הרווי קלקלי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הרווי קלקלי
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 7 בספטמבר 1903
אוגוסטה, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 28 בינואר 1984 (בגיל 80) עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים
פרסים והוקרה מלגת רודס (1924) עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

הרווי מילטון קלקליאנגלית: Hervey Milton Cleckley; ספטמבר 1903 – 28 ינואר 1984) היה פרופסור אמריקאי לפסיכיאטריה ונוירולוגיה וחלוץ בתחום הפסיכופתיה. ספרו, "מסכת השפיות", שפורסם במקור ב-1941 והופץ מחדש בחמישה מהדורות עד שנות ה-80, סיפק את התיאור הקליני המשפיע ביותר של פסיכופתיה במאה העשרים. המונח "מסכת השפיות" נגזר מאמונתו של קלקלי כי אדם עם פסיכופתיה יכול להיראות נורמלי ואפילו שובה לב, אך ה"מסכה" מסתירה את ההפרעה הנפשית שלו.

קלקלי גם זכור בזכות תיאור מקרה של מטופלת הסובלת מ"פיצול אישיות", אשר שימש מאוחר יותר כתסריט לסרט שלוש פנים לחוה[1], וכן בשל כתיבתו על אחריות פלילית[2], ובזכות חוות הדעת שהגיש על טד בנדי בשנת 1979[3].

מעבודתו של קלקלי שאבו תמיכה והשראה כמעט כל ההמשגות המודרניות על פסיכופתיה, והדומיננטית ביותר שבהם או "סטנדרט הזהב", רשימת הפסיכופתיה המעודכנת.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1929 קיבל קלקלי תואר שני מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ג'ורג'יה.[4] לאחר מספר שנים של פרקטיקה קלינית במחלקה לענייני חיילים משוחררים של ארצות הברית, הוא מונה לפרופסור לפסיכיאטריה ונוירולוגיה מטעם בית הספר לרפואה של מדינת ג'ורג'יה. בשנת 1937 הוא מונה למנהל המחלקה לפסיכיאטריה ונוירולוגיה בבית החולים של האוניברסיטה באוגוסטה.[4]

קלקלי גם היה חבר במועצה האמריקאית לפסיכיאטריה ונויורלוגיה (ABPN), וחבר באיגוד לפסיכאטריה ביולוגית.[4]

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Condé Nast, The Minds of Psychopaths, The New Yorker, ‏2008-11-03 (באנגלית אמריקאית)
  2. ^ Psychiatry and Responsibility Edited by Helmut Schoeck and James W. Wiggins. Princeton, N.J., 1962
  3. ^ מאמר בעיתון משנת 1979., באתר Google News
  4. ^ 1 2 3 Georgia Regents University | Historical Collections and Archives, Robert B. Greenblatt, MD Library | Hervey M. Cleckley Collection, July 2014