לדלג לתוכן

מריה כריסטינה, נסיכת שתי הסיציליות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מריה כריסטינה, נסיכת שתי הסיציליות
Maria Cristina Ferdinanda di Borbone, principessa delle Due Sicilie
מריה כריסטינה, נסיכת שתי הסיציליות
מריה כריסטינה, נסיכת שתי הסיציליות
לידה 27 באפריל 1806
פלרמו, ממלכת סיציליה
פטירה 22 באוגוסט 1878 (בגיל 72)
לה האבר, צרפת צרפתצרפת
שם מלא מריה כריסטינה פרדיננדה, נסיכת שתי הסיציליות
מדינה ספרד
מקום קבורה קריפטת מנזר אל אסקוריאל עריכת הנתון בוויקינתונים
בן זוג פרננדו השביעי, מלך ספרד
שושלת בית בורבון
תואר נסיכת שתי הסיציליות
אב פרנצ'סקו הראשון, מלך שתי הסיציליות
אם מריה איזבלה מספרד
צאצאים ראו בהמשך
פרסים והוקרה
אביר הצלב הגדול במסדר העיבור ללא חטא של וילה ויצ'וזה עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מריה כריסטינה, נסיכת שתי הסיציליותאיטלקית: Maria Cristina di Borbone, principessa delle Due Sicilie; ‏27 באפריל 180622 באוגוסט 1878), הייתה בתו של פרנצ'סקו הראשון, מלך שתי הסיציליות ואשתו של פרננדו השביעי, מלך ספרד.

מריה כריסטינה נולדה ב-27 באפריל 1806 בפאלרמו, לפרנצ'סקו הראשון, מלך שתי הסיציליות ומריה איזבלה מספרד, בתם של קרלוס הרביעי, מלך ספרד ומריה לואיסה מפארמה. בילדותה שהתה משפחתה בסיציליה אליה ברחה מפני נפוליאון, ושהתה שם עד לשנת 1814, ובשנת 1816 איחד אביה את ממלכת נאפולי וממלכת סיציליה לממלכת שתי הסיציליות.

בשנת 1829 מתה אשתו השלישית של פרננדו השביעי, מלך ספרד - מריה יוזפה אמליה, נסיכת סקסוניה, וב-11 בדצמבר אותה שנה התחתנה מריה כריסטינה עם פרננדו. לשניים נולדו 2 בנות, ועוד שני בנים שמתו בינקותם.

בשנת 1833 מת פרננדו, ובתה איזבלה השנייה, מלכת ספרד עלתה לשלטון במקומו, תוך שמריה כריסטינה משמשת כעוצרת הממלכה בשמה. אולם חלק מהמלוכנים סירב לקבל את הוויתור על עקרון הירושה דרך הזכר וביקש להמשיך את שושלת בית בורבון על ידי אחיו של פרננדו, האינפנטה קרלוס, רוזן מולינה, ובעקבות כך פרצה המלחמה הקרליסטית הראשונה.

ב-28 בדצמבר אותה שנה התחתנה מריה כריסטינה בסתר עם אגוסטין פרננדו מוניוז, שהיה סמל במשמר המלכותי, ונולדו להם 8 ילדים. אף על פי שהנישואים לא הוכרזו באופן רשמי, משום שהיו גורמים למריה כריסטינה לוותר על העוצרות, היו היחסים ביניהם ידועים היטב בחצר המלוכה הספרדית. ב-13 באוגוסט 1836 התמרדו החיילים בארמון הקיץ לה גראנחה והכריחו אותה לתת חוקה חדשה למדינה, בין השאר על ידי שאיימו להרוג את מוניוז.

בסופו של דבר התפרסמו נישואיה של מריה כריסטינה למוניוז, ועל ידי כך נשחקה הפופולריות שלה בקרב העם. בסופו של דבר הצבא והמנהיגות הליברלית בקורטס דרשו ממריה כריסטינה להתפטר מהעוצרות, ואכן בשנת 1840 העבירה מריה כריסטינה את העוצרות לבלדומרו אספרטרו, רוזן מלוצ'נה, ועזבה את ספרד יחד עם מוניוז.

בשנת 1842 רכשה מריה כריסטינה את שאטו דה מלמייזון בצרפת, והתגוררה שם יחד עם מוניוז. בשנת 1843 הודח בלדומרו אספרטרו מהעוצרות, ולאחר לחץ מצד לאופולדו או'דונל ורמון מריה נרוואאס, הכירה הממשלה במלכה איזבלה כבגירה למרות היותה רק בת 13.

ב-23 ביוני 1844 נתנה המלכה איזבלה למוניוז את תואר "דוכס ריאנזרס", וב-12 באוקטובר אותה שנה נתנה הסכמה רשמית לנישואין בין אמה למוניוז. בשנת 1846 העניקה איזבלה למוניוז תואר אביר מסדר גיזת הזהב, וב-30 במאי אותה שנה נתנה למוניוז תואר שני "מרקיז סן-אוגוסטין", ונתנה לו דרגת מונה קפיטן חנרל, שהייתה הדרגה הגבוהה ביותר בצבא הספרדי. בשנת 1847 העניק לואי פיליפ, מלך הצרפתים למוניוז את התואר "דוכס מונמורו", והעניק לו גם את הצלב הגדול של לגיון הכבוד. בשנת 1854 יצאה מריה כריסטינה לצרפת בפעם השנייה, וצרפת נותרה מקום מגוריה העיקרי לשארית חייה.

בשנת 1846, על פי בקשתו המפורשת של הנשיא לשעבר של אקוודור - חואן חוזה פלורס, השתתפה מריה כריסטינה בניסיון להחזיר את המלוכה באקוודור. על פי התוכנית, היה אמור בנה אוגוסטין מוניוז-בורבון להתמנות כמלך אקוודור, ובהמשך למלוך גם בפרו ובבוליביה. אולם לבסוף הותקפה התוכנית על ידי דעת הקהל והעיתונות, ובשל כך היא לא יצאה אל הפועל.

ב-22 באוגוסט 1878 מתה מריה כריסטינה בלה האבר בצרפת, ובשל היותה אלמנתו של פרננדו השביעי, מלך ספרד, נקברה בקבר המלכותי במנזר אל אסקוריאל.

ב-11 בדצמבר 1829 התחתנה מריה כריסטינה עם פרננדו השביעי, מלך ספרד, ממנו היו לה 2 בנות:

ב-28 בדצמבר אותה שנה התחתנה מריה כריסטינה בסתר עם אגוסטין פרננדו מוניוז, דוכס ריאנזרס הראשון, ממנו היו לה 8 ילדים:

אילן יוחסין

[עריכת קוד מקור | עריכה]
פרנץ הראשון, קיסר האימפריה הרומית הקדושה
 
מריה תרזה, קיסרית אוסטריה
 
קרלוס השלישי, מלך ספרד
 
מריה אמליה מסקסוניה
 
פליפה, דוכס פארמה
 
לואיז אליזבת, נסיכת צרפת
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מריה קרולינה מאוסטריה
 
 
 
פרננדו הראשון, מלך שתי הסיציליות
 
קרלוס הרביעי, מלך ספרד
 
 
 
מריה לואיסה מפארמה
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
פרנצ'סקו הראשון, מלך שתי הסיציליות
 
 
 
 
 
 
 
מריה איזבלה מספרד
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מריה כריסטינה, נסיכת שתי הסיציליות


קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]