שמואל משינאווא – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
שורה 19: שורה 19:
* רבי [[מנחם מנדל מקוצק]].
* רבי [[מנחם מנדל מקוצק]].
* רבי [[יצחק מאיר אלתר]] החידושי הרי"ם.
* רבי [[יצחק מאיר אלתר]] החידושי הרי"ם.
* רבי שלמה לייב מלענטשנא.
* רבי [[שלמה לייב מלענטשנא]].


==לקריאה נוספת==
==לקריאה נוספת==

גרסה מ־09:26, 31 ביולי 2019

רבי שמואל משינאווא (תקמ"ז, 1787-ח' בשבט תרל"ג, 1873) היה אדמו"ר חסידי בדור השלישי לחסידות.

תולדותיו

רבי שמואל נולד בגליציה, כבר בנערותו הסתופף בצילו של רבי מנחם מנדל הגר מקאסוב מחבר ספר אהבת שלום, ודבק בו בחום בכל ליבו. לאחר מכן הסתופף בצילם של אדמור"י פולין, תחילה בהיותו כבן י"ז שנים הסתופף בצילו של רבי שלמה לייב מלענטשנא, כפי שהוא עצמו מעיד שהגיע אליו בחנוכה, וראהו מדליק את הנרות, ומשורר שירות ותשבחות עם חסידיו. בהיותו כבן י"ח י"ט דבק ברבו רבי שמחה בונים מפשיסחא, שהיה סמוך על שולחנו, ולמד עמו בקביעות בספר תנא דבי אליהו. לאחר פטירת רבו בשנת תקפ"ז (1827), הסתופף בצל רבי מנחם מנדל מקאצק, רבי יצחק מנשכיז, החידושי הרי"ם, ורבי שלמה לייב מלענטשנע.

התקשרותו לרבותיו גם לעת זקנותו, וגם לאלו שהיו צעירים ממנו הייתה להפליא, לעת זקנותו כשהגיע פעם אל החידושי הרי"מ, נדחק בין הצעירים ממנו, והחיהרי"ם הפליג מאוד בשבחו, באומרו שזקן העובד את ה' בהתלהבות, מעלתו נשגבת ממעלת צעיר העושה זאת. רבי יחיאל מאיר מגוסטינין אמר עליו כי הרוצה למזוג מכלי לכלי, צריך להניח את הכלי המקבל למטה, ואת הכלי המשפיע מעליו, וכך הייתה מידתו של רבי שמואל, שתמיד הניח את עצמו למטה בענווה, ולכן זכה לקבל על עצמו את מרותם של כל רבותיו, ולהשפיע מתורותיו ותורות רבותיו לדורי דורות.

היה למדן וגאון עצום, שימש ברבנות בערים וואלדובא, ברוק, שדליץ, ולאוויטש, ובסוף ימיו התקבל לרבנות בעיר נאשיילסק ושם מנוחתו כבוד. נשא בזיווג שני את בתו של רבי אברהם מטשכנוב.

חיבר את הספר "רמתיים צופים", שהוא פירוש על הספר תנא דבי אליהו בדרך החסידות, בספר יש מקבץ של תורות ששמע בעצמו מפי רבותיו הק', ובעיקר מרבו רבי שמחה בונים מפשיסחא, ובנוסף קיבץ בספר את תורותם של למעלה משישים צדיקים שלא נכתבו מעולם, ביניהם האדמו"ר הזקן מוורקא ישראל יצחק קאליש, רבי אברהם משה מפשיסחא, רבי זושא מפלאצק ורבי שרגא פייבל דנציגר מגריצא. ספר זה נחשב לספר יסוד בחסידות בכלל, ובחסידות פולין בפרט, הספר נמשך עד פרק ז' בתנא דבי אליהו רבא, שאר הכתבים נאבדו, ראה אור לראשונה בשנת תרמ"א (1881) ומאז נדפס במהדורות רבות.

רבותיו

לקריאה נוספת

קטגוריה:אדמו"רים קטגוריה:רבנים פולנים קטגוריה:תלמידי החוזה מלובלין קטגוריה:ילידי 1787 קטגוריה:נפטרים ב-1873 קטגוריה:יהודים גליציאנים