קורמורן אוטגו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןקורמורן אוטגו
מצב שימור
מצב שימור: פגיענכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חשש
מצב שימור: פגיע
פגיע (VU)[1]
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: בעלי ארבע רגליים
מחלקה: עופות
סדרה: סולתאים
משפחה: קורמורניים
סוג: קורמורן כחול-עין
מין: קורמורן אוטגו
שם מדעי
Leucocarbo chalconotus
גריי, 1845
תחום תפוצה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

קורמורן אוטגו המכונה גם קורמורן הברונזה (שם מדעי: Leucocarbo chalconotus) הוא מין של קורמורן החי באי האי סטיוארט שבניו זילנד, בדרום האוקיינוס השקט ומצוי בסכנת הכחדה. הקורמורן משויך לסוג קורמורן כחול-עין אף שמספר חוקרים מחליטים לשייכו לצד קורמורן פובו (שבעבר נחשב לתת-מין שלו) וקורמורן צ'טהאם לסוג נפרד[2].

תיאור[עריכת קוד מקור | עריכה]

זהו קורמורן באורך 70 ס"מ ומשקל של 1,797 עד 3,875 גרם, גדול יותר מקורמורן פובו. הוא בעל נוצות שחורות-לבנות כשל פינגווין אף שחלק מהפרטים בעלי פנוטיפ כהה בנוצותיהם והם שחורים לגמרי. למרות ההבדלים הם מזדווגים יחדיו ונחשבים לבני אותו מין.

קורמורן זה מתרבה באי סטיוארט שבניו זילנד כשרוב הזמן הוא שוחה בים הפתוח וצוללים לעיתים לעומק 30 מטרים בחיפושם אחרי דגים וחסילונים נפוצים. הקורמורנים מתרבים במושבות על החופים בין מאי לספטמבר כשהקנים עשויים מחומר אורגני, בוץ ומגואנו. בקן הנקבה מטילה 2 עד 3 ביצים.

בעבר הקורמורנים היו נפוצים לאורך כל מזרח האי הדרומי צפונה עד למרלבורו אך הדעת האדם צימצמה את האוכלוסייה, עקב ציד והפצה של מינים פולשים טורפים כמו חתולים וכלבים או חולדות. כיום הם נפוצים באוטגו, הקטלינים (אנ') והאי סטיוארט כשהאוכלוסייה נאמדת ב-2,500 פרטים בוגרים. הטווח המצומצם וההבדלים הגנטיים מקרבים אותם לסיכון והם דורשים מאמצי שימור להישרדותם.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קורמורן אוטגו בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ קורמורן אוטגו באתר הרשימה האדומה של IUCN
  2. ^ Kennedy, Martyn; Spencer, Hamish G. (2014). "Classification of the cormorants of the world". Molecular Phylogenetics and Evolution. 79: 249–257. doi:10.1016/j.ympev.2014.06.020. PMID 24994028.