גאורג פרדיננד דוקוויץ – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ קו מפריד בטווח מספרים
Eranb (שיחה | תרומות)
שורה 8: שורה 8:


===פעילותו בתקופת [[השואה]] להצלת יהודים===
===פעילותו בתקופת [[השואה]] להצלת יהודים===
דוקוויץ עבד במשרד החוץ הגרמני, ונשלח ל[[דנמרק]] לשרת בתפקיד נספח ימי. ב-[[11 בספטמבר]] [[1943]] נודע לו מפי נציג הרייך בדנמרק קרל רודולף [[ורנר בסט]] על התוכנית לאסור את יהודי דנמרק ב-[[1 באוקטובר]] כדי לשלחם למחנות ריכוז. שבועיים אחר-כך הוא טס ל[[סטוקהולם]] בירת שוודיה, כביכול כדי לנהל משא ומתן על מעבר ספינות מסחר גרמניות במימי שוודיה. שם הוא נפגש עם ראש הממשלה [[פר אלבין הנסון]], וביקש ממנו ששוודיה תקלוט את יהודי דנמרק. כעבור יומיים הגיעה תשובה חיובית של השוודים. דוקוויץ קשר קשרים טובים עם מנהיגי המפלגה הסוציאל-דמוקרטית הדנית והם רכשו לו אמון. כאשר חזר דוקוויץ לקופנהגן ב-[[28 בספטמבר]], הוא פגש את ראש המפלגה הסוציאל-דמוקרטית, הנס הדטופט, וסיפר לו על התוכנית הגרמנית לגירוש היהודים. ממנו עברה הידיעה לראשי הקהילה היהודית והמחתרת הדנית. במבצע חשאי שארגנה המחתרת הסתתרו היהודים בבתי אזרחים דנים ולאחר מכן הוברחו בספינות דיג לשוודיה. כ-7500 מתוך 8000 יהודי דנמרק ניצלו ב[[הצלת יהודי דנמרק|מבצע]] זה, עליו הוענק לעם הדני אות [[חסידי אומות העולם]].
דוקוויץ עבד במשרד החוץ הגרמני, ונשלח ל[[דנמרק]] לשרת בתפקיד נספח ימי. ב-[[11 בספטמבר]] [[1943]] נודע לו מפי נציג הרייך בדנמרק קרל רודולף [[ורנר בסט]] על התוכנית לאסור את יהודי דנמרק ב-[[1 באוקטובר]] כדי לשלחם למחנות ריכוז. שבועיים אחר-כך הוא טס ל[[סטוקהולם]] בירת שוודיה, כביכול כדי לנהל משא ומתן על מעבר ספינות מסחר גרמניות במימי שוודיה. שם הוא נפגש עם ראש הממשלה [[פר אלבין הנסון]], וביקש ממנו ששוודיה תקלוט את יהודי דנמרק. כעבור יומיים הגיעה תשובה חיובית של השוודים. דוקוויץ קשר קשרים טובים עם מנהיגי המפלגה הסוציאל-דמוקרטית הדנית והם רכשו לו אמון. כאשר חזר דוקוויץ לקופנהגן ב-[[28 בספטמבר]], הוא פגש את ראש המפלגה הסוציאל-דמוקרטית, הנס הדטופט, וסיפר לו על התוכנית הגרמנית לגירוש היהודים. ממנו עברה הידיעה לראשי הקהילה היהודית והמחתרת הדנית. במבצע חשאי שארגנה המחתרת הסתתרו היהודים בבתי אזרחים דנים ולאחר מכן הוברחו בספינות דיג לשוודיה. כ-7,500 מתוך 8,000 יהודי דנמרק ניצלו ב[[הצלת יהודי דנמרק|מבצע]] זה, עליו הוענק לעם הדני אות [[חסידי אומות העולם]].


===לאחר המלחמה===
===לאחר המלחמה===

גרסה מ־16:56, 7 באפריל 2021

גאורג פרדיננד דוקוויץ
Georg Ferdinand Duckwitz
לידה 29 בספטמבר 1904
ברמן, הרפובליקה הפדרלית של גרמניה עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 16 בפברואר 1973 (בגיל 68)
ברמן, הרפובליקה הפדרלית של גרמניה עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה גרמניה עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום קבורה Riensberger Friedhof עריכת הנתון בוויקינתונים
תפקיד
  • שגריר גרמניה בהודו (19611965)
  • שגריר גרמניה בדנמרק (19541958)
  • שגריר עריכת הנתון בוויקינתונים
מפלגה המפלגה הנאצית עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

גאורג פרדיננד דוקוויץגרמנית: Georg Ferdinand Duckwitz, ‏29 בספטמבר 1904, ברמן - 16 בפברואר 1973) היה דיפלומט גרמני בשגרירות ארצו בדנמרק אשר העביר לידידיו הדנים את הידיעה על הגירוש הצפוי של יהודי דנמרק, ובכך איפשר את הברחתם לשוודיה הנייטרלית של 95% מיהודי דנמרק והצלתם מהשמדה. על כך הוענק לו אות חסיד אומות העולם על ידי יד ושם.

ביוגרפיה

דוקוויץ נולד בברמן למשפחת סוחרים חשובה. ב-1932 הצטרף דוקוויץ למפלגה הנאצית. בשנים 1933–1935 שירת במשרד למדיניות חוץ של אלפרד רוזנברג, אך פרש מרצונו מן המשרד ועסק בעבודה אזרחית בחברת ספנות.

פעילותו בתקופת השואה להצלת יהודים

דוקוויץ עבד במשרד החוץ הגרמני, ונשלח לדנמרק לשרת בתפקיד נספח ימי. ב-11 בספטמבר 1943 נודע לו מפי נציג הרייך בדנמרק קרל רודולף ורנר בסט על התוכנית לאסור את יהודי דנמרק ב-1 באוקטובר כדי לשלחם למחנות ריכוז. שבועיים אחר-כך הוא טס לסטוקהולם בירת שוודיה, כביכול כדי לנהל משא ומתן על מעבר ספינות מסחר גרמניות במימי שוודיה. שם הוא נפגש עם ראש הממשלה פר אלבין הנסון, וביקש ממנו ששוודיה תקלוט את יהודי דנמרק. כעבור יומיים הגיעה תשובה חיובית של השוודים. דוקוויץ קשר קשרים טובים עם מנהיגי המפלגה הסוציאל-דמוקרטית הדנית והם רכשו לו אמון. כאשר חזר דוקוויץ לקופנהגן ב-28 בספטמבר, הוא פגש את ראש המפלגה הסוציאל-דמוקרטית, הנס הדטופט, וסיפר לו על התוכנית הגרמנית לגירוש היהודים. ממנו עברה הידיעה לראשי הקהילה היהודית והמחתרת הדנית. במבצע חשאי שארגנה המחתרת הסתתרו היהודים בבתי אזרחים דנים ולאחר מכן הוברחו בספינות דיג לשוודיה. כ-7,500 מתוך 8,000 יהודי דנמרק ניצלו במבצע זה, עליו הוענק לעם הדני אות חסידי אומות העולם.

לאחר המלחמה

דוקוויץ המשיך לשרת במשרד החוץ הגרמני גם לאחר המלחמה, ובשנים 1955–1958 כיהן כשגריר גרמניה המערבית בדנמרק ולאחר מכן כשגריר בהודו. את שירותו סיים כמנהל משרד החוץ. יצא לגמלאות בשנת 1970.

ב-21 במרץ 1971 הוענק לו אות חסיד אומות העולם. שנתיים לאחר מכן נפטר בגיל 68.

הנצחה

דמותו הונצחה בסדרת טלוויזיה של דיסני "נס בחצות" המבוססת על הצלת יהודים דנים מדנמרק.

קישורים חיצוניים