לואיז ריצ'רדסון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
לואיז ריצ'רדסון
Louise Richardson
לידה 1958 (בת 66 בערך)
טראמור, אירלנד עריכת הנתון בוויקינתונים
ענף מדעי יחסים בין־לאומיים עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים
מוסדות
פרסים והוקרה עמית החברה המלכותית של אדינבורו (2010) עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

לואיז ריצ'רדסוןאנגלית: Louise Richardson; נולדה ב-8 ביוני 1958) היא פרופסור למדע המדינה שמתמחה בחקר הטרור. כיום היא סגנית נשיא אוניברסיטת אוקספורד. בעבר שימשה כנשיאת אוניברסיטת סנט אנדרוז, וכן לימדה באוניברסיטת הרווארד, וכיהנה בה כדיקנית מכון רדקליף למחקר מתקדם (אנ').

השכלה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ריצ'רדסון, ילדית בטראמור (אנ') במחוז ווטרפורד שבאירלנד, למדה בתיכון סנט אנג'לה, אורסולין קונבנבט, במחוז ווטרפורד, והמשיכה לתואר ראשון בהיסטוריה בטריניטי קולג' שבדבלין. היא בעלת תואר שני במדע המדינה מאוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס (UCLA) ותואר שני (1984) ודוקטורט (1989) בממשל מאוניברסיטת הרווארד. היא זכתה בפרס הקיץ לעבודת הדוקטורט הטובה ביותר "שעוסקת בכל סוג שהוא של אמצעים שמסייעים למנוע מלחמה ולהנחיל שלום כלל עולמי."

קריירה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנים 1981–2001 הייתה ריצ'רדסון מרצה ואחר-כך פרופסור חבר בבית הספר לממשל באוניברסיטת הרווארד (HKS), לימדה קורסים ביחסים בינלאומיים - במיוחד בנושאי הטרור, ביטחון בינלאומי וארצות הברית ומדיניות חוץ משווה. במהלך תקופה זו גם שימשה במשך שמונה שנים כראש התוכנית ללימודי התואר הראשון בבית הספר לממשל. היא כיהנה בתפקידים מנהליים רבים באוניברסיטת הרווארד בכללם מועצת הפקולטה וועדות אחרות הנוגעות ללימודי התואר הראשון, מעמד הנשים וזכויות האדם. ביולי 2001, מונתה ריצ'רדסון לדיקן מכון רדקליף ללימודים מתקדמים.

עבודתה האקדמית של ריצ'ר'דסון מתמקדת בביטחון בינלאומי עם דגש על תנועות טרור. היא הורתה בקורס גדול לתלמידי תואר ראשון בהרווארד על תנועות טרור ביחסים בינלאומיים, שעליו היא זכתה בפרס לבנסון, אותו מעניקה מועצת התלמידים לתואר ראשון למורה הטוב ביותר באוניברסיטה. שיעור זה, ביחד עם קורסים רבים אחרים לתארים מתקדמים על תנועות טרור וטרור אירופי, היו במשך שנים רבות הקורסים היחידים שהוצעו בנושא בהרווארד. בנוסף לפרס לבנסון, ריצ'רדסון זכתה בפרסי הוראה מהאגודה האמריקאית למדעי המדינה (אנ') (APSA) ומאגודת פי סיגמה אלפא (אנ') (PSA) על הצטיינות בהוראה במדע המדינה; פרס אברמסון כאות הוקרה על "הצטיינותה ורגישותה בלימודי התואר הראשון" ופרסים רבים אחרים ממרכז בוק למצוינות בהוראה. לאחר מינויה לדיקן רדקליף ב-2001, היא המשיכה ללמד, גם בהרווארד קולג' וגם בבית הספר למשפטים באוניברסיטת הרווארד (HLS).

ב-2009 מונתה לואיז ריצ'רדסון לנשיאת אוניברסיטת סנט אנדרוז, בכך ירשה את בריאן לאנג (אנ'). טקס השבעתה נערך ב-25 במרץ 2009. [1] היא האישה הראשונה, והקתולית הראשונה בעת החדשה שכיהנה בתפקיד. [2] היא מונתה לפרופסור ליחסים בינלאומיים בסנט אנדרוז בנובמבר 2010. [3]

עבודה אקדמית[עריכת קוד מקור | עריכה]

ריצ'רדסון היא מחברת הספר "מה הטרוריסט רוצה", שנכתב אחרי פיגועי 11 בספטמבר וכולל תיאור מקיף של הטרור. מחקרים אחרים שלה כוללים את: "כשבעלי ברית חלוקים בדעתם: יחסי ארצות הברית–הממלכה המאוחדת במשברי סואץ ופוקלנד", "שורשי הטרור" (עורכת) ו"הדמוקרטיה וטרור-הנגד: לקחים מהעבר" (עורכת-שותפה ביחד עם רוברט ארט).

בעשור הראשון של המאה העשרים ואחת, בנוסף להוראתה ותפקידיה המנהליים, נשאה מעל 300 הרצאות בנושאי טרור וטרור-נגד בפני קבוצות אקדמיות ופרטיות כמו גם בפני קובעי מדיניות, אנשי צבא ומודיעין, ואנשי עסקים. היא העידה בפני הסנאט של ארצות הברית והופיעה ב-CNN, ב-BBC, ב-PBS, ב-NPR, בפוקס ניוז ובערוצים נוספים.

ריצ'רדסון נבחרה לחברה המלכותית של אדינבורו (אנ') ב-2010.

משפחה[עריכת קוד מקור | עריכה]

לואיז ריצ'רדסון נשואה לתומס ג'בון, רופא, ולזוג יש שלושה ילדים.

ספריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • What Terrorists Want: Understanding the Enemy, Containing the Threat (2006)
  • The Roots of Terrorism, Routledge, New York (2006) ed
  • When Allies Differ: Anglo-American Relations in the Suez and Falkland Crises (1996)
  • Democracy and Counterterrorism: Lessons from the Past, United States Institute of Peace, Washington DC (2007) ed with Robert Art

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לואיז ריצ'רדסון בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]