יותרת האשך – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Alexbot (שיחה | תרומות)
מ בוט מוסיף: ru:Придаток яичка
שורה 5: שורה 5:
מבחינה [[אנטומיה|אנטומית]], ניתן לחלק את יותרת האשך לשלושה: ראש, גוף וזנב.
מבחינה [[אנטומיה|אנטומית]], ניתן לחלק את יותרת האשך לשלושה: ראש, גוף וזנב.


[[תא זרע|תאי זרע]] הנוצרים באשך עוברים לראש יותרת האשך, משם אל הגוף ואז לאזור הזנב שם הם נשמרים. במשך המעבר ביותרת האשך, תאי הזרע מבשילים ועוברים שינויים שיאפשרו להם לנוע קדימה ולהפרות את הביצית. ההבשלה הסופית מתרחשת רק במערכת המין של האישה. במהלך [[שפיכה]], לתאי זרע ביותר האשך אין עדיין יכולת לשחות לבד לכן הם יוצאים מהזנב בעזרת [[תנועה פריסטלטית]] של שרירי [[צינור הזרע]]. הם עוברים דילול על ידי נוזל המופרש מ[[שלפוחית הזרע]] ליצירת נוזל הזרע.
[[תא זרע|תאי זרע]] הנוצרים באשך עוברים לראש יותרת האשך, משם אל הגוף ואז לאזור הזנב שם הם נשמרים. במשך המעבר ביותרת האשך, תאי הזרע מבשילים ועוברים שינויים שיאפשרו להם לנוע קדימה ולהפרות את הביצית. ההבשלה הסופית מתרחשת רק במערכת המין של האישה. במהלך [[שפיכה]], לתאי זרע ביותרת האשך אין עדיין יכולת לשחות לבד לכן הם יוצאים מהזנב בעזרת [[תנועה פריסטלטית]] של שרירי [[צינור הזרע]]. הם עוברים דילול על ידי נוזל המופרש מ[[שלפוחית הזרע]] ליצירת נוזל הזרע.





גרסה מ־13:56, 6 ביולי 2009

1. יותרת האשך. 2. ראש 4. גוף 5. זנב 7. צינור הזרע

יותרת האשך או עילית האשךלעז: אפידידימיס, Epididymis) היא חלק ממערכת המין הגברית הקיים בכל היונקים הזכרים. מדובר בצינור צר ומלופף המחבר את התעלות בחלק הקדמי של כל אשך אל צינור הזרע.

תפקיד

מבחינה אנטומית, ניתן לחלק את יותרת האשך לשלושה: ראש, גוף וזנב.

תאי זרע הנוצרים באשך עוברים לראש יותרת האשך, משם אל הגוף ואז לאזור הזנב שם הם נשמרים. במשך המעבר ביותרת האשך, תאי הזרע מבשילים ועוברים שינויים שיאפשרו להם לנוע קדימה ולהפרות את הביצית. ההבשלה הסופית מתרחשת רק במערכת המין של האישה. במהלך שפיכה, לתאי זרע ביותרת האשך אין עדיין יכולת לשחות לבד לכן הם יוצאים מהזנב בעזרת תנועה פריסטלטית של שרירי צינור הזרע. הם עוברים דילול על ידי נוזל המופרש משלפוחית הזרע ליצירת נוזל הזרע.




תרשים מערכת הרבייה הזכרית
תרשים מערכת הרבייה של הגבר
תרשים מערכת הרבייה של הגבר
ערך זה הוא קצרמר בנושא אנטומיה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.