii נעדרו מהמשחק, כמו גם קופסת החפצים המזויפים מהמשחקים קודמים.

Mario Kart 7 כולל גם שלושה פריטים חדשים לסדרת Mario Kart (השניים האחרונים שבהם לא חוזרים ב- Mario Kart 8 ). פריטים אלו הם פרח האש, המאפשר לשחקן לירות עד עשרה כדורי אש, העלה העל, שנותן לשחקן זנב המאפשר לו להעיף על שחקנים סמוכים, לאסוף מטבעות קרובים ולהסיט פריטים, וה-Lucky Seven, המקנה שבעה פריטים בבת אחת.[3]

מטבעות, שהוצגו במקור ב- Super Mario Kart (1992), פזורים על המסלולים; איסוף שלהם מגביר את המהירות המרבית של הקארט. ניתן לאסוף עד עשרה מטבעות בכל מרוץ, אך חלקם יאבדו אם השחקן יבוא במגע עם מפגעים או ייצא מחוץ לתחום.

פיזיקה[עריכת קוד מקור | עריכה]

פעולות קפיצה, שהוצגו ב- Mario Kart Wii כטריקים, מאפשרות לשחקנים לקבל פרץ מהירות קצר בנסיעה מרמפות.[4]

כלי רכב[עריכת קוד מקור | עריכה]

Mario Kart 7 בולט במיוחד עבור תכונות ספורט שלא נראו במשחקים קודמים.

שחקנים יכולים להתאים אישית את הרכבים שלהם, בחירה בין מרכבי רכב שונים בטווח משקל והספק מנוע, מבחר צמיגים המשפיעים על התנהלות קארט על משטחים מסוימים, ומבחר של גלשני גלים נשלפים, המאפשרים לשחקנים לגלוש דרך המגרש באוויר.

גלישת תליה עשויה לאפשר לשחקנים לדלג על חלקים מהמסלול או לאתר מסלולים וקיצורי דרך חדשים שאינם נגישים בדרך אחרת.

יש שבע עשרה מסגרות קארט, עשרה גלגלים ושבעה דאונים, מה שיוצר 1,190 שילובי קארט אפשריים לשימוש השחקנים במהלך המשחק.

בתשלומים הקודמים, נהיגה בקארט לתוך גוף מים נחשבה לצאת מחוץ לתחום והיא תעניש את השחקן על ידי דחייתם למספר שניות לאחר שנאסף על ידי Lakitu . ב- Mario Kart 7, לעומת זאת, הקארטים ניתנים לטבול לחלוטין וחלק מהמסלולים כוללים קטעים שהם לגמרי מתחת למים.

בעודו מתחת למים, מנוע מדחף פרוש מופיע מחוץ לרכב.

מסך תחתון[עריכת קוד מקור | עריכה]

הבדל מ- Mario Kart DS, המשחק הנייד הקודם בסדרה, הוא שהמסך התחתון (המגע) אינו מציג יותר מכשולים ופריטים ואובייקטים נעים מלבד שחקנים.

אלה כוללים קופסאות שבירות (הן קופסאות עץ והן קופסאות פריטים), פריטים חשופים (בננות, קונכיות קופה (כולל צבען), פצצות, פטריות בוסט, כוכבי בלתי מנוצחים), בלט בילס (כפי שניתן לראות בשלב מבצר האוויר והפריט), כדורי שלג (כפי שניתן לראות בשלב ה- Donkey Kong Pass ) וכלי רכב ואוטובוסים שאינם שחקנים נעים (כפי שניתן לראות בשלב הרטרו של Shroom Ridge ו- GCN Mushroom Bridge ).

Mario Kart DS הציג את המכשולים הללו במסך התחתון כשהם במצב ברירת המחדל של צפייה במפה המציג את אזור המפה המקיף את השחקן ואת כיוון הרכב, בניגוד לתצוגת החלופית (מפת המסלול המלאה).

מבוא הקורס, תצוגה פנורמית של המסלול המוצג לפני כל מרוץ גרנד פרי, תופס רק את המסך העליון, בעוד שהוא תפס את המסך התחתון גם ב- Mario Kart DS, שבו Mario Kart 7 מציג את פרטי המסלול (שם המסלול, הגביע הנבחר ורמת הקושי (כפי שמצוין בסנטימטרים מעוקבים בנפח המנוע ) מעל המפה שמסביב כפי שנראה בעמדת ההתחלה.

דמויות[עריכת קוד מקור | עריכה]

המשחק כולל שש עשרה דמויות מריו שניתן לשחק בהן, כולל וויגלר, מלכת הדבש, לאקיטו ומאטל מריו, שהם חדשים בסדרה, כמו גם דמויות Mii שנשמרו ב-Nintendo 3DS Mii Maker, מה שמביא את הסכום הכולל ל-17.

כמו במשחקים הקודמים, הדמויות מחולקות לשלוש דרגות משקל שונות, המשפיעות על סגנונות הנהיגה שלהן.

מצבי משחק[עריכת קוד מקור | עריכה]

Mario Kart 7 כולל ארבעה מצבי משחק לשחקן יחיד : גרנד פרי, ניסוי זמן, קרב בלון וריצי מטבעות. מצבים מסוימים כוללים אפשרויות מרובה משתתפים .

גרנד פרי[עריכת קוד מקור | עריכה]

בגרנד פרי, השחקן דוהר מול שבעה יריבים הנשלטים על ידי מחשב באחד משמונה גביעים שונים, שכל אחד מהם כולל ארבעה מסלולים.

השחקן מקבל נקודות על סמך מיקום הסיום שלו בכל מרוץ שנעים בין אחד לעשר. לאחר כל ארבעת המרוצים, יתקיים טקס הענקת פרסים והשחקן יקבל גביע בהתאם לדירוג הסופי; ארד למקום השלישי, כסף למקום השני וזהב למנצח.

לצד הגביע, יקבלו השחקנים גם דירוג כוכב על ביצועיהם הנעים בין כוכב אחד לשלושה.

הבדל מ- Mario Kart DS ו- Wii הוא טיימר המרוץ שהוסר וסקירת טיימר ההקפה בתוצאות שנראו לאחר סיום המירוץ, שכן אלו אינן מהוות דרגות כמו דרגות במצב המשחק גרנד פרי, שבו סדר השחקנים שמגיעים למטרה עניינים.

מרוץ נגד הזמן[עריכת קוד מקור | עריכה]

במבחן זמן, השחקן נוסע לבדו כדי לסיים את המסלול בזמן המהיר ביותר האפשרי באמצעות פטריה משולשת שניתן להשתמש בה בכל עת במהלך הריצה. הזמן הטוב ביותר עבור כל רצועה נשמר כרוח רפאים, שהשחקן יכול להתחרות נגדה בניסויים מאוחרים יותר.

אם השחקן מופעל SpotPass ב-Nintendo 3DS שלו, הם יוכלו להוריד רוחות רפאים משחקנים אחרים ויכולים להתחרות נגד עד שבע רוחות רפאים אחרות בו זמנית.[5]

מצבי קרב[עריכת קוד מקור | עריכה]

במשחקי הקרב של Balloon Battle ו-Coin Runners, השחקנים נוסעים באחת משש זירות (שלוש למשחק זה ושלוש מהפרקים הקודמים) כדי לאסוף פריטים ולתקוף את יריביהם כדי לצבור נקודות בתוך מגבלת הזמן של שתי דקות. השחקן יכול לשחק באינטרנט דרך Nintendo Network, להשתתף במרוצים או בקרבות עם עד שבעה שחקנים אחרים. ניתן גם להחליף נתוני משחק עם קונסולות Nintendo 3DS אחרות באמצעות StreetPass.

בזמן משחק דרך תקשורת אלחוטית ו/או תקשורת מקוונת, קורסים מסוימים (כלומר Toad Circuit, מבצר ספינת אוויר DS וכו') שונים מהגרסאות לשחקן יחיד.

מסלולים[עריכת קוד מקור | עריכה]

Mario Kart 7 מציע 32 מסלולים שונים, המורכבים מ-16 מסלולים חדשים ו-16 מסלולים "קלאסיים", עיבודים מחודשים למסלולים שהוצגו בששת הפרקים הקודמים.

המסלולים מחולקים ל-8 גביעים, כאשר בכל כוס 4 מסלולים. הכוסות הן כוסות הפטרייה, הפרח, הכוכב, הספיישל, השריון, הבננה, העלה והברק. גביעי השריון, הבננה, העלה והברק יוצרים את "רטרו גרנד פרי" ומכילים מסלולים קלאסיים, בעוד שכוסות הפטרייה, הפרח, הכוכב והספיישל מהווים את "גרנד פרי ניטרו", המכילים את המסלולים החדשים לחלוטין.

כרגיל בסדרת Mario Kart, המסלולים מבוססים באופן נושאי על מיקומים ביקום מריו, למעט הקורסים החדשים Wuhu Island ו-Maka Wuhu, שניהם מבוססים על Wii Sports Resort .

בנוסף, ישנם שישה מסלולי זירה זמינים למצב קרב, הכוללים שלושה מסלולים מקוריים ושלושה מסלולי רטרו. כל מרוץ מורכב משלוש הקפות סביב כל מסלול, למעט שלושה מסלולים (Wuhu Loop, Maka Wuhu ו־Rainbow Road ) המורכבים מהקפה בודדת בלבד המחולקת לשלושה מקטעים.

ביקורות[עריכת קוד מקור | עריכה]

Mario Kart 7 קיבל ביקורות חיוביות בדרך כלל. הוא מחזיק בדירוג של 85/100 ב־Metacritic מבוסס על 60 ביקורות מבקרים ודירוג של 85.17% ב־GameRankings על סמך 45 ביקורות. IGN השיגה אותו 9/10, ושיבח את "קומץ חידושים מדהימים" ואת מרובה המשתתפים של המשחק, במיוחד תכונות קהילתיות וחוקי מרוץ הניתנים להתאמה אישית, אך מתח ביקורת על הסגל הקטן של 17 דמויות בלבד, בהשוואה לזה של 25 הדמויות של Mario Kart Wii . משחקי מחשב ווידאו נתנו למשחק 9.4/10 ו־Eurogamer נתנו לו 8/10. Nintendo World Report נתן למשחק 8.5, וקבע שהוא יותר מאותו הדבר ומכניקת הגלישה מרגישה שלא מנוצלת.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Mario Kart 7 בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ "Game of the Year Awards 2011 – Best Driving Game". 20 בדצמבר 2011. נבדק ב-27 בפברואר 2012. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Reynolds, Matthew (22 בדצמבר 2011). "Mario Kart 7 voted דיגיטל ספיי readers' favorite game for 2011". דיגיטל ספיי. נבדק ב-27 בפברואר 2012. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ "Portable game of the year". Edge.
  4. ^ "Japan: 3DS continues to dominate sales". Computer and Video Games. 25 בינואר 2012. נבדק ב-27 בפברואר 2012. {{cite journal}}: (עזרה)
  5. ^ "Mario Kart 7 at Nintendo :: Games". Nintendo. נבדק ב-22 באוגוסט 2011. {{cite web}}: (עזרה)